Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Linkia FP t’ajuda a preparar una entrevista de treball

Linkia FP t’ajuda a preparar una entrevista de treball

Tens una entrevista de treball, estàs nerviós i tens dubtes? No et preocupis. En aquest article et donarem alguns consells perquè puguis preparar una bona entrevista de treball. Hem de ser conscients que el nostre currículum és molt important, però no sempre ho és tot, sinó que cal pensar més enllà per poder marcar la diferència davant els altres. En una entrevista de treball, al cap i a la fi tu ets el protagonista i és important que causes un gran impacte per minimitzar alguns dels teus punts febles. Per aquesta raó, has de donar-ho tot en aquesta entrevista i fer-la el millor possible perquè vegin que encaixes en el lloc que has sol.licitat. Vols saber com? De seguida t’ho expliquem. Estigues molt atent!

1. Investiga sobre l’empresa

És important que coneguis l’empresa on és possible que vagis a treballar. Has d’investigar tot el que sigui referit a la seva història, la cultura, els seus valors i objectius, i sobre tot l’àmbit en el qual vols treballar, per veure si realment pots encaixar en ell.

2. Preparar algunes preguntes

Normalment, en una entrevista de treball hi ha tres peguntes que són bàsiques per a qualsevol entrevistador:

  • Encaixaràs en el lloc?
  • Creus que tens les competències necessàries per al lloc?
  • Tens l’actitud i motivació necessàries per fer-ho bé?

Un consell és que preparis bé algunes preguntes per fer una bona entrevista, però sobretot sent el més natural possible. Si ets conscient que tens alguns punts febles i que te’ls poden preguntar en qualsevol moment, sé astut i prepara alguns arguments per defensar-los de la millor manera possible.

4. Cuida la teva imatge

Encara que la teva formació i capacitats siguin importants, una primera impressió bona pot ajudar-te molt. Existeixen estudis de psicologia que diuen que vestir de blau és tranquil·litzador i una aposta segura per a una entrevista. És important no portar roba cridanera a l’entrevista de treball, ni tampoc portar ulleres fosques ni res que et cobreixi el cap. Anar ben vestit i endreçat és important per causar bona impressió, ja que una imatge val més que mil paraules.

5. No arribis tard

La impuntualitat causa una molt mala impressió, arriba sempre 10 minuts abans de l’hora prevista.

6. Sigues autèntic

Si aspires a un lloc per al qual estàs preparat, el millor que pots fer és ser tu mateix. Projecta una imatge de seguretat i actitud positiva.

7. No descuidis la teva imatge a les xarxes socials

Tria les xarxes que més t’interessin, vigila amb el que comentes perquè els teus comentaris no desapareixen de la xarxa. Estigues localitzable i visible. Un consell és seguir a professionals d’interès i comentar continguts de valor.

Què he de fer quan arribi allà?

Hi alguns dubtes sobre què fer un cop estiguis cara a cara amb la persona que t’entrevistarà. A continuació, et deixem alguns consells que et serviran d’ajuda per quan acudir a la teva entrevista de treball.

  • Saludar l’entrevistador d’una manera estàndard, donant-li el bon dia, o bona tarda, depenent de l’hora en la qual tinguis l’entrevista. Un consell que et donem és que no siguis el primer a allargar la mà, sinó que esperis al fet que ho faci l’entrevistador i que tu simplement saluts de forma natural i sobretot mirant-sempre als ulls.
  • La postura és molt important. Has de seure quan t’ho indiquin i sempre d’una forma recta i acurada. No has de seure ni a la vora de la cadira ni tampoc d’una manera molt relaxada, perquè el que estaries fent seria donar una mala imatge. Una altra recomanació és que no recolzis els colzes a la taula i que vagis amb compte amb la postura de les mans. És important no creuar-les per no transmetre inseguretat i nerviosisme. El llenguatge corporal dirà molt de tu.
  • Respon únicament al que et demanin de manera concisa, tot i que has de tenir cura de no quedar-te sense respostes perquè pot semblar que estiguis intimidat per l’entrevistador i que no sàpigues què més respondre.
  • Has de tenir cura el vostre idioma i tenir en compte que estàs en una entrevista de treball amb una persona que no coneixes. Per tant, no has de tutejar-tret que t’ho demani.

Què és el que no he de fer?

Perquè tinguis més informació i puguis anar ben preparat, et deixem alguns dels errors més comuns que has d’evitar per tenir una bona entrevista de treball.

  • Parla de les accions que has dut a terme tu mateix, i no del que has fet al costat de l’equip.
  • No has de fer afirmacions teòriques, parla del que has fet en una situació real.
  • No facis afirmacions generals, sinó que com més específic millor.
  • No recordar quina oferta de treball vas sol·licitar.
  • Ens convé evitar tota mena de situacions que ens impedeixin vocalitzar correctament, sigui menjar, beure o fins i tot mastegar xiclet.
  • Home
  • Blog
  • Linkia FP t’ajuda a preparar una entrevista de treball

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK