Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com concentrar-se en l’estudi

Com concentrar-se en l’estudi

Hi ha persones que poden assimilar difícils conceptes matemàtics, sanitaris, estadístiques, o de qualsevol tipus sense problemes, siguin quines siguin les condicions que l’envolten: mentre un paleta realitza obres a la casa del costat, amb música de fons o la ràdio posada, o fins i tot amb algú al costat fent un soroll descomunal. D’altra banda, hi ha persones que no té aquesta sort i es distreuen a la mínima; fins i tot el brunzit d’una mosca pot desconcentrar-les. Si no ets dels que es concentren fàcilment en l’estudi, no et preocupis. No està tot perdut. És més, et donarem unes claus sobre com concentrar-se en l’estudi. Ja veuràs que, seguint aquestes pautes, preparar els exàmens serà molt més senzill. Com que una de les tasques més difícils per a tot estudiant és trobar el moment i lloc per assimilar coneixements, el primer que has de fer és esbrinar quan acostumes a concentrar-te més. Estudies millor al matí, a la tarda o a la nit? Un cop coneguis la resposta hauràs trobar el teu lloc d’estudi predilecte; aquell on estudiïs més còmode i on hi hagi menys probabilitat de distracció: a la biblioteca, a la teva habitació, en un despatx, etc.

Claus per concentrar-se en l’estudi

Cada persona és un món i, per això, cadascú té les seves pròpies tàctiques d’estudi. Però, ¿t’has preguntat mai si són realment productives? Quant de temps empres en aprendre’t un tema correctament? Podries fer-ho en menys temps? Hi ha una sèrie de truquets que t’ajudaran a concentrar-te millor en l’estudi. No et preocupis, ja funcionen molt bé per a tot tipus de persones, ja tinguin més o menys capacitat de concentració. La clau principal per concentrar-se al 100% és condicionar correctament la zona en què vas a estar estudiant. Com es condiciona bé la zona? En primer lloc, l’ordre i la neteja és una cosa que, per molt desordenat que siguis, farà que et sentis més còmode. Doncs, la veritat és que la brutícia i el desordre poden arribar a condicionar altament teva capacitat de treball. Per això, busca un lloc tranquil si el que vols realment és saber com concentrar-te en l’estudi. Procura que l’espai triat per estudiar no estigui supeditat a sorolls i distraccions que puguin provocar un intent fallit d’estudi. Quan tot estigui ben disposat, només queda posar-se mans a l’obra.

Claredat en els apunts

A continuació, has de posar ordre als teus apunts. Si has anat a classe de forma constant o estudies formació professional a distància possiblement hauràs pres notes. Aquestes poden estar desordenades, o bé, amb un tipus de lletra que sigui alguna cosa il·legible. Has de tenir en compte que aquest no és bon moment per posar-te a desxifrar la teva pròpia lletra, de manera que el més convenient és que dediquis un temps a passar els apunts a net, si pot ser, al llarg del curs. Aquest procés, a més, et permetrà anar assimilant, a poc a poc, molts dels conceptes. Paral·lelament, els esquemes ajuden molt a aclarir idees clau, i permeten fer-se una idea sobre el temari general que has d’estudiar. Per això, t’aconsellem que facis esquemes i resums, per destacar el més important de la matèria. No només t’ajudarà per organitzar-te, sinó també per repassar la matèria.

L’horari d’estudi

És important seguir un ordre, de manera que t’has de posar un horari per estudiar. Si has decidit estudiar a partir de les vuit del vespre, intenta mantenir aquest horari durant els dies següents. Quan el cos s’hagi acostumat a concentrar a una hora determinada, li serà més fàcil seguir l’hàbit, i tu, et resultarà més fàcil estudiar sense distraccions. Tot i així, per augmentar la concentració, serà molt important haver descansat adequadament. Recorda que els metges recomanen dormir entre 7 i 8 hores al dia. ¡Procura no saltar-te-las!

Descansar entre hores

A col·lació amb l’anterior, has de saber que el descans del cos i la ment és essencial per a ser productiu. En aquest sentit, saps què passaria si passes 6 o 7 hores seguides estudiant sense aixecar la vista del llibre? Que repetiràs una i altra vegada la mateixa lliçó sense haver-te assabentat de res. Segur que alguna vegada t’ha passat. Per això, és important descansar uns 10 minuts cada dues hores d’estudi (efectiu). Aquest exercici ajuda a la ment a oxigenar-se. D’aquesta manera, rependràs els llibres amb més ànim que al principi. Així mateix, pots aprofitar aquests deu minuts de descans per fer un mos. Passa el mateix en la modalitat online, els estudiants de cicles formatius a distància en no disposar d’horaris, han de trobar els temps adequats per a realitzar tasques, estudiar i descansar.

Adéu al mòbil

Finalment, si vols concentrar-te quan estiguis estudiant, hauràs evitar distraccions com el telèfon mòbil. No ho posis en silenci, ¡apaga-! Ja veuràs com la teva capacitat de concentració augmenta!

  • Home
  • Blog
  • Com concentrar-se en l’estudi

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK