Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Descobreix els sorprenents beneficis de l’all: un superalimento per a la teva salut i bellesa

Descobreix els sorprenents beneficis de l’all: un superalimento per a la teva salut i bellesa

 

Benvinguts de nou al nostre blog! Alguna vegada t’has preguntat per què l’all ha estat utilitzat com a ingredient clau en la cuina de moltes cultures al llarg de la història? Encara que la seva aroma pugui ser forta i penetrant, és una de les plantes més versàtils i saludables que existeixen. A més del seu deliciós sabor,  té una llarga llista de beneficis per a la salut que han estat recolzats per la ciència. Des de la prevenció de malalties cardiovasculars fins a la lluita contra infeccions, l’all és un poderós aliat per a mantenir el nostre cos en bon estat. En l’article d’avui, explorarem els seus beneficis  i com pots incorporar-lo fàcilment en la teva dieta diària. Comencem!

Beneficis de l’all

Abans d’arrencar, cal entendre que l’all és una font natural de compostos sulfúrics i que aquests són els que li donen la seva característica aroma i sabor. Aquests compostos són els que també li confereixen les seves poderoses propietats medicinals. Així mateix,  conté antioxidants, vitamines i minerals, com a vitamina C, B6, seleni, calci i ferro. No obstant això, el més destacat són els seus compostos sulfúrics, els quals s’han demostrat efectius en la reducció del colesterol i la pressió arterial, així com en la prevenció de malalties cardiovasculars.

A més d’aquests beneficis, també és conegut per les seves propietats antibacterianes i antivirals, la qual cosa ho converteix en un aliat per a combatre infeccions i enfortir el nostre sistema immunològic. Així mateix, s’ha demostrat que és eficaç en la lluita contra alguns tipus de càncer, com el de còlon i el d’estómac.

Un altre benefici de l’all és que pot ajudar a reduir la inflamació en el cos, la qual cosa el converteix en un aliment recomanat per a persones que pateixen malalties inflamatòries cròniques, com l’artritis i la malaltia de Crohn.

Les seves propietats

De la mateixa manera,  també té beneficis que ho fan un ingredient molt útil en la llar i la bellesa. L’all té propietats antiinflamatòries i antimicrobianes que el fan un ingredient eficaç per a tractar problemes de la pell com l’acne, les berrugues i les picades d’insectes.

D’altra banda, també pots usar l’el all  com a repel·lent d’insectes. Ja que, pel que sembla, la seva aroma forta i penetrant és molt desagradable per als insectes, per la qual cosa s’ha utilitzat com a repel·lent natural durant segles. Es pot fer una solució diluïda d’all i aigua i aplicar-la en la pell per a repel·lir mosquits i altres insectes.

Així mateix, també pot ser utilitzat per a millorar la salut del cabell. Les seves propietats antimicrobianes poden ajudar a combatre problemes del cuir cabellut, com la caspa, mentre que les seves propietats antiinflamatòries poden ajudar a reduir la inflamació en el cuir cabellut i promoure un creixement saludable del cabell.

Quina diferència hi ha entre l’all blanc i el negre?

Encara que l’all blanc i l’all negre poden semblar iguals, hi ha algunes diferències notables entre ells. L’all blanc és el fresc que tots coneixem, amb el seu característic sabor picant i aroma forta. Mentre que l’all negre, és el blanc sotmès a un procés de fermentació durant diverses setmanes.

Durant aquest procés, els enzims en l’all blanc converteixen els sucres i aminoàcids en compostos que li donen a l’all negre el seu sabor dolç i la seva textura suau i enganxosa. També s’ha demostrat que l’all negre té una major concentració d’antioxidants i compostos sulfúrics que l’all blanc. Això ho converteix en un ingredient encara més saludable.

Així mateix, el negre és més fàcil de digerir que el blanc, per això és una opció ideal per a persones que tenen problemes digestius o sensibilitat a l’all fresc. Encara que l’all negre pot ser una mica més difícil de trobar que el blanc, cada vegada és més comú en botigues d’aliments saludables i en línia.

Per a concloure, l’all és un ingredient imprescindible en qualsevol cuina i té una gran quantitat de beneficis per a la salut i la bellesa. Des de reduir la pressió arterial fins a millorar la salut del cabell. Per això, aquest ingredient és un veritable superalimento que no ha de faltar en la nostra dieta.

Si estàs interessat a aprendre més sobre nutrició i com aprofitar al màxim els beneficis dels aliments en la teva dieta, et convidem a estudiar el Grau Superior de Dietètica a distància en Linkia FP. En aquest programa d’estudis, aprendràs sobre nutrició, dietètica, alimentació i cuina saludable. També podràs obtenir les habilitats i coneixements necessaris per a treballar en una de les indústries més importants i en constant creixement en l’actualitat.

No esperis més per a aprofitar al màxim els beneficis de l’all i altres aliments saludables en la teva dieta! Estudia en Linkia FP i converteix-te en un expert en nutrició i alimentació saludable.

  • Home
  • Blog
  • Descobreix els sorprenents beneficis de l’all: un superalimento per a la teva salut i bellesa

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK