Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quant cobra un tècnic en informàtica? | Linkia FP

Quant cobra un tècnic en informàtica? | Linkia FP

cuanto cobra un informatico

Resulta difícil saber quant cobra un informàtic, ja que cada oferta laboral és diferent. A més, com passa amb qualsevol altre ofici, el sou anual varia amb el pas dels anys, sent més elevat a mesura que es disposa de més experiència. En qualsevol cas, en aquest post hem tractat de recopilar aquesta informació sobre els Tècnics en Informàtica per aportar una sèrie de xifres que seran del teu interès, tant si vols treballar al sector privat, al públic o com a autònom.

Quin és el sou d’un tècnic d’informàtic?

No hi ha un mateix salari per a tots els tècnics d’informàtica, ni tan sols dins d’una mateixa destinació o projecte, ja que uns poden treballar directament com a empleats de l’empresa client mentre que altres ho poden fer a través de subcontractes. A més, cada empresa té diferents maneres de valorar els ‘pluses’, com l’antiguitat o la productivitat. Tenint en compte tot això, intentarem aportar unes xifres més específiques sobre quant cobra un informàtic, tant al sector privat com al públic i en la modalitat d’autònom.

Quant cobra un informàtic al sector privat?

No hi ha dubte que el sector privat és el que més oportunitats ofereix a qualsevol Tècnic en Informàtica: només obtenir el títol, ja pot optar a nombroses ofertes de treball. I en alguns casos, aquesta oportunitat es comença a materialitzar durant el període de pràctiques a l’empresa.

Per saber quant cobra un informàtic al sector privat, prenem com a referència un interessant informe de la Cambra de Comerç de Barcelona, realitzat el 2020 utilitzant dades d’Infojobs. S’hi indica que un treballador amb aquesta titulació percep un salari brut de 27.993 euros de mitjana durant els seus primers cinc anys de carrera professional. Posteriorment, a partir del 5è any d’experiència, el salari que s’ha de percebre se situa en 38.175 euros.

Quant cobra un informàtic al sector públic?

Realitzar una oposició i esdevenir empleat públic és una interessant opció per a aquells que busquen la màxima estabilitat laboral. I els tècnics en informàtica també hi poden optar. En aquest sentit, els processos selectius varien segons l’administració, ja que els ajuntaments, les comunitats autònomes i l’estat central poden ser els encarregats d’oferir aquests llocs. En tots ells, el més habitual és que el títol de Tècnic Superior sigui suficient per inscriure’s a la convocatòria.

A manera orientativa, ens hem proposat saber quant cobra un informàtic que obté una plaça a l’Administració Central de l’Estat, dins de la categoria que es coneix com a tècnics auxiliars d’informàtica. Aquests professionals tenen el nivell del subgrup C1 i el sou es compon d’un sou base, dues pagues extraordinàries i uns complements de destinació, que varien molt segons cada cas. A més d’això, cal sumar-hi un factor important: els triennis. És a dir, cada tres anys un empleat públic d’aquest tipus suma al seu salari un plus d’antiguitat.

De manera general, es pot dir que un tècnic d’informàtica acabat d’admetre en aquest cos pot cobrar uns 18.000€ bruts a l’any, segons la taula de retribucions del personal funcionari. Pel que fa als triennis, cadascun suposaria prop de 400€ bruts a l’any.

Quant cobra un informàtic freelance

Si resultava difícil saber quant cobra un informàtic assalariat i quant percep un funcionari, encara és més complicat saber el salari d’un informàtic freelance, ja que això depèn de les seves pròpies tarifes i de la seva pròpia productivitat a l’hora de tirar endavant els diferents projectes. En aquest sentit, el salari es pot tarifar per hores, amb preus que poden anar des dels 20€/hora bruts, mentre que altres prefereixen pressupostar per projectes complets, segons l’estimació de les hores que li dedicaran en conjunt.

Què cal estudiar per ser Tècnic d’Informàtica?

Per convertir-te en tècnic d’informàtica, podeu seguir diverses vies. D’una banda, matricular-te a algun dels Cicles Formatius de Grau Superior de la família Informàtica i Comunicacions. Es tracta de l’equivalent a l’educació universitària i té un component pràctic important, molt orientat al món laboral. Un és el Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma o el de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Tots dos estan molt orientats a la programació de solucions específiques, però també ofereix als alumnes una formació general sobre equips informàtics i el seu entorn. Per accedir a aquests tres cicles formatius de grau superior cal comptar amb una titulació acadèmica de batxillerat o similar.

A més, hi ha una altra possibilitat per als que no compleixin aquest requisit acadèmic i només disposin del graduat en educació secundària (ESO) o equivalent: el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Es tracta d’un cicle més centrat en les instal·lacions i les reparacions d’equips a petita escala, però la seva demanda laboral també és ressenyable en un context tan informatitzat com l’actual.

Aquests itineraris per convertir-se en Tècnic d’Informàtica són presents a Linkia FP: impartim tots aquests cicles formatius, tant de grau mitjà com de grau superior. I ho fem amb un important avantatge: en la modalitat a distància, cosa que et permet estudiar en línia perquè puguis compaginar la teva vida personal o laboral de manera flexible. Per això, la metodologia de la nostra plataforma és innovadora, amb recursos audiovisuals, assistència virtual a classes en directe o en diferit i moltes altres eines per superar adequadament cada mòdul i unitat informativa.

  • Home
  • Blog
  • Quant cobra un tècnic en informàtica? | Linkia FP

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK