SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp
  • Actualitat
  • Quins són els requisits per ser Auxiliar d’Infermeria més importants?

Quins són els requisits per ser Auxiliar d’Infermeria més importants?

 

Per sort, qualsevol ocupació relacionada amb la salut i amb l’assistència sanitària gaudeix de nombroses sortides laborals en l’actualitat. I a més, formar-se en alguns d’ells és molt més accessible del que sembla. Per això, en Linkia FP t’expliquem quins són els requisits per ser Auxiliar d’Infermeria, un dels llocs més demandats pel sector públic i pel sector privat. Uns requisits que vam classificar en tres grans grups: els acadèmics, els relacionats amb les aptituds personals i els de caràcter més pràctic. Pren nota!

1. Requisits per ser Auxiliar d’Infermeria de caràcter acadèmic

Has de tenir en compte que, de tots els requisits per ser Auxiliar d’Infermeria, l’únic veritablement indispensable és el de posseir el títol oficial per a això. És a dir, el Grau Mitjà en Auxiliar d’Infermeria. I per accedir a aquest curs és obligatori tenir el Graduat Escolar.

Com les lleis d’educació han canviat en les últimes dècades, pot haver-hi certa confusió pel que fa a això. Per tant, s’entén que s’ha aconseguit el Graduat Escolar o un nivell de formació equivalent quan s’ha superat algun dels següents nivells:

  • ESO: és l’Educació Secundària Obligatòria amb la llei actual i, superar la frontera del seu últim curs, 4t de l’ESO, implica obtenir el Graduat Escolar. Si tot es realitza a raó de curs per any, l’estudiant obtindrà aquest nivell amb 16 anys o bé en l’any que estigui pendent de fer-ho
  • BUP: són les sigles de Batxillerat Unificat Polivalent i representava el cicle d’educació secundària amb l’anterior Llei General d’Educació, que va deixar de tenir vigència a partir de 1990. Per tant, els estudiants ja adults que volen reciclar-se i iniciar un nou camí professional com Auxiliar d’Infermeria, podran fer-ho si han superat aquesta etapa
  • Proves d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà: la vida dona moltes voltes i ofereix segones oportunitats. Per això, aquelles persones que en el seu moment van abandonar prematurament els estudis també poden accedir a aquest cicle formatiu d’una manera més directa, és a dir, superant unes proves d’accés específiques. Són exàmens que convoquen les comunitats autònomes i que, al seu torn, exigeixen una sèrie de requisits, com tenir 17 anys complerts

2. Requisits pràctics mentre s’estudia el curs

Un cop matriculat en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà que et donarà accés a la professió, heu de tenir en compte altres requisits que se’t presentaran en aquest moment. El primer d’ells haver de dedicar-li el temps suficient a aquesta formació. Has de saber que són 1.400 hores en total, repartides en dos cursos i incloent els mòduls pràctics obligatoris. Però a més d’això, et caldrà dedicar un temps extra a l’estudi per afrontar amb garanties cada examen.

No només es tracta de reservar una “borsa d’hores ‘per a aquest cicle formatiu, sinó també d’aconseguir la disponibilitat horària que et permeti assistir a les classes. En aquest punt ho tenen més fàcil els estudiants que opten per la modalitat a distància, com ofereix Linkia FP: tot i que algunes classes en línia es realitzen en directe, moltes són en diferit i amb metodologia telemàtica que et permet organitzar l’estudi segons les teves preferències horàries.

Finalment, cal esmentar el requisit de comptar amb els mitjans tècnics necessaris per a seguir el cicle formatiu. Una cosa que, segons els hàbits de vida actuals, qualsevol persona compleix: comptar connexió a Internet i un dispositiu electrònic per seguir les lliçons, com pot ser una tauleta, un portàtil o un ordinador de sobretaula.

3. Requisits personals: aptituds molt valorables

A més dels anteriors requisits per ser Auxiliar d’Infermeria, que són de caràcter acadèmic i estan clarament reglats, hi ha altres que estan més relacionats amb la personalitat de l’estudiant. És a dir, aptituds que han de presentar, de manera innata o no, els que decideixin dedicar-se a aquesta professió d’ara endavant.

La primera és tenir una certa vocació d’ajudar els altres. Això comença amb trets generals com l’empatia i la comprensió de les persones en dificultats, que al cap i a la fi són les que estan en hospitals en qualitat de pacients o en residències en qualitat d’interns. Aquest ajut pot ser físic o emocional, mitjançant l’assistència en tasques d’higiene o simplement amb un acompanyament més simple com subjectar la mà d’algú que ho necessita.

Un altre requisit important és ser fort per mantenir l’enteresa en moments delicats, ja que en els hospitals i en les residències de gent gran es poden viure moments emocionalment durs. Per això, ser excessivament aprensiu amb relació als altres pot jugar en contra d’un aspirant a Auxiliar d’Infermeria. Això, però, és una cosa que es pot anar guanyant amb el temps per mitjà de l’experiència.

I un altre tret que es pot citar és la capacitat d’autocontrol. És a dir, saber mantenir el cap fred per, en situacions urgents, prendre les decisions correctes per a la salut del pacient. Entre les funcions de l’Auxiliar d’Infermeria a planta no solen incloure aquelles preses de decisions de màxima responsabilitat, com és el cas de metges i fins i tot infermers. Però si ha de ser capaç d’avisar a temps o assistir amb diligència quan es presenta l’ocasió.

Preguntes freqüents

Un cop coneixes els requisits per estudiar un Grau d’Auxiliar d’Infermeria, et planteges altres dubtes sobre la seva metodologia, les seves sortides professionals, o fins i tot quin és el grau d’ocupabilitat d’aquest Cicle. Doncs no et preocupis, perquè a continuació resoldrem tots aquests dubtes perquè tinguis tot clar abans d’endinsar-te en aquesta nova etapa. Atent!

On treballa un infermer?

Allà on hi hagi un equip mèdic, hi ha un infermer. Els infermers treballen en equip amb metges i altres professionals de la salut de la seva mateixa branca per atendre els pacients. D’aquesta manera, els infermers es poden trobar en hospitals, consultoris mèdics i altres centres d’atenció mèdica que coordinen i administren l’atenció dels seus pacients.

¿Estudiar Infermeria en línia o presencial?

Qualsevol de les dues opcions és igual de vàlida, tot i que hi ha moltes persones que prefereixen la comoditat que aporta una formació en línia, enfront de la presencial. I és que, al poder estudiar des de casa, tens la possibilitat de compaginar els estudis amb la cura dels fills, de tenir-lo, amb un altre tipus d’obligacions i fins i tot amb una altra feina. Sempre sol haver-hi algú que vol reciclar-se professionalment i que per això busca un tipus d’estudis que pugui compaginar còmodament amb la seva ocupació actual.

No obstant això, la decisió d’estudiar en línia o presencial Infermeria és de l’alumne. Tot depèn de la seva capacitat de treball i de la seva disponibilitat. Però tots dos tipus de formació poden ser fins i tot complementaris.

Com està l’ocupabilitat d’aquests estudis?

L’ocupació és sempre una de les preocupacions a què s’enfronten els estudiants quan han triat quins estudis cursar. Quan un es decanta per una carrera de ciències de la salut s’espera que l’ocupabilitat sigui alta i així passa amb els estudis d’Infermeria. Tot i que si es vol treballar en un hospital públic cal passar una oposició, la majoria dels infermers acaben els seus estudis amb treball. S’estima que l’ocupació d’aquest sector creixerà de forma ràpida a partir d’aquest any, ja que sempre hi ha bona demanda d’infermers en hospitals, residències i centres sanitaris. Així que, si aquesta és la teva vocació, veu per a totes! Apunta’t al nostre Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria a distància.

Com veus, els requisits per a ser Auxiliar d’Infermeria no són massa exigents en cap fase: ni abans d’estudiar per a això, ni durant l’etapa formativa ni un cop s’arriba a aquesta ocupació professional. Per tant, si tens el Graduat Escolar o equivalent i et veus capaç de posar el teu granet de sorra en el sistema sanitari, matricular-te en aquest curs és un repte de què sortiràs victoriós. Segur!