Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Els 8 avantatges clau de compaginar estudis i treball

Els 8 avantatges clau de compaginar estudis i treball

Per a moltes persones, compaginar estudis i treball és una qüestió de pura necessitat. Per a altres, sobretot en el cas dels més joves, es tracta d’una elecció personal que, com veurem, està plena d’avantatges. Per això, en les següents línies enumerem 8 beneficis que estan al teu abast si optes per aquest repte que, no ens enganyem, també t’exigirà grans esforços. Però el resultat valdrà la pena.

Quins són els avantatges de compaginar estudis i treball?

Els avantatges de compaginar estudis i treball abasten tant l’esfera personal com la laboral. Sobretot si optes per la modalitat d’fp a distància de qualitat, cosa que aconseguiràs en estudiar amb Linkia FP. D’aquella manera, maximitzaràs els 8 beneficis que a continuació et plantegem.

1. Creixement sense pausa (ni pèrdues)

Per als que ja estan en el mercat laboral, però volen donar un canvi a la seva carrera, compaginar estudis i treball és la millor manera de formar-se sense aturar-se. Prendre un parell d’anys sabàtics per centrar-se en els estudis pot ser una bona opció … Per a qui s’ho pugui permetre, que no són molts. Per això, has de pensar que a la conclusió del teu cicle formatiu, l’esforç haurà valgut la pena: hauràs aconseguit un salt en el teu currículum sense haver fet un pas enrere en els fons del teu compte bancari ni en el teu desenvolupament professional. Al contrari!

2. Desenvolupament de la capacitat organitzativa

Dedicar-se de ple i en exclusiva a una sola activitat és una cosa que pocs poden permetre. Tenint en compte això, els que de veritat porten les regnes del seu destí són aquells que tenen una bona capacitat organitzativa per a ordenar el seu temps. I en aquest sentit, compaginar estudis i treball és tot un bany de realitat: el millor camp de proves per a desenvolupar aquesta habilitat que t’ajudarà al llarg de tota la teva carrera laboral (i també personal). Si vols aprofundir, en aquest post us mostrem com dur a terme una gestión eficaz del tiempo

3. Demostració de la capacitat organitzativa

A l’hora d’accedir al món laboral, no només cal posseir determinades aptituds (les anomenades soft skills), sinó també cal demostrar que es tenen. I una forma concisa i directa de demostrar-ho és per mitjà del teu currículum, on l’espai és reduït: si deixes clar que durant un parell d’anys vas estar treballant i estudiant al mateix temps, l’entrevistador i el responsable de Recursos Humans s’adonaran que tens capacitat organitzativa.

4. Millora de l’autoestima

L’última idea de l’anterior apartat ens porta a aquest avantatge: compaginar estudis i treball augmentarà la teva autoestima perquè t’adonaràs que aconsegueixes el que et proposes, que compleixes els teus objectius per durs i exigents que siguin. Una sensació que aniràs experimentant a mesura que avança el curs, però que t’omplirà d’orgull quan completis la teva formació, que en el cas de Linkia FP poden ser cicles formatius a distància. 

5. Despertaràs respecte i admiració en el teu entorn

Compaginar estudis i treball és una cosa que ha de néixer de tu, de les teves pròpies necessitats i expectatives. I el que diguin o pensin els altres ha de quedar en un segon pla. Però no hi ha dubte que en el teu cercle generaràs sentiments de respecte i admiració. Quan això passa al teu entorn personal, la teva autoestima creixerà encara més. I quan això passa en l’àmbit laboral, la teva imatge estarà guanyant valor afegit. I això vol dir comprar moltes paperetes per a un ascens o per a una millora de les teves condicions de treball.

6. Desenvolupament de l’autonomia

Si estàs en aquest moment decisiu de la teva vida en què vols fer el salt dels estudis a la feina, compaginar les dues activitats et donarà autonomia. Una sensació nova, que feia molt de temps (que …) buscant, però que cal guanyar a pols. I no parlem només d’independència econòmica, sinó també de capacitat per prendre decisions per tu mateix, sense necessitar l’aprovació de ningú: sabràs quan et convé fer hores extra, demanar un dia lliure per preparar un examen, encaixar les dates de les teves vacances segons les teves prioritats, etc.

7. Adquisició d’un avantatge competitiu

Encara que en el món laboral la cooperació és un bé que permet progressar a empresa i treballadors, no es pot negar l’evidència: accedir a un lloc de treball o ascendir en una companyia és un procés en el qual trobaràs molta competència. I compaginar estudis i treball et donarà un avantatge enfront de la resta de competidors, ho miris per on ho miris. Si estàs estudiant i tens l’ocasió de treballar en alguna cosa relacionada amb aquests estudis, guanyaràs molts punts. I si estàs treballant i decideixes millorar la teva formació estudiant a distància, els llocs millor remunerats se’t posaran ‘a un pas’.

8. Mesos de cotització a la Seguretat Social que no venen gens malament

Si estàs començant la teva carrera laboral, parlar de mesos cotitzats a la Seguretat Social igual et sembla una cosa irrellevant. Però has de saber que, amb les reformes que estan a l’horitzó, la mitjana per calcular la teva pensió va en augment: fins fa poc, eren només els últims 10 anys de la teva vida laboral, però ja van per 25 i es comença a parlar dels últims 35 … Això vol dir que com més aviat comencis a cotitzar, a una millor pensió podràs optar en el futur. I si aquesta dada no et fa canviar de parer, pensa que els mesos cotitzats també influeixen en altres prestacions més immediates, com l’atur o les baixes laborals. El que s’ha dit: com més aviat comencis a cotitzar, millor.

Si tots aquests avantatges t’han convençut, enhorabona per la teva decisió. Però recorda que hauràs d’aplicar-te a fons per tenir èxit en aquest repte. Et recomanem veure el nostre post sobre consells per treballar i estudiar a la vegada, que t’ajudaran a totes les fases del procés. I si necessites assessorament sobre la nostra formació, pots posar-te en contacte amb Linkia FP. T’ajudarem a la gran aventura de compaginar estudis i treball!

  • Home
  • Blog
  • Els 8 avantatges clau de compaginar estudis i treball

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK