Solicita información

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

  • Actualitat
  • Accedir a la universitat amb un grau superior: t’expliquem com

Accedir a la universitat amb un grau superior: t’expliquem com


Són molts els que es pregunten quines són les seves opcions després d’acabar els seus estudis de Grau Superior. I és que les alternatives són moltes: des d’entrar a el món laboral fins continuar amb un altre tipus de formació superior o accedir a la universitat. Si estàs interessat en aquesta última proposta, has arribat a el lloc adequat. Et donem la resposta a si es pot accedir a la universitat des d’una Grau Superior a distància i com fer-ho.

Com accedir a la universitat amb un grau superior

L’accés tradicional a la universitat és el Batxillerat i la realització de la EBAU (selectivitat). Són molts, per tant, els que tenen dubtes sobre si es pot accedir a la universitat amb un grau superior. Com ja t’hem avançat, la resposta és sí. Però no és el mateix accedir a la universitat amb un cicle superior de Formació Professional que després d’haver conclòs Batxillerat. I és que, encara que l’objectiu sigui el mateix, hi ha algunes diferències pel que fa a l’accés, com t’expliquem a continuació.

1. Nota d’accés

A l’hora d’accedir a la universitat, un dels aspectes més importants és la nota d’accés. Quan s’accedeix a través de Batxillerat, la nota mitjana que es pren és la de Batxillerat i la de l’examen de la EBAU. No obstant això, quan es cursa una FP, l’estudiant no realitza l’examen de la EBAU, de manera que la nota mitjana que es tindrà en compte és diferent. Després de cursar un cicle d’FP de Grau Superior, comptarà la nota mitjana obtinguda en els dos anys de cicle superior. D’aquesta manera, la nota màxima amb la qual podràs comptar per accedir a la carrera que triis estudiar serà de 10 punts.

2. Presentar-se a part de la EBAU

La nota de l’EBAU es pondera sobre 14, per la qual cosa sí que és possible que hi hagi carreres universitàries en què la nota mitjana sigui superior a 10. Per tant, què passaria si volguessis accedir a una carrera universitària que requereix una nota mitjana superior a 10?   En cas que la nota mitjana de l’cicle formatiu es quedi curta, pots pujar nota presentant-te a la part específica de la prova d’accés a la universitat. D’aquesta manera, podràs millorar la teva nota d’accés fins a 4 punts. Podràs presentar-te a un màxim de 4 assignatures de la part específica i es tindran en compte només la nota de les dues assignatures on obtinguis millors resultats.

3. Accés preferent segons la FP

Què cicle superior de FP has estudiat? ¿Un relacionat amb la branca sanitària? I després la teva intenció és cursar Medicina? En aquest cas, comptaràs amb accés preferent a la carrera, ja que els estudiants de cicles formatius tenen accés preferent a certes branques de coneixement, sempre que els estudis cursats prèviament estiguin relacionats. Per exemple, si, com t’hem comentat anteriorment, has estudiat un grau superior de la branca professional de sanitat, tindràs accés preferent a una carrera com medicina o infermeria, i així amb la resta de famílies professionals.

Es pot accedir a la universitat amb un grau superior sense selectivitat?

¿Temes la prova de selectivitat i vols evitar-la a qualsevol preu, però tot i així segueixes volent estudiar a la universitat? La resposta és sí: es pot accedir a una carrera universitària sense haver de passar aquests dos o tres dies d’exàmens d’accés. És una conclusió que pots extreure del que hem exposat fins ara: si comptes amb una FP de Grau Superior, aquesta es pressuposa que et prepara per a exercir una professió en qualsevol branca de el coneixement. Per això, no resulta necessari realitzar els exàmens d’accés a la universitat (sempre que superis la nota de tall establerta). A més, hi ha moltes universitats que ofereixen títols propis, i per això poden establir els requisits d’admissió als mateixos. Els requisits d’accés solen ser el tenir el títol de Batxillerat i la prova d’accés aprovada, però al costat d’això, a l’igual que el que passa en qualsevol carrera universitària, també accepten a aquells que hagin superat una formació professional. En aquests casos, hauràs de veure si requereixen de nota mitjana d’accés o no. En conclusió: si has estudiat un cicle superior i vols seguir formant-te a la universitat, no hi ha res que t’ho impedeixi. Esperem que la nostra informació hagi resolt tots els dubtes!