Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quant guanya un Enginyer d’Automoció

Quant guanya un Enginyer d’Automoció

Cuánto gana un Ingeniero de Automoción

T’apassiona el sector de l’automoció i alguna vegada has pensat a dedicar-t’hi professionalment? Si la resposta és que sí, deixa’ns dir-te que estàs en un lloc indicat, perquè a l’article d’avui parlarem d’una de les qüestions més consultades pels múltiples alumnes que, en aquests moments, tenen interès per formar-se en aquest àmbit: quant guanya un enginyer d’automoció. La família professional de transport i manteniment de vehicles està, cada cop més, en desenvolupament i, alhora, capta l’atenció dels estudiants més joves. Un enginyer d’automoció, en el seu lloc de treball, s’ocupa de dissenyar, planificar i dur a terme els aspectes concurrents, amb els sistemes i els components relacionats amb el vehicle. És una professió que, a més de necessitar destresa per part de l’especialista per treballar-hi, és important l’habilitat comunicativa d’aquest, per interactuar amb els clients i proveïdors de les diferents àrees del sector automobilístic, i intentar cercar solucions que siguin eficients i econòmiques. Vols saber-ne més? A Linkia FP comptem amb un Grau Superior en Automoció a distància. Un cicle formatiu en què els nostres alumnes aprenen a organitzar, programar i supervisar l’execució de les operacions de manteniment i logística, així com diagnosticar avaries en casos complexos, garantint el compliment de les determinacions establertes per la normativa i el fabricant. I ara sí… anem amb l’article. 

Quin sou d’un enginyer d’automoció?   

El sou mitjà d’un enginyer d’automoció és de 40.200 euros bruts anuals, és a dir, uns 2.180 euros nets cada mes. És un sou mitjà, que, com passa a cada professió, variarà en funció de diferents factors. Ara bé, si ens basem, concretament, pel que fa a l’experiència al sector i l’antiguitat, el sou d’un enginyer en automoció pot canviar. Una persona que acaba de començar a treballar i que amb prou feines té experiència suficient, pot cobrar un salari mínim de 21.700 euros bruts anuals. En canvi, una persona que fa anys d’experiència al sector i que, per tant, té més habilitats desenvolupades, pot arribar a cobrar fins a un salari màxim de 110.000 euros bruts anuals. 

Per veure això de manera més detallada, mostrarem quin és el sou d’un enginyer d’automoció, des dels quatre rangs principals que hi ha de referència a l’experiència dins d’un sector concret.  

  • Sense experiència (0-3 anys): El sou mitjà d’una persona a Automoció, que té entre 0 i 3 anys de veterania, pot cobrar al voltant de 21.700 euros bruts anuals. 
  • Experiència mitjana (4-9 anys): El sou mitjà d’una persona que té entre 4 i 9 anys d’experiència laboral, pot tenir un salari mitjà d’uns 36.400 euros bruts anuals. 
  • Expert (10-20 anys): El sou mitjà d’un expert puja una mica més respecte als anteriors, per la qual cosa una persona que té entre 10 i 20 anys d’experiència pot cobrar una mitjana de 64.300 euros bruts per any. 
  • Molta experiència (Més de 20 anys): Finalment, un professional amb més de 20 anys d’experiència al sector pot esperar un salari aproximat de 82.600 euros. 

Aptituds professionals d’un enginyer d’automoció 

Ara bé, és important destacar que, per ser un bon enginyer d’automoció, no només n’hi ha prou amb l’experiència que tinguis al sector o els anys que portes treballant, sinó que també és essencial i, tenir en compte, que per ser un enginyer d’automoció d’èxit has de tenir unes aptituds professionals concretes. A continuació, us mostrem quins són. 

  • És necessari tenir un domini de les noves tecnologies 
  • Capacitat analítica i creativa 
  • Capacitat de treballar en equip 
  • Tenir autonomia i proactivitat 
  • Capacitat d’adaptació i dinamisme 
  • Tenir tolerància davant de l’estrès 
  • Posseir habilitats comunicatives 
  • Tenir dots de lideratge 
  • Disponibilitat per desplaçar-se en cas d’haver de canviar de lloc 

   

Com veus, és important estar disposat i tenir destresa per poder treballar com a enginyer d’automoció. Si vols saber més sobre aquesta professió i t’agradaria formar-te per poder treballar en el teu futur laboral, només has de contactar amb nosaltres i t’informarem de tots els detalls. És una bona oportunitat per començar una nova etapa acadèmica i aconseguir tot allò que et proposes. Aprofita! 

 

  • Home
  • Blog
  • Quant guanya un Enginyer d’Automoció

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK