FP en Turisme

titulacions oficials

Estudiar fp turisme

 

La família de turisme i hostaleria es caracteritza per formar part d’un dels sectors amb més potència en el mercat espanyol ja que es considera una de les destinacions més visitats a nivell Europeu.

L’ocupabilitat relacionada amb el turisme és optimista i això provoca que sigui necessari comptar amb bons professionals en el sector turístic. Per poder ser una peça clau en el sector turístic cal estar ben format, tenir una actitud proactiva envers el territori i tenir predisposició a l’atenció de viatgers que desitgen conèixer més sobre la zona.

 

Quines són les assignatures de turisme que es treballen en els cicles de l’àrea Hostaleria i Turisme?

El cicle de fp turisme a distància inclou assignatures d’hostaleria com a estructura de mercat turístic, gestió de departament de pisos, protocol i relacions públiques, entre d’altres, i es tracta de cicles formatius que ajuden a que els alumnes tinguin una visió global i territorial de el que estan estudiant, entrant en detall en destinacions turístiques actuals i tendències de el sector.

En el cas de l’Cicle Formatiu de Gestió d’Allotjaments Turístics, hi ha mòduls que requereixen presencialitat, ja que posen en pràctica aspectes que s’han de tenir en compte de cara a el món laboral.

Durant el curs l’alumnat està acompanyat per professorat amb gran experiència en el sector i que aporta casos pràctics reals perquè la formació sigui el més professionalitzadora.

 

El sector del turisme i l’hostaleria

La branca de l’turisme i l’hostaleria- especialment els Cursos Superiors de Gestió d’Allotjaments Turístics i agències de viatges destaca ja que, tal com indica l’estudi de Deloitte, el país va rebre a més de 75 milions de turistes i per tant el creixement segueix rondant el 10% anual. Aquest indicador valida la importància dels estudis de turisme i de l’alta demanda de les professions relacionades amb el turisme.

 

Sortides professionals en fp hostaleria i turisme

Les sortides professionals més habituals de el sector turístic són responsable de recepció i reserves d’hotels, governants d’establiment hotelers, coordinador de qualitat, responsable de touroperadors, responsable d’agències de viatges, organitzador d’esdeveniments en agències de comunicació o freelance, entre moltes altres professions . I a més, amb la formació que podràs obtenir realitzant algun dels cicles de la branca turística, podràs supervisar la correcta atenció a client, el servei postvenda i la gestió de queixes i reclamacions, els quals et permetran conèixer de primera mà el sector i et ajudarà a millorar aquells aspectes que ho necessitin.

 

I si vull continuar estudiant turisme, quines possibilitats tinc?

Avui dia és molt important la formació al llarg de la vida. Especialitzar-se en una família professional és una de les opcions que la majoria dels alumnes de Linkia FP decideix realitzar per poder tenir una visió general de l’turisme i, en tan sols tres anys, disposar d’una formació molt completa. D’una banda, aprendràs aspectes relacionats amb el món hoteler, cursant el cicle de Gestió d’Allotjaments Turístics, i d’altra banda cursant el cicle d’Agències de Viatges coneixeràs el funcionament de l’organització, que s’enfoca més en la creació d’itinerari de viatges i gestió d’esdeveniments.

Les empreses necessiten contractar professionals amb àmplies competències tant en comunicació, idiomes i gestió de reserves, així com en matèria social, cultural i de protocol. De la formació que reben els estudiants de Turisme destaquen els estudis sobre diferents aspectes econòmics de l’mercat turístic i competències molt rellevants com el treball en equip, la planificació i el lideratge.

Però, a més, és imprescindible tenir coneixements màrqueting i de comunicació, ja que els servirà per saber com promocionar millor una destinació o producte turístic o aconseguir clients per a les empreses per a les quals treballen.
 

FP en Turisme

Escull el cicle que millor s'adapti a tu
Fes les pràctiques en empreses del sector!