• Home
 • >>
 • Actualitat
 • >>
 • Las mejores Apps para editar fotos y videos
 • Las mejores Apps para editar fotos y videos

  ActualitatConsellsLinkia FP

   

  Com hem vist en altres ocasions en la història humana, sempre ha aparegut un invent que ha produït la desaparició d’un altre d’una manera radical. Un dels exemples més recents i aquest és l’origen d’aquest article és el telèfon intel·ligent. A aquesta invenció, inicialment indicada per fer trucades telefòniques, es va afegir un component que ha produït un terratrèmol real: la càmera. Atès que el mòbil té una càmera, ens hem convertit en fotògrafs professionals amb l’avantatge de poder fer les fotos quan i on vulguem, i després descarregar-les al nostre ordinador. No hi ha paper fotogràfic, tot en el nostre disc dur. El següent pas va ser lògic. Si puc fer fotos, per què no puc gravar vídeos. Mateix objectiu, gravar moments de la meva vida en qualsevol moment i guardar-los en el meu ordinador per no perdre’l. Tot això ha provocat la desaparició de les càmeres i càmeres de vídeo de les nostres llars, deixant-les per a temes “professionals”.

  Les empreses mòbils han vist clarament aquesta “necessitat” i ens venen dispositius el punt estrella dels quals no és fer trucades telefòniques, sinó fer la càmera.

  Segons les estadístiques, si tothom té mòbil, i que el mòbil fa fotos i vídeos, un percentatge significatiu tindrà la necessitat de poder fer millores en aquests fitxers. Millores perquè no han anat com volem o introduir elements gràfics o filtres que augmenten el seu atractiu. Això és abans de l’edició. I com ho farem? Hem de portar aquests arxius als professionals per fer això? No, la informàtica ens proporciona aplicacions per editar fotos i aplicacions per fer vídeos amb fotos.

  A la següent llista, molt subjectiva i personal, et mostraré una sèrie d’aplicacions per editar fotos i aplicacions per fer vídeos amb fotos que pots utilitzar segons els teus objectius.

  Les millors aplicacions per editar fotos

  GIMP

  Página Web: GIMP – GNU Image Manipulation Program

  Té versió per descarregar en Windows, Mac i Linux.

  Aquesta aplicació d’edició de fotos és una de les opcions de programari lliure i amb ella vostè serà capaç de realitzar tasques de retoc fotogràfic, creació d’imatges i composició. Té un munt de manuals i tutorials per aprendre amanejar-lo.

  PAINT.NET

  Página Web: Paint.NET – Free Software for Digital Photo Editing (getpaint.net)

  En aquesta aplicació d’edició de fotos trobem el germà gran del conegut programa de Windows, Paint.

  És una aplicació per editar fotos amb una interfície molt intuïtiva i que no requereix grans coneixements per aplicar molts efectes a les imatges.

   

  PHOTOSHOP EXPRESS

  Página Web: Aplicación de edición fotográfica para iPhone, iPad y Android | Adobe Photoshop Express

  Amb aquesta aplicació d’edició de fotos estem mirant al germà petit d’un dels monstres professionals en el món de les aplicacions d’edicióde fotos de Photoshop(Edició de fotos, edició d’imatges i programari de disseny ) Comprar Adobe Photoshop). Molts professionals utilitzen Photoshop per a la seva vida diària, però per al nivell d’un usuari que no necessita pagar pel seu potencial. Per aquest motiu, la versió Express no s’ad·la ales nostresnecessitats.

  Un altre avantatge és que podem aconseguir-ho en versió per a Windows, Android i iOS.

   

  PIXLR

  Página Web: Photo editor online – Pixlr.com

  Amb aquesta aplicació d’edició de fotos ens trobem davant d’una oferta en línia. Podem entrar a la pàgina web i trobar-nos en un entorn senzill i molt intuïtiu que ens permeti editar les fotos al nostre gust. Tenim una versió gratuïta limitada i versions de pagament que ens ofereixen un gran potencial. No necessitem tenir cap aplicació instal·lada per editar fotos a l’ordinador.

  Mejores apps para editar videos

   

  iMovie

  Página web: iMovie – Apple

  Comencem amb aquesta aplicació per editar vídeos per excel·lència per a Mac. Treballa en Mac i iOS i quan l’utilitzes en un d’aquests ordinadors, t’adones de per què els dissenyadors més prestigiosos utilitzen un Mac. Sons, retalls, filtres, efectes… i tot a una velocitat espectacular.

   

  WINDOWS MOVIE MAKER

  Fins que el Windows 10 hagi activat fotos com a aplicació per editar fotos i aplicacions per fer vídeos amb fotos, el Windows Movie Maker va ser l’aplicació per fer vídeos de l’empresa. Si voleu continuar utilitzant-lo heu d’anar a Microsoft Windows Live Essentials 2012: Microsoft Corporation: Descàrrega gratuïta, préstec i streaming: Arxiu d’Internet i quan feu la instal·lació, feu la selecció d’aquest producte, en cas contrari instal·larà una sèrie d’aplicacions que no són necessàries.

  El major avantatge d’aquesta aplicacióper editar vídeos és la sevasimplicitat. Qualsevol usuari, encara que sigui la seva primera vegada en aquesta edició, obté resultats satisfactoris.

  LIGHTWORKS

  Página web: Filmora Video Editor – Create Amazing Videos in the Easiest Way (iskysoft.us)

  Continuem amb una altra aplicació per editar vídeos a nivell professional. Editar pràcticament qualsevol format de vídeo, un gran avantatge, té un munt d’efectes gratuïts, exporta a una multitud de formats de vídeo. Per obtenir referència, puja directament a YouTube, Vimeo i Facebook.

  FILMORA

  Página web: El mejor Editor de Video-Filmora9 new (wondershare.net)

  Això és un app d’edició de vídeo molt fort. Amb versions per a Windows i Mac, ens permet incorporar filtres, capes, transicions, títols personalitzats, innombrables efectes i generar un producte molt professional.

  Mejores apps para capturar pantallas

   

  Molts dels vídeos que s’estan fent actualment són tutorials. Sóc segur que quan no sap com fer un element informàtic o com funciona un programa, recorre a un d’aquests classes. Aquests tutorials solen tenir una part molt important, les captures de pantalla de l’ordinador. D’aquesta manera el YouTuber ens mostra com funciona en temps real. A més de recórrer, a Windows 10, a la combinació de claus Windows + G, tenim una sèrie d’aplicacions per fer vídeos amb aquests moviments a la pantalla d’un ordinador, però al meu entendre, el més potent i senzill és:

  CAMTASIA STUDIO

  Página web: Buy Camtasia | Camtasia | TechSmith

  Aquest programa permet gravar els realitzats en tot o part de la pantalla i, un cop gravat, es converteix en una aplicació per editar vídeos, de manera que podem afegir-hi textos, efectes, gràfics, augmentant la seva qualitat.

  No vull acabar aquest article sense abordar un tema que he passat per alt en aplicacions per editar vídeos: formats. No totes les aplicacions importen i/o exporten en tots els formats i, per tant, cal una aplicació per editar vídeos que convertiu entre formats. Per a aquesta funció la meva recomanació és:

  HANDBRAKE

  Página web: Handbrake el transcodificador de vídeo multiproceso – Handbrake.es – Descargar Handbrake para PC y Mac

  El tenim per instal·lar a Windows, Mac i Apple. És molt fàcil importar molts formats de vídeo i convertir-los a altres automàticament, amb plantilles ja determinades pel programa o fent un treball manual de selecció d’un gran nombre de paràmetres.

  Bé,  fins aquí  hem arribat. Estic segur que m’he deixat les aplicacions per editar vídeos i les aplicacions per editar les fotos que utilitzes, però totes no encaixen i espero haver-ne mostrat algunes de noves.

   

  Autor: Joaquín Erencia

  Introduce tu comentario

  Qui som

  Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

  Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

  Els nostres cursos
  Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
  Veure cursos