FP en Serveis socioculturals i a la comunitat

titulacions oficials

 

Estudiar fp serveis socioculturals ia la comunitat

Si t’interessa l’àmbit de l’tercer sector i professions en què treballar directament amb diferents col·lectius com la infància, migrants, voluntariat, inclusió social, discapacitat, majors o família, entre d’altres, pots plantejar-te estudiar un grau superior de formació professional a distància en el sector dels serveis socioculturals i a la comunitat.

Quines són les assignatures de serveis socioculturals que es treballen en els cicles de la formació professional àrea sociocultural?

Els cicles de fp serveis socioculturals a distància inclouen assignatures molt variades en funció de l’especialització de la mateixa. En el cas de l’cicle d’Integració Social, algunes de les assignatures troncals són metodologia de la intervenció social, inserció sociolaboral, context de la intervenció social, entre d’altres, i mòduls socioculturals que permeten que les persones que estan cursant el cicle formatiu coneguin, sota un altre punt de vista, accions i mètodes d’intervenció per a una futura pràctica professional en el tercer sector.

En el cas de el cicle de grau superior d’educació infantil, cursaràs assignatures com intervenció amb famílies, didàctica, autonomia personal i salut infantil, el joc infantil i moltes altres assignatures que et permetran conèixer, de primera mà, les necessitats de el sector que engloba les guarderies, escoles, ludoteques, etc.

 

El sector dels serveis socioculturals ia la comunitat

Las profesiones vinculadas a esta área profesional han ido en aumento en la última década tanto para la especialización en educación como todo aquello vinculado al tercer sector que implica ONGs, asociaciones y entidades que trabajan con colectivos especiales.

Nuevos ámbitos están emergiendo dentro de esta área profesional y que demandan profesionales expertos como la mediación comunitaria e intercultural, la violencia de género y la cooperación al desarrollo.

En el caso de la educación infantil, también es un sector que crece en servicios educativos tanto a niños y niñas como a las familias.

 

Sortides professionals en l’àrea dels serveis socioculturals i a la comunitat

Molt es parla d’aquest tipus de professions, a les quals es pot accedir cursant un cicle de formació professional. No obstant això, hi ha qui encara no té una idea molt clara d’en de les sortides professionals que engloben.

A través d’aquesta formació, podràs treballar tant en ONGs, com associacions o fundacions exercint una tasca de mediador social o de treballador social a més de tècnic en prevenció i inserció social, inserció ocupacional i laboral, integració educativa, mobilitat bàsica i acompanyament laboral. Aquests professionals també estan capacitats per treballar com a auxiliar, mediador i treballador familiar, de tutela, ocupacional o laboral i intercultural.

O bé si et decantes per l’educació dels més petits, podràs treballar com: educador / a infantil, sempre sota la supervisió d’un mestre o una mestra, educador / a en programes o activitats d’oci i temps lliure infantil amb menors de 0 a 6 anys: ludoteques, cases de cultura, biblioteques, centres educatius, centres d’oci, granges escola.

 

I si vull continuar estudiant formació de l’àrea serveis socioculturals, quines possibilitats tinc?

Avui dia és cada vegada més freqüent que hi hagi persones que sol·licitin cursar un cicle formatiu a distància, com és el d’Integració Social o Educació Infantil. La raó principal es deu a la comoditat per seguir el curs des de casa amb total flexibilitat, ja que així es pot compatibilitzar la formació amb la família, la feina o qualsevol altre tipus d’activitat.

En Linkia FP tens disponibles els següents cicles formatius que poden ser totalment complementaris i fins i tot podràs sol·licitar la convalidació d’alguns mòduls:

  • FP Cicle Superior Integració Social a distància
  • FP Cicle Superior Educació Infantil a distància

O si ho prefereixes pots seguir formant-te estudiant cursos d’especialització professional.
 

 

FP en Serveis socioculturals i a la comunitat

Escull el cicle que millor s'adapti a tu
Fes les pràctiques en empreses del sector!
Realitza la Formació en Centres de Treball en empreses líders en l'àmbit de l'educació i la integració social