Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

8 Avantatges i desavantatges d’estudiar en línia a distància

8 Avantatges i desavantatges d’estudiar en línia a distància

Cada vegada són més els estudiants que opten per la modalitat online a l’hora d’estudiar, com és el cas de la Formació Professional a distància Linkia FP . Poder estalviar temps evitant embussos, quedar-se a casa quan s’està malalt, conciliar les diferents responsabilitats tant professionals com personals o fins i tot treballar i estudiar alhora són només alguns dels avantatges d’estudiar en línia.

Els principals avantatges d’estudiar en línia

Però si encara no tens molt clar si això és realment el teu o no, hem preparat aquest post, en el qual t’explicarem quins són els avantatges i desavantatges d’estudiar en línia.

1. Autonomia

Un dels avantatges d’estudiar en línia més evidents és no dependre d’horaris estrictes. Només necessitaràs un ordinador amb connexió a Internet, de manera que et serà molt més fàcil compaginar la teva vida personal i laboral. A més, tot resulta més fàcil quan no has de desplaçar-te fins el teu centre educatiu ni complir amb uns horaris determinats. En Linkia FP ho sabem, i per això oferim les nostres classes tant en directe com en diferit, de manera que els nostres estudiants puguin dedicar-se a la matèria en el moment que considerin.

2. Varietat en la formació

La popularitat que aquesta tipologia d’estudi ha adquirit durant els darrers anys ha tingut una clara conseqüència: l’ampliació en l’oferta d’especialitats, de manera que trobaràs opcions fàcilment per formar-te a distància en el sector que més t’interessi. Màrqueting, administració, informàtica, sanitat, turisme … Tens ja clar quin serà la teva elecció?

3. Coneixeràs a gent de tots els sectors

Estudiar online et pot ajudar a expandir els teus horitzons ia conèixer gent molt diversa i de totes les edats. Entraràs en contacte amb persones que, com tu, han decidit compaginar estudis i treball o altres responsabilitats. I és que molta gent opta per fer una segona carrera per internet o, com hem dit anteriorment, aprofita per formar-se mentre treballa. I és que aquest és un dels grans mites a desmuntar a l’parlar d’estudiar a distància: formar-se en línia no implica estar sol!

4. Et familiaritzes amb la tecnologia

T’agradaria aprendre a utilitzar noves eines tecnològiques? Un altre dels avantatges d’estudiar en línia és que adquiriràs un alt grau de familiaritat amb diverses plataformes, programes i metodologies que poden ser-te útils de cara a nous treballs. Obtindràs tant habilitats creatives com digitals.

5. Estudiar online és més rendible

Estudiar per internet és una bona opció per estalviar costos, ja que no hauràs d’invertir ni diners ni temps en transport o menjars, per exemple. Evitaràs moltes despeses afegits dels cursos presencials, així que això és una cosa també a tenir en compte: la teva butxaca t’ho agrairà.

Algunes desavantatges d’estudiar en línia

Tota moneda té el seu revers, i és normal que, sobretot quan encara no has pres la decisió d’estudiar en línia, t’assaltin els dubtes sobre els desavantatges que pot implicar aquesta modalitat. ¿La bona notícia? Que totes elles depenen de tu.

1. Aïllament social? Depèn de tu

És una de les creences més esteses sobre estudiar en línia. Tendeix a pensar-se que la distància física és causa lògica de l’aïllament, però això no necessàriament ha de ser així. De fet, les modalitats d’estudi a distància fomenten cada vegada més la integració i interacció dels seus diferents estudiants, per exemple, per mitjà dels fòrums de les assignatures. Així, si ets una persona a qui li agrada socialitzar i conèixer gent, només has de unir-te i participar en aquest tipus d’activitats.

2. Manca de motivació

Voler és poder, però la motivació també és important. L’e-learning requereix fortes habilitats de motivació i gestió de el temps. La falta de motivació entre els estudiants segueix sent una de les principals raons per les quals molts no completen els cursos en línia. A les aules tradicionals, hi ha nombrosos factors que empenyen constantment als estudiants cap als seus objectius d’aprenentatge. La comunicació cara a cara amb els professors, les activitats entre iguals i els horaris estrictes funcionen a l’uníson per evitar que els estudiants es desviïn durant els seus estudis. Desenvolupar una forta motivació i habilitats disciplinàries és clau per tenir èxit en un entorn d’aprenentatge en línia. A més, la comunicació cara a cara amb els professors es pot substituir per la comunicació en línia, i les activitats entre parells s’han de promoure entre els estudiants de manera similar a com es faria en les aules tradicionals.

3. Manca de comunicació

S’ha comprovat que els mètodes d’aprenentatge electrònic són molt eficaços per millorar el coneixement acadèmic dels estudiants. No obstant això, el desenvolupament de les habilitats comunicatives dels estudiants és una àrea que sovint preocupa a l’hora de valorar la formació en línia. A causa de la falta de comunicació cara a cara entre companys, estudiants i professors en un entorn en línia, els estudiants poden trobar que no poden treballar de manera eficaç en un entorn d’equip. Però per això també hi ha solució. Les activitats grupals entre parells i les conferències en línia que requereixen comunicació han d’usar-fins i tot en un entorn d’aprenentatge en línia. A el fer-ho, podem assegurar-nos que l’E-Learning no deixi d’ensenyar als estudiants les habilitats comunicatives necessàries per tenir èxit en entorns de treball reals. Sens dubte, hi ha avantatges i desavantatges d’estudiar en línia (moltes de les quals depenen, a més, de qüestions merament personals). Però si alguna cosa està clara és que amb el teu compromís i la teva organització, guanyaràs un temps increïble en la teva vida i podràs compaginar els estudis amb altres tasques.

  • Home
  • Blog
  • 8 Avantatges i desavantatges d’estudiar en línia a distància

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK