Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què són les aplicacions web progressives i per a què serveixen?

Què són les aplicacions web progressives i per a què serveixen?

Què són les aplicacions web progressives i per a què serveixen? La tecnologia avança a passos de gegant. Tant que, o s’està actualitzat de manera permanent o un es queda amb coneixements obsolets. I és que no només hi ha novetats en els llenguatges de programació, sinó que amb ells l’estil i disseny de les pàgines web també va evolucionant. Segur que quan et parlen d’una pàgina web saps el que és i el mateix et passa quan sents a algú esmentar la paraula ‘app’. Però … saps el que són les aplicacions web progressives? Aquí t’hem enxampat! Estigues atent que t’ho expliquem. Avui dia són molts els internautes que han deixat de banda el encendre l’ordinador per buscar informació per la web per fer el mateix amb el seu telèfon mòbil. Has notat que en algunes pàgines web no hi ha massa diferència entre navegar per elles a través de l’ordinador que fer-ho amb el telèfon mòbil? Segurament sigui perquè has donat amb una aplicació web progressiva.

Promogudes per Google

Aquestes pàgines, promogudes per Google, són webs que ofereixen una experiència en mòbils el més semblant a una aplicació nativa, dotant així d’una experiència d’usuari més gran. Es tracta d’aplicacions que no depenen de cap sistema operatiu, sinó que prenen lloc en una pàgina web en un navegador. Un bon exemple d’aplicacions web progressives serien dues de les xarxes socials que més usuaris tenen en el moment: Facebook i Twitter. Si agafes el mòbil i no t’has instal·lat cap d’aquestes dues aplicacions, obre l’explorador que tinguis instal·lat i accedir a algun d’aquests llocs web. Sorpresa! En elles pots fer pràcticament el mateix que en les aplicacions natives per Android o iOS, però sense necessitat d’instal·lar res: només necessites un navegador amb connexió a Internet.

Beneficis de les aplicacions web progressives

L’objectiu d’aquestes aplicacions web és principalment el de convertir les webs en aplicacions. Per això, cal tenir molt present en què es diferencien cadascuna d’elles, quins són els seus avantatges, les característiques que mostren i per quines raons volem que les nostres webs es converteixin en aplicacions o tinguin les característiques d’una aplicació. Això implica alguna que altra avantatge. El gran avantatge és que et funcionaran en qualsevol dispositiu. Tant és el telèfon que tinguis o el sistema operatiu que utilitzis en el teu telèfon mòbil, podràs accedir igualment a elles. Prova-ho amb un mòbil, una tablet, un ordinador, un rellotge intel·ligent … ja veuràs que el que diem és cert. Això sí, per poder funcionar necessiten, òbviament, d’un navegador. Així de senzill. És la màgia de l’HTML i el JavaScript, llenguatges multiplataforma i multidispositiu. Una altra de les grans avantatges de les aplicacions web progressives és que, gràcies a elles, aquests llocs web aconsegueixen captar nous usuaris d’una manera més efectiva que les aplicacions mòbils causa de la seva universalitat. I, a més, l’accés dels usuaris als llocs webs és molt més fàcil gràcies a la publicitat, xarxes socials, campanyes d’email, etc. A part, són webs instal·lables. Això què vol dir? Doncs que si estàs fent servir una aplicació web, si és progressiva, aquesta es podrà instal·lar en un dispositiu mòbil o tablet. Un cop instal·lada, no et caldrà accedir al navegador i posar l’adreça per tornar a entrar, sinó que en la teva llista d’aplicacions tindràs una més amb el logo i nom del web. Aquesta web tindrà l’aparença d’una aplicació nativa al dispositiu i sempre el seu temps de càrrega, en relació amb una aplicació convencional, serà menor. No obstant això, aquest tipus de pàgines webs es troben amb un gran handicap que no tenen les aplicacions. I és que, en ser usades exclusivament des del telèfon mòbil, és probable que els usuaris no tornin a accedir a aquestes pàgines. La causa és ben senzilla: quan les aplicacions s’instal·len al dispositiu, deixa de ser necessari recordar-se de una URL, fer una cerca a Google o tenir el site guardat en els marcadors favorits. Simplement s’accedirà a l’aplicació amb un sol clic sobre el logotip. I això és una cosa que no succeeix amb aquests llocs.

Adéu a les barreres entre web i apps

Això no vol dir que ningú utilitzi les aplicacions web progressives. Sí que es fan servir, i molt. I és que aquests site són una evolució natural de les aplicacions web que difuminen la barrera entre la web i les aplicacions, podent realitzar tasques que generalment només les aplicacions natives podien dur a terme. Per exemple, rebràs notificacions al usar-les, també poden funcionar sense connexió a Internet i, fins i tot, aporta als usuaris l’avantatge de poder provar una versió més lleugera abans de baixar-se una aplicació nativa de veritat. Avui dia són molts els apassionats per la tecnologia que es llancen al repte de crear aplicacions web progressives i ho fan optant per cicles formatius a distància . I és que la formació professional a distància aporta molts avantatges a l’estudiant, sent la principal el donar-li la comoditat d’estudiar la formació com i on vulgui, podent compaginar-ho amb treball o altres obligacions.

  • Home
  • Blog
  • Què són les aplicacions web progressives i per a què serveixen?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK