Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per afrontar el primer dia de treball

Consells per afrontar el primer dia de treball

primer dia treball
El primer dia de treball és un dia molt important. Pot ser que comencis la teva etapa en el mercat laboral o bé que es tracti d’una nova aventura professional; i és que si estaves treballant anteriorment en una altra companyia i has decidit canviar de feina, el primer dia en una nova feina també és digne de ressenyar. En aquesta situació, tots ens preocupem per causar una bona primera impressió. Com coneixedors d’aquesta imperiosa necessitat, en l’fp online volem compartir amb tu els millors consells per afrontar el primer dia de treball. No te’ls perdis!

El primer dia de treball: consells indispensables

1. No arribis tard el primer dia

Un cop tinguis la data confirmada per al teu primer dia de treball, t’aconsellem ser previngut. Confirma la ubicació i l’hora, i, si cal, acudeix al lloc amb uns dies d’antelació per assegurar-te la ruta que has de seguir el dia indicat. D’aquesta manera, t’evitaràs possibles dubtes d’últim moment i podràs afrontar la jornada amb més tranquil·litat. A més, evitaràs arribar tard; cosa que causa dolenta impressió especialment durant el primer dia.

2. Presenta’t als teus companys

Part de l’ansietat que solem sentir en aquest tipus de situació ve derivada de la nostra por per no encaixar bé en un grup ja consolidat. La millor manera d’afrontar-és prenent les regnes. Per això, et recomanem que trobis el moment adequat de presentar-te als teus nous companys, amb total naturalitat i franquesa. Segur que t’acullen molt millor del que havies imaginat! Al cap i a la fi, ells també han tingut els seus primers dies d’adaptació a una feina.

3. Què portar en el teu primer dia de treball

Pregunta-li al teu nou cap si hi ha alguna cosa que necessitis portar amb tu el primer dia. La majoria dels empresaris voldran que completis alguns formularis del departament de Recursos Humans per a poder tramitar, per exemple, les teves nòmines. Generalment et caldrà aportar el teu número de compte bancari, el teu carnet d’identitat i direcció, entre altres dades d’interès. Així que acudeix el més preparat possible.

4. Coneix l’espai i els procediments

El més probable és que algun dels teus companys, fins i tot el teu cap, et faci un recorregut pel lloc de treball. Et mostraran on són els banys, on hi ha la sala de descans o menjador, i on et pots fer una tassa de te o cafè, així com el lloc d’entrades i sortides. A més, alguns llocs de treball tenen establert un procés d’introducció, per exemple, a través d’un pack de benvinguda, que inclou material d’oficina i informació impresa. El nostre consell? Que et quedis ràpidament amb tots els detalls: com més aviat et familiaritzis amb els espais i els processos, més còmode et sentiràs.

5. Recorda i interioritza tota la informació que et donin

Com és normal, el primer dia de treball rebràs una ingent quantitat de dades. Per descomptat, és recomanable que preguntis per poder resoldre tots els dubtes que et sorgeixin, i no ha de preocupar si retenir tota la informació et resulta aclaparador en un primer moment. Aprendre nous mètodes des de zero implica temps. Un truc per poder memoritzar dades és que repeteixis un resum de la resposta i mostrar així que ho has entès. Per exemple, si algú t’està ensenyant com obrir un registre, pots repetir les instruccions per a ells: “Llavors, pressiono aquest botó, ingrés aquest codi i després s’obre el registre”. Com més preguntis i més t’asseguris d’haver entès tot correctament, més mostres d’interès aportes als teus superiors a l’empresa.

6. Defineix quins seran els teus objectius laborals

El primer dia de treball és un bon moment per definir els objectius laborals. Serà un dia en el qual segur que tindràs una xerrada sobre les teves funcions i les expectatives que tenen posades en tu els teus superiors. Així que aprofita per prendre nota i confirmar què s’espera de tu (i, sobretot, què esperes tu mateix) en aquesta nova etapa, com obtindràs els recursos que necessites per fer bé la teva feina i com s’avaluarà el teu acompliment laboral.

7. Descobreix quines seran les teves noves rutines

Durant el primer dia, i fins i tot durant la primera setmana, és important que experimentis amb les teves noves rutines per establir quina és la que millor funciona per a tu. Per exemple, prova de sortir a diferents hores de casa, dona feina diferents rutes o transports, pensa en com organitzar millor el teu calendari i les teves tasques … Tot això farà que t’adaptis ràpidament a la teva nova vida laboral i així poder aprofitar al màxim tant el teu temps a l’empresa com les teves hores d’oci. Esperem que els nostres consells per al primer dia de treball t’hagin estat útils i t’hagin animat a encarar-amb una bona actitud i amb molt ànim. Si hi ha una cosa clara, és que el primer dia no és fàcil per a ningú, però afrontar-lo amb naturalitat és la millor recomanació.

  • Home
  • Blog
  • Consells per afrontar el primer dia de treball

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK