FP en Serveis socioculturals i a la comunitat Formació Professional Oficial Més informació
Duración 2000 Hores Calendario Setembre 2021 - Abril 2022 Titulaciones Oficiales Ministeri d'Educació

Estudiar fp serveis socioculturals ia la comunitat

Si t’interessa l’àmbit de l’tercer sector i professions en què treballar directament amb diferents col·lectius com la infància, migrants, voluntariat, inclusió social, discapacitat, majors o família, entre d’altres, pots plantejar-te estudiar un grau superior de formació professional a distància en el sector dels serveis socioculturals i a la comunitat.
Quines són les assignatures de serveis socioculturals que es treballen en els cicles de la formació professional àrea sociocultural?
  • Els cicles d'fp serveis socioculturals a distància inclouen assignatures molt variades en funció de l’especialització d'aquesta. En el cas del cicle d’Integració Social, algunes de les assignatures troncals són metodologia de la intervenció social, inserció sociolaboral, context de la intervenció social, entre d’altres, i mòduls socioculturals que permeten que les persones que estan cursant el cicle formatiu coneguin, des d'un altre punt de vista, accions i mètodes d’intervenció per a una futura pràctica professional en el tercer sector.
  • En el cas del cicle de grau superior d’educació infantil, cursaràs assignatures com intervenció amb famílies, didàctica, autonomia personal i salut infantil, el joc infantil i moltes altres assignatures que et permetran conèixer, de primera mà, les necessitats del sector que engloba les guarderies, escoles, ludoteques, etc.
El sector dels serveis socioculturals ia la comunitat Les professions vinculades a aquesta àrea professional han anat en augment en l'última dècada tant per a l'especialització en educació com tot el que vincula al tercer sector que implica ONG, associacions i entitats que treballen amb col·lectius especials. Nous àmbits estan emergint dins d'aquesta àrea professional i que demanen professionals experts com la mediació comunitària i intercultural, la violència de gènere i la cooperació al desenvolupament. En el cas de l'educació infantil, també és un sector que creix en serveis educatius tant a nens i nenes com a les famílies. Segons les dades recollides per Randstad-l'empresa de recursos humans número 1 a Espanya i al món-aquest sector és un dels que a hores d'ara té una major ocupabilitat, a través del Grau Superior d'Educació Infantil, amb 54.351 contractes signats, i del Grau Superior d'Integració Social, amb 25.351.
SORTIDA PROFESSIONAL
Sortides professionals en l’àrea dels serveis socioculturals i a la comunitat
Molt es parla d’aquest tipus de professions, a les quals es pot accedir cursant un cicle de formació professional. No obstant això, hi ha qui encara no té una idea molt clara d’en de les sortides professionals que engloben. A través d’aquesta formació, podràs treballar tant en ONGs, com associacions o fundacions exercint una tasca de mediador social o de treballador social a més de tècnic en prevenció i inserció social, inserció ocupacional i laboral, integració educativa, mobilitat bàsica i acompanyament laboral. Aquests professionals també estan capacitats per treballar com a auxiliar, mediador i treballador familiar, de tutela, ocupacional o laboral i intercultural. O bé si et decantes per l’educació dels més petits, podràs treballar com: educador / a infantil, sempre sota la supervisió d’un mestre o una mestra, educador / a en programes o activitats d’oci i temps lliure infantil amb menors de 0 a 6 anys: ludoteques, cases de cultura, biblioteques, centres educatius, centres d’oci, granges escola.
ALTRES CURSOS
I si vull continuar estudiant formació de l’àrea serveis socioculturals, quines possibilitats tinc?

Avui dia és cada vegada més freqüent que hi hagi persones que sol·licitin cursar un cicle formatiu a distància, com és el d’Integració Social o Educació Infantil. La raó principal es deu a la comoditat per seguir el curs des de casa amb total flexibilitat, ja que així es pot compatibilitzar la formació amb la família, la feina o qualsevol altre tipus d’activitat. En Linkia FP tens disponibles els següents cicles formatius que poden ser totalment complementaris i fins i tot podràs sol·licitar la convalidació d’alguns mòduls:

  • FP Cicle Superior Integració Social a distància
  • FP Cicle Superior Educació Infantil a distància