Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

La intel·ligència emocional en el món empresarial

La intel·ligència emocional en el món empresarial

intel·ligència emocional A mesura que ha anat avançant la societat i ha anat cobrant més importància la intel·ligència emocional en les empreses; la figura de l’líder s’ha vist sotmesa, progressivament, a canvis significatius. Ha quedat oblidada la figura de l’líder amb capacitat per a controlar i sotmetre als altres treballadors al que ell vulgui. Ara es busca un altre tipus de líder, amb unes habilitats molt diferents com, per exemple, la capacitat de persuadir els treballadors i fomentar la col·laboració de tots per aconseguir uns objectius comuns, aconseguint-mitjançant proves, anàlisis, etc. Ha quedat demostrat que la gent que més desenvolupa aquest factor (intel·ligència emocional) és la que arriba més lluny tant en àmbit laboral com en el personal. Però, això, no és una hipòtesi, sinó que s’ha comprovat amb casos com el dels controladors aeris, on ha quedat demostrat que els que arriben a executar aquests càrrecs no simplement tenen un gran coeficient intel·lectual, sinó que compten amb un gran desenvolupament de la intel·ligència emocional. En definitiva, en l’actualitat ja no només es busca tenir una gran formació i experiència, sinó que també cal tenir desenvolupades altres habilitats com la intel·ligència emocional. Aptituds, les quals, són les que, a la fi i al el cap, ens permeten prendre les decisions, controlar el nostre temperament i créixer com a persones.

Quins són els termes més importants vinculats a l’educació emocional?

Segons Daniel Goleman , una de les persones més importants vinculades a terme i gran propulsor d’aquest gràcies al seu llibre “Intel·ligència emocional”. Podem veure com hi ha una sèrie de termes molt destacats vinculats a aquesta disciplina. Els següents: Domini d’un mateix El domini d’un mateix consisteix en la capacitat que tenim les persones de controlar els nostres propis sentiments, segons Goleman, som esclaus de la nostra pròpia naturalesa i, per tant, és molt escàs el control que podem exercir sobre la nostra ment. És a dir, que no podem controlar les nostres emocions davant els estímuls. Però, tot i això, sí que afirma que per molt que no es pugui controlar una emoció perquè no es manifesti, si podem controlar la permanència i la intensitat d’aquestes. També parla sobre algunes emocions com la ràbia i la tristesa, que moltes vegades podem arribar a creure que les tenim controlades, però, realment no és així, sinó que moltes vegades mentre pensem que estem superant aquests estats d’ànim no estem fent altra cosa que retroalimentar-les. I, és en situacions com les de l’enuig o la tristesa, entre d’altres, on és de gran importància el domini d’un mateix, ja que, com més coneixement tenim sobre nosaltres mateixos més capacitat tenim de ser més estables. Aptitud mestra per a la vida Es pot classificar a la intel·ligència emocional com una aptitud mestra per a la vida, ja que, la capacitat de controlar les nostres emocions actua com un poderós predictor de l’èxit en el futur. I és que, les habilitats socials com l’entusiasme, el gust pel que es fa, o l’optimisme representen uns estímuls òptims per a l’èxit i, a més, resulten fonamentals per al desenvolupament de la psicologia emocional de cada individu. Per demostrar-s’han fet diversos experiments com alguns d’educació emocional amb nens i estudiants on queda demostrat que els que tendeixen menys tendeixen a angoixar són els que optimitzen més el seu rendiment acadèmic. A més, altres experiments reafirmen que les persones optimistes solen tenir molt millor rendiment que les negatives. És per això, que, canalitzar les emocions cap a un fi més productiu constitueix una aptitud mestra. Empatia Entenem per empatia la capacitat de percebre l’experiència subjectiva d’una altra persona, encara que aquest terme ha anat evolucionant i també podem incloure en el concepte d’empatia com una mena d’imitació física que realitza una persona davant el patiment dels altres. Actualment, l’empatia és molt important, sobretot a l’hora de fomentar la intel·ligència emocional a la feina, ja que, com més empatia hi ha dins d’un ambient laboral més comunicació hi ha entre els membres d’aquesta i per tant s’optimitza més el treball de l’empresa a l’tenir un grup cohesionat. És tal la importància de l’empatia que ha quedat demostrat en estudis que els nens que gaudeixen d’una educació emocional més gran donen un rendiment acadèmic més elevat.

Qui són els treballadors estrella i com és la seva psicologia emocional?

La diferència entre un treballador estrella i qualsevol altre és que un treballador estrella compta amb un conjunt d’habilitats que van més enllà del que curricular. El que entenem com: intel·ligència emocional a la feina. És a dir, és un treballador que compta amb algunes qualitats com l’autocontrol, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia i també la capacitat per motivar-se un mateix. Els treballadors estrella solen ser aquells que han establert sòlides connexions a les xarxes socials de manera informal i, per tant, compten amb un gran potencial a l’hora de resoldre problemes, donat els seus coneixements a nivell de psicologia emocional, ja que saben a qui dirigir-se i com obtenir el seu suport en cada situació, fins i tot abans que les complicacions es presenten. A més, són molt participatius i ofereixen un feedback que potencia una millor relació entre els companys, la qual cosa, és molt positiu, especialment, amb les persones més introvertides dins de l’empresa. Alguns dels nostres cursos més vinculats a la intel·ligència emocional són els nostres cursos d’fp en Serveis socioculturals ia la comunitat , on a més aprendràs moltes de les claus de l’educació emocional. No perdis l’ocasió. ¡Fes-un cop d’ull!

  • Home
  • Blog
  • La intel·ligència emocional en el món empresarial

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK