Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Descobrint el Rol de l’Assistent Social

Descobrint el Rol de l’Assistent Social

Saps què fa un integrador social? Quant coneixes sobre el món de l’assistència comunitària? Avui volem descobrir al costat de tu les oportunitats que et pot donar el treball social si vols formar part del canvi positiu en la vida de les persones.

T’ho avancem: l’assistent social es compromet amb el benestar dels altres i ajuda a persones i comunitats en situacions vulnerables. Però quin és el seu paper exacte en aquesta tasca tan important? En aquest blog definirem els diferents aspectes de la professió perquè coneguis el seu rol en profunditat, com marca la diferència en la societat i quines qualitats es necessiten per a formar part d’això.

Prepara’t per a esbrinar més sobre un sector ple d’empatia, compromís i acció social de la mà de Linkia FP, un centre de formació professional en el qual s’ofereix el Grau Superior d’Integració Social. ¡Comencem!

Què fa un assistent social? Definició i rol

Un assistent social és un professional que actua com a pont entre les persones i els recursos disponibles per ajudar-les a millorar-ne la qualitat de vida. Pots trobar-lo en moltes àrees de treball, des del suport i l’assessorament en situacions de crisi fins a la intervenció en casos d’abús.

Imagina l’assistent social com a conseller pacient sempre disposat a escoltar, orientar i donar suport als qui ho necessiten. El seu objectiu principal és identificar les necessitats de les persones i donar-los les eines necessàries per fer front a les dificultats per les quals puguin estar passant.

El rol va més enllà d’oferir solucions ràpides; també implica treballar en la prevenció de problemes socials i lluitar per la justícia i igualtat a la societat. Bàsicament duu a terme un paper molt important en la construcció d’una comunitat més inclusiva i solidària.

Si ho resumim, podem dir que un assistent social és algú que ajuda a canviar vides i ofereix esperança. La seva dedicació i compromís fan que les persones rebin el suport necessari per assolir el millor de si mateixes. Vols descobrir quines tasques fa de manera més concreta? Continua llegint!

Per què serveix una assistent social

Des d’acompanyar un adolescent en situació de risc fins a col·laborar en la creació de polítiques públiques; un o una assistent social compleix una gran varietat de funcions que tenen un efecte positiu en la comunitat i les persones que en formen part.

El seu objectiu principal és donar suport i orientació als qui enfronten dificultats emocionals, socials o econòmiques. Ja siguin nens en situació de risc o adults grans que necessiten atenció i cura, la seva feina és donar ajuda pràctica i emocional.

A més, un assistent social treballa col·laborant amb altres professionals i organitzacions per assegurar-se que les necessitats d’aquestes persones siguin completament ateses. Podeu connectar una família amb serveis d’habitatge, assessorar estudiants amb dificultats acadèmiques o donar suport emocional i consells a víctimes de violència domèstica. La seva intervenció, compromís i dedicació són molt importants per millorar la qualitat de vida dels que necessiten més ajuda.

Què cal per estudiar treball social?

Ara que ja sabem què implica ser treballador social, el següent pas és veure què necessitem per poder escollir aquesta professió i quines qualitats es recomana tenir.

En primer lloc, és important tenir una gran vocació per ajudar els altres i molt d’interès a entendre i enfrontar els desafiaments dels problemes socials. Per això, necessites una combinació de qualitats personals (com la tolerància i la paciència) i formació acadèmica, la qual esmentarem després.

És fonamental també tenir habilitats de comunicació efectiva, empatia i capacitat per treballar en equip. El treball social comporta tenir relació amb persones de diferents orígens i situacions, per la qual cosa és molt important poder crear relacions de confiança i comprensió.

Pel que fa a la formació acadèmica, la majoria de les professions relacionades amb el treball social us demanen almenys el títol d’educació secundària obligatòria (ESO). Tot i això, també pots accedir a través del Grau universitari en Treball Social o un cicle formatiu de Grau Superior d’Integració Social. A Linkia FP tens la possibilitat de realitzar-lo en línia o de forma presencial a Astúries.

Ara ja sabràs com respondre quan et preguntin per a què serveix un assistent social o de què s’encarrega: treballen perquè tots tinguem l’oportunitat de viure millor. No sols parlem de ser aquí en moments de crisis, sinó també d’evitar aquestes situacions, oferir consell i suport i lluitar perquè les persones siguin tractades amb respecte.

Estudiar treball social significa aprendre com ser part de la solució. És una oportunitat perfecta per a ajudar a la teva comunitat i canviar vides, incloent-hi la teva. I encara que la formació per a ser treballador social requereix molta dedicació, val la pena amb la condició de participar en el canvi social i contribuir al fet que la societat sigui millor. Uneix-te a la causa!

  • Home
  • Blog
  • Descobrint el Rol de l’Assistent Social

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK