Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és el coaching empresarial i per a què serveix?

Què és el coaching empresarial i per a què serveix?

Formes part d’una empresa i vols millorar les habilitats i les competències de la mateixa? En aquestes properes línies t’explicarem una de les solucions més eficaces per a això: el coaching empresarial. És cert que hi ha molts mètodes per augmentar o perfeccionar l’èxit de la teva empresa, però des de fa un temps ha aparegut aquesta nova tècnica que, a través dels seus procediments, està aconseguint que les companyies millorin d’una manera exponencial. Vols saber com? A continuació, t’expliquem què és el coaching empresarial, per a què serveix, quins són els seus avantatges i els passos principals a seguir per implementar-lo. ¡Atent! 

Què és el coaching empresarial?

El coaching empresarial consisteix en l’agrupació de tècniques que tenen com a objectiu aconseguir l’eficiència, la motivació i la satisfacció personal i professional dels diferents membres que formen part d’una organització.

Potser hi ha persones que pensin que el coaching és una mena de teràpia. No obstant això, no és així. La finalitat d’aquest nou mètode és que, a través d’una persona líder, en aquest cas un coach, s’analitzin qüestions específiques a millorar d’una empresa per intentar que siguin més eficaces. 

Avantatges del coaching empresarial

Implementar aquest mètode t’ofereix l’oportunitat de múltiples avantatges perquè l’organització a la qual pertanys aconsegueixi els propòsits prèviament plantejats. A continuació, us expliquem alguns dels seus avanatges principals del coaching empresarial. 

1. Augmenta la productivitat 

Gràcies als recursos emprats per part del coach de l’empresa, els treballadors i els diferents membres de l’organització podran augmentar la productivitat i que aquesta mateixa aconsegueixi una gran millora. Un cop establertes les solucions a les qüestions que anteriorment s’han plantejat, els treballadors podran aplicar els seus mètodes de treball i així aportar el seu màxim rendiment perquè es produeixin problemes mínims. 

2. Reforça  les capacitats dels empleats 

Un altre dels avantatges del coaching empresarial és la motivació i satisfacció que augmenta en els membres d’una organització. Prèviament s’hauran diagnosticat possibles solucions a la plantilla perquè aquesta situació sigui més positiva, el que aconseguirà que, a través de les reunions o trobades amb el coach, les seves capacitats siguin més eficaces. 

3. Es treballa en equip 

Una de les problemàtiques més freqüents que trobem en les diferents empreses és el fet de treballar conjuntament. És molt comú tenir discrepàncies amb el company o no posar-se d’acord amb algun assumpte concret, i per a això, una de les propostes per solucionar-ho és el coaching empresarial. A través de les diferents tècniques emprades, es pot enfortir el lideratge i que, a la mateixa vegada, es millori el treball en equip. 

4. Resol conflictes interns 

De la mateixa manera que es procura que els treballadors aconsegueixin col·laborar en equip, passa el mateix amb els conflictes interns. La persona de l’organització encarregada del coaching empresarial visualitzarà el principal inconvenient en el sector i intentarà que aquests conflictes es disminueixin. D’aquesta manera el que es crearà serà una bona comunicació i millora de la cooperació entre els empleats. 

5. Millora  el pla estratègic de l’empresa 

Tota organització té un pla estratègic perquè aquesta empresa funcioni de manera correcta i tingui els mínims inconvenients possibles. Això pot ser capaç gràcies a les funcions del coaching empresarial. El que es fa en aquest cas és proporcionar una espècie d’entrenament, aplicat amb diferents eines perquè el pla que l’empresa té present, sigui millorable i sense cap mena de problema. 

Quins passos has de seguir per implementar el coaching empresarial? 

Per instaurar el mètode del coaching empresarial has de seguir uns passos essencials que et deixarem a les properes línies i que seran útils perquè tot funcioni de la millor manera possible. 

  1. Seleccionar el coach que sigui més adequat per determinar quines són les habilitats i les competències de l’empresa
  2. Establir quins són els objectius principals. 
  3. Elaborar un bon pla de desenvolupament.
  4. Avaluar i retroalimentar les dades de l’empresa perquè el coach pugui realitzar els seus processos a través de les eines necessàries. 

Com has pogut comprovar és un mètode que funciona molt bé i que actualment té èxit en les diferents organitzacions. És una obvietat que hi ha altres procediments que potser també siguin útils i que facin que la teva empresa millori, però des de Linkia et recomanem que prenguis com a referència aquest article perquè vegis que el coaching empresarial és una gran opció. Si vols saber més sobre aquest món, t’oferim alguns cicles d’administració i gestió d’empreses que impartim, en els quals aprendràs a portar el teu negoci de la millor manera possible. No dubtis a contactar amb nosaltres i et resoldrem qualsevol tipus de dubte! 

  • Home
  • Blog
  • Què és el coaching empresarial i per a què serveix?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK