Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Brainstorming. Què és i per a què serveix?

Brainstorming. Què és i per a què serveix?

Alguna vegada t’has quedat sense idees en intentar escriure un article o en realitzar un projecte creatiu? Això pot succeir sovint, però el procés de brainstorming pot ajudar-te a sortir d’aquesta situació. En el nostre article d’avui, veurem com funciona el *brainstorming, per a què serveix i com tu pots usar-lo per a desenvolupar les millors idees creatives. Arrenquem!

Què és el brainstorming?

El brainstorming és una tècnica que se sol realitzar en grup utilitzat per a generar idees i solucions creatives d’un projecte. Aquest exercici es pot desenvolupar de manera individual o en grup, però l’objectiu  sempre és el mateix: generar el major nombre d’idees possibles en un curt període de temps. Per a això, s’utilitzen diverses tècniques com el pensament lateral o els mapes mentals.

Per què és útil el brainstorming?

El brainstorming és una tècnica de pensament creatiu que pot ajudar a solucionar problemes i generar nous conceptes. Funciona perquè permet que les persones explorin lliurement les seves idees sense jutjar-les ni analitzar-les, alguna cosa que afavoreix al fet que les persones siguin més creatives, ja que s’enfronten a nous desafiaments.

El brainstorming també serveix per a millorar la col·laboració, pel fet que facilita l’intercanvi d’idees entre els participants, ja que els membres d’un grup poden arribar a solucions més completes i creatives quan treballen junts, en comparació a quan treballen per separat.

 

Com es realitza una sessió de brainstorming?

A continuació, indagarem quina és la millor manera de dur a terme una sessió de pluja d’idees. Per a començar, cal tenir en compte que una sessió de *brainstorming és una reunió en la qual un grup de persones discuteix idees i possibles remeis a un problema. L’objectiu principal d’aquest exercici és generar el major nombre de pensaments possibles, ja que quantes més idees hi hagi, més possibilitats haurà de trobar la solució adequada.

Per a dur a terme una sessió de *brainstorming, el primer que es necessita és una pregunta concreta sobre la qual reflexionar. Una vegada que es té aquest element, el següent pas és reunir un grup de persones disposades a participar i aportar la seva visió. És essencial que tots els participants tinguin total llibertat per a expressar-se i plantejar tots els pensaments que se’ls ocorrin, sense importar si són bones o no.
Una vegada que s’ha realitzat la primera sessió, el següent pas és analitzar totes les idees. Per a això, el millor és discutir-les i avaluar-les. En aquesta etapa és interessant donar a conèixer els pros i contres de cada idea, els possibles avantatges i desavantatges, així com la seva viabilitat. Aquesta part també pot ser duta a terme en la mateixa sessió de *brainstorming.

Finalment, una vegada que s’han discutit totes les idees generades, el grup decideix quina és la millor solució per al problema plantejat. Aquesta és l’última etapa de la sessió de *brainstorming, ja que permet prendre una decisió i posar-la en pràctica.

Quines són les principals tècniques de brainstorming?

Existeixen nombroses tècniques de brainstorming que poden ajudar a generar idees de manera eficient. A continuació, et presentem algunes de les més destacades:

Brainstorming en grup

Per a dur a terme aquesta tècnica és important que tots els participants se sentin còmodes i lliures, ja que d’aquesta manera s’aconseguirà obtenir el major número i varietat d’idees.

Brainstorming individual

En aquest cas, la persona que desitja generar idees treballa sola. Pots fer-ho utilitzant un paper i un llapis, o bé utilitzant un programari especialitzat.

Brainstorming amb elements visuals

Si ho desitges, també és interessant utilitzar imatges o dibuixos com a inspiració per a la teva brainstorming. Això t’ajudarà a concentrar-te millor en el tema i a visualitzar les possibles solucions al teu problema.

 

Quins errors s’han d’evitar en una sessió de brainstorming?

1. No permetis que el domini de la llengua t’impedeixi comunicar-te

És fonamental que totes les persones participants de la sessió se sentin còmodes i lliures per a expressar les seves idees, per la qual cosa cal fomentar un ambient informal. Si algú té dificultats amb l’idioma, se li pot demanar que expliqui la seva idea de manera més senzilla o utilitzant un traductor.

2. No et quedis amb les primeres idees

A vegades les millors idees sorgeixen després d’una estona de brainstorming, així que no et tanquis a noves possibilitats i continua buscant fins que estiguis satisfet/a amb el resultat.

3. No siguis tímid/a

Si tens qualsevol pensament, treu-lo! No importa si és bo o dolent, l’important és que participis i contribueixis amb les teves idees perquè el brainstorming sigui un exercici productiu.

4. No critiquis les idees dels altres

Durant el brainstorming totes les idees són vàlides, per la qual cosa no has de criticar ni retreure cap dels pensaments de les persones participants.

La idea darrere del brainstorming és que un grup de persones trobi solucions creatives. Aquesta eina és molt popular dins de la publicitat i màrqueting. Si desitges continuar aprenent sobre aquesta tècnica i moltes més, no et perdis el nostre Grau Superior en Màrqueting i Publicitat a distància. Contacta’ns i et donarem tota la informació que necessitis!

  • Home
  • Blog
  • Brainstorming. Què és i per a què serveix?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK