Les 9 millors apps per estudiants en 2021
- Temps de lectura: 5 minuts
De vegades, la clau de l’èxit no està en passar moltes hores davant d’un llibre. Ni a recopilar tota la informació tenint en i per haver. Per contra, el que probablement et porti a conquerir els teus objectius és l’ús dels recursos més adequats, adaptats a tu. En Linkia volem ajudar-te donant-te a conèixer les millores apps per a estudiants, les que no poden faltar al teu smartphone o tablet, ja sigui per adquirir coneixements o per ajudar-te amb aspectes més generals dels teus estudis.
Les millors apps per a estudiants
Les apps per a estudiants que et presentem a continuació abasten diferents àmbits: des de la presa d’apunts fins al maneig d’arxius, passant per la consulta o l’organització de el temps. Pren nota de totes elles i instal al teu dispositiu les que considereu més útils per a la teva dinàmica de treball!
Apps per a prendre apunts
Prendre apunts és una tasca que s’ha fet tota la vida … I que se seguirà fent, sens dubte. Però poc s’assembla ja al que feien els teus pares, ja que ara hi ha apps amb molts avantatges: faciliten la tasca, permeten l’estalvi econòmic per substituir el material de papereria (quaderns, bolígrafs, retoladors marcadors, etc.) i, en definitiva, suposen un bon gest per tenir cura del medi ambient.
1. Squid
De totes les aplicacions per a estudiar, aquesta és probablement la més transversal de totes, ja que la poden utilitzar els alumnes de qualsevol curs i assignatura. Permet prendre apunts amb un llapis digital i altres funcions relacionades, com signar documents. Disponible només a Google Play.
2. Noteshelf
És l’equivalent de Squid per Apple. I, com sol ser habitual en aquesta plataforma, ofereix funcions encara més sofisticades, com la captura d’apunts mitjançant l’enregistrament d’àudio. De fet, això últim es pot realitzar a través de l’Apple Watch, rellotge amb el qual aquesta app és compatible.
Apps para afianzar el aprendizaje
En aquest punt, les apps per estudiar es divideixen en funció de la disciplina a treballar, principalment si estem parlant de ciències o de lletres. En el primer cas, el més pràctic és la realització i resolució d’exercicis. En el segon, el que es busca és la lectura (o escolta) de lliçons, així com l’organització d’idees. I per a tot això cal aplicacions en l’actualitat.
3. WolframAlpha
Una de les millors apps per a estudiants de matemàtiques, ja que resol i explica operacions tan complexes com les derivades. També abasta altres camps com les ciències de la informàtica o l’astronomia, entre moltes altres. El seu principal inconvenient és que, de moment, només està disponible en anglès.
4. Photomath
Aquesta és una altra interessant app per estudiar matemàtiques. Encara que abasta menys operacions que l’anterior, té dos avantatges: està disponible en espanyol i té la capacitat de convertir notes manuscrites a informació digital.
5. Voice Dream Reader
En el cas de les apps per a estudiants de matèries basades en text, es poden citar moltes que tenen com a missió l’escolta d’apunts i llibres. Voice Dream Reader és una d’elles i la destaquem per la seva varietat en la configuració de la veu i per la compatibilitat amb formats (PDF, EPUB, etc.) i amb plataformes d’emmagatzematge al Núvol (Dropbox, iCloud Drive, Google Drive, etc.).
Apps per al maneig de d’arxius i documents
Com ja sabràs, a l’hora d’estudiar necessitaràs programes que et permetin visualitzar i editar diferents continguts: des de text normal a informació estructurada, passant per presentació d’imatges i molt més. Aquestes apps et faciliten la feina.
6. Polaris Office
Si bé Microsoft Office manté el seu lideratge en tasques d’ofimàtica, hi ha altres aplicacions independents que afegeixen compatibilitat amb els programes d’altres desenvolupadors. Per això, Polaris Office és una bona opció, ja que a més de documents en Word o Excel també permet visualitzar, editar i convertir PDFs o PPS, entre d’altres.
7. CamScanner
I què passa si la informació que has de processar està impresa i la desitges traslladar al teu dispositiu? Tranquil, no hauràs de traslladar tot el contingut teclejant, paraula per paraula: per això hi ha bones aplicacions, com CamScanner, que utilitza el teu smartphone o tablet com si fos un escàner intel·ligent, ja que és capaç de reconèixer text físic i convertir-lo al seu equivalent digital .
Apps de consulta
Sigui quin sigui el grau o cicle FP que estiguis estudiant, et caldrà eines de consulta general. Especialment, dues d’elles, que citem a continuació i que pots descarregar al teu dispositiu mòbil o bé utilitzar en la seva versió webapp, de caràcter gratuït.
8. DRAE
El Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola ha de ser una eina imprescindible per a tot alumne. No només et servirà per buscar el significat de termes sinó també per consultar l’ortografia de les paraules o fins i tot la conjugació dels verbs.
9. DeepL
Es tracta d’un traductor automàtic que està aconseguint una enorme popularitat perquè realment s’acosta a la gran aspiració d’aquest tipus d’eines: traduir de manera correcta sense que sembli que ho està fent una màquina.
Apps para la organización del tiempo
D’aquest punt ens hem ocupat àmpliament en altres posts, així que t’animem a consultar la nostra entrada sobre com organitzar-se per estudiar o aquest altre post: com organitzar-se el dia. A més, en aquest article amb tips per estudiar des de casa esmentem apps que t’ajudaran en aquesta tasca, com Trello o Pomodoro Timer, de manera que et convidem a llegir-los per ampliar informació.
Explica’ns, de totes les apps per a estudiants incloses a la llista, quantes poden resultar-te útils en el dia a dia? Descárgalas i experimenta amb elles: veuràs que les seves funcionalitats són realment avançades i resultaran un magnífic complement en el teu estudi. Sobretot si optes per una formació tan bolcada amb les noves tecnologies com la que vam desenvolupar en l’fp a distància, on hem implantat un eficient mètode d’ensenyament en línia i a distància.