Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com mantenir una bona higiene bucal? Et donem 6 consells

Com mantenir una bona higiene bucal? Et donem 6 consells

Com mantenir una bona higiene bucal? Et donem 6 consells

Segur que en alguna ocasió t’has preguntat què pots fer per estar sa i no has sabut per on començar. A Linkia considerem que la salut és un factor clau que hem de tenir sempre present, i per això, avui us explicarem una de les qüestions que hem de tenir en compte per complir-lo. Mantenir una bona higiene bucal és una d’elles, i per a això hem de seguir uns hàbits concrets per conservar la nostra boca sana i evitar patir problemes de salut a llarg termini. Què hem de fer? Què passa si no ho complim? En aquestes properes línies us explicarem quina és la importància de la higiene bucal i a més us donarem 6 consells a seguir. Estigueu atents!

Per què és tan important la higiene bucal?

Cuidar la nostra boca és imprescindible tant per a la salut com per a la qualitat de vida. Si nosaltres portem a terme una higiene bucal de manera correcta i seguim els passos adequats, eliminarem els bacteris que es puguin produir en la nostra boca i també podrem prevenir algunes malalties com la càries o la gingivitis, més coneguda com la inflamació de les genives. En canvi, si no ho complim, no només pot afectar la nostra boca, sinó que també podem arribar a patir altres problemes físics, que ara en uns segons comentarem.

La higiene bucal permet que les genives es mantinguin sanes, les dents fortes i saludables i que tots dos compleixin amb la seva funció principal. Això és imprescindible perquè estiguem bé, però … Què passa si no seguim una higiene adequada? Hem de tenir en compte que el fet de no mantenir una bona higiene bucal no només pot perjudicar a la nostra boca, sinó que a més podem arribar a patir problemes físics que afecten la digestió o fins i tot que impactin en la nostra autoestima.

Segons un estudi de l’Acadèmia d’Odontologia General (AGD) hi ha una relació entre la malaltia que afecta les genives amb la malaltia cardíaca. Què vol dir això? Que, si no tenim cura les nostres dents i genives i no tenim una higiene bucal adequada, a més de patir dolor oral i facial o pèrdua d’algunes dents, podem arribar a patir problemes de cor o fins i tot problemes de digestió per les mateixes infeccions de la boca, arribant a una insuficiència intestinal o a una irritació de còlon. Per tant, què hem de fer?

6 consells per mantenir una bona higiene bucal

Els hàbits que hem de seguir per tenir una higiene bucal adequada no tenen cap misteri, de manera que no tens cap excusa per no seguir-los. En aquest apartat et deixarem 6 consells perquè els tinguis en compte i compleixis amb ells. Som-hi!

1. Raspallar les dents almenys dues vegades diàries

Això és una cosa imprescindible que hem de fer després de cada menjar, i en el que ens ajudarà l’ús del fil dental perquè no quedi cap resta de menjar ni a les dents ni en les genives. El raspallat és important, encara que no ho sembli, per la qual cosa aconsellem que acudeixis a la teva dentista de confiança perquè t’expliqui quina és la millor tècnica per a acomplir aquesta activitat. I no només això, sinó que de la mateixa manera que és rellevant saber com raspallar-te les dents per la teva higiene bucal, també ho és la pasta dentífrica que utilitzis. Cada persona és diferent, de manera que dependrà de les necessitats de cadascun si necessites una pasta blanquejadora, per a dents sensibles o anti càries.

2. Utilitza una esbandida

Aquesta és una bona opció a més de l’ús del fil dental. Si després de raspallar-nos les dents, l’acompanyem amb una mica d’esbandida, ens ajudarà a posar fi a les restes dels menjars i a eliminar tots els bacteris per mantenir aquesta higiene bucal que necessitem.

3. Canviar el raspall dental cada tres mesos

Necessitem un raspallat correcte cada vegada que ho fem. Si l’ús és diari i a més durant dues o tres vegades, el raspall es va desgastant, per la qual cosa és recomanable que cada tres mesos hi hagi un canvi en la nostra compra.

4. Eliminar o reduir el consum de tabac

Aquesta mesura d’higiene bucal potser és més complicada per als més fumadors, però és important que tinguin en compte, que les genives de les persones que consumeixen tabac, són més susceptibles a agafar infeccions. Això és a causa que el tabac produeix una falta d’oxigen en el torrent sanguini i, d’aquesta manera, redueix el flux de sang i dels nutrients cap a les genives, fet negatiu per a la nostra boca.

5. Hidratar-se

Per si no ho sabies, la saliva és una secreció que prové de les glàndules salivals i el seu 99% és aigua. Per a la nostra higiene bucal és important, ja que la saliva és considerada com una mena de protector de les nostres dents i a més serveix per desinfectar. Per aquesta raó, si ens hidratem bé, produirem més saliva i aconseguirem evitar que les malalties bucodentals augmentin.

6. Acudir al dentista almenys un cop a l’any

Quan volem mantenir-nos sans, hem d’acudir al metge per portar un control i una revisió del nostre cos. En aquest cas, és el mateix. Anar al dentista ens permetrà saber quin és el nostre estat i si estem seguint els passos correctes, o per contra hem de realitzar d’altres diferents.

Ja veus que aquests consells són molt senzills i es poden realitzar sense cap problema. És important que els tinguem en compte, ja que aquests passos faran que mantinguem una higiene bucal adequada i que evitem patir problemes de qualsevol mena en un futur.

Esperem que aquest article t’hagi servit per fer el pas i cuidar la teva boca millor que mai. Si vols saber més qüestions sobre la higiene bucal o altres temes al voltant d’aquest, a Linkia oferim un Cicle Superior d’Higiene Bucodental dins de la família professional d’FP Sanitat. A què esperes per informar-te? Anima’t!

  • Home
  • Blog
  • Com mantenir una bona higiene bucal? Et donem 6 consells

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK