Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Les 10 professions millor pagades en 2020

Les 10 professions millor pagades en 2020

Al blog de Linkia FP tractem sovint la qüestió de com triar la formació d’acord amb el que ofereix el mercat laboral. De vegades ens centrem en la demanda que tenen determinats graus mitjans i graus superiors, ja que en teoria són ofertes més immediates de trobar i accedir-hi. En canvi, també ens podem enfocar en el salari de les professions: potser no estan tan demandades, però, en cas de tenir èxit, l’esforç i la paciència hauran merescut sobradament la pena! Per això, en aquest article t’expliquem quines han estat les professions millor pagades en 2020. I que, com és lògic, es mantindran en els llocs de cap en 2021.

Com calcular les professions millor pagades en 2020?

 

Elaborar un rànquing sobre les professions millor pagades no és tasca fàcil, ni de bon tros. Per això, és un treball que realitzen les consultores més prestigioses i implantades en uns sectors específics. A més, aquests llistats sovint formen part d’extensos informes sobre el mercat laboral.

Com es pot comprovar en aquests informes, hi ha molts factors que influeixen en el salari d’una determinada professió. Per descomptat, el càrrec dins l’organigrama de l’empresa, però també l’experiència del professional en aquest lloc i fins i tot la localització.

Així es pot observar a la Guia del Mercat Laboral de 2020, elaborada per Hays. S’hi pot apreciar que els directius amb més de 5 anys d’experiència superen àmpliament els 100.000 € anuals en sectors com la banca, l’enginyeria, la logística i els recursos humans, aconseguint les seves cotes més altes a Barcelona i Madrid.

No obstant això, en aquest post ens interessa centrar-nos en una part d’aquestes professions millor pagades de 2020: les que tenen com a via d’accés una titulació en Formació Professional, per ser aquest l’àmbit d’acció de Linkia FP. Prendrem com a referència l’interessant estudi elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona en col·laboració amb Adevinta Spain, propietària del portal Infojobs. D’aquest informe extraiem el següent llistat.

Llistat amb les 10 professions FP millor pagades en 2020

En aquest informe, es comparen àrees professionals i llocs de treball específics, i es pren com a referència el salari mitjà brut per a algú amb 5 anys d’experiència en aquest lloc. I el resultat és el que pots veure a:

  1. Tècnics en ERP, CRM o Business Intelligence: salari brut anual de 41.188 €. Un perfil molt valorat per les grans empreses, ja que un expert en aquest programari resulta clau per a la gestió de totes les àrees de l’organització.
  2. Tècnics en Programació: salari brut anual de 39.721 €. El seu domini de diferents llenguatges informàtics el converteix en un professional tècnic molt difícil de suplir, i això eleva la seva remuneració, sobretot quan també realitza funcions d’anàlisi i desenvolupament.
  3. Tècnics Comercials: salari brut anual de 39.669 €. Es tracta d’un professional sempre atractiu per a les empreses perquè sol resultar molt rendible, ja que la seva tasca es tradueix en beneficis directes per a la companyia. Depenent de l’departament de màrqueting, ha de tenir una formació tècnica, però també un cert do de gents, si el seu lloc implica contacte directe amb els clients.
  4. Tècnics Industrials: salari brut anual de 37.165 €. El seu acompliment és fonamental en el procés de producció d’una empresa, ja que s’encarrega de realitzar el manteniment d’equips i maquinària, instal·lar noves unitats i altres funcions per a les quals es requereix una formació especialitzada.
  5. Tècnics en Anàlisi de Dades: salari brut anual de 34.812 €. Un professional cada vegada més demandat en els últims anys, que s’encarrega de processar grans volums de dades, sovint no estructurats, amb fins operatius o estadístics, entre altres casos.
  6. Tècnics en Sistemes Informàtics: salari brut anual de 34.811 €. Professional molt valorat per ser una peça clau en el funcionament d’una organització, ja que abasta àrees fonamentals com la seguretat, els servidors, els comptes d’usuari de l’organització, etc.
  7. Tècnics en Telecomunicacions: salari brut anual de 34.678 €. Amb aquesta titulació es pot accedir a llocs molt diferents i específics, de gran demanda en l’actualitat, especialment en un sector que experimenta una contínua evolució en la seva tecnologia.
  8. Tècnics en Manteniment: salari brut anual és 32.271 €. També abasta una gran varietat de llocs específics, i en tots els casos es tracta d’un perfil de què no poden prescindir les empreses, sigui de manera interna o externa.
  9. Tècnics en Hardware, Xarxes i Seguretat: salari brut anual de 30.607 €. Especial valoració tenen els experts en aquest últim camp, la ciberseguretat, en què hi ha una gran manca de professionals en l’actualitat, la qual cosa influeix en la seva alta remuneració.
  10. Tècnics en Electrònica Industrial i Automàtica: salari brut anual de 30.106 €. Davant l’avanç dels sistemes robotitzats en la producció industrial, aquest tipus de tècnics estan molt ben valorats.

Conclusions sobre les professions més demandades

Com es pot observar en aquest llistat, quatre de les deu professions millor pagades a les que pot accedir un titulat en FP pertanyen a la família professional d’Informàtica i Telecomunicacions. A més, com indicàvem en el nostre post sobre les especialitats en Informàtica, aquestes gaudeixen d’una gran sortida laboral. Això explica el gran atractiu que té entre els estudiants, com podem observar cada curs acadèmic en Linkia FP.

I per això, el nostre centre imparteix diversos cicles formatius que poden servir de porta d’entrada a aquestes professions:

Tres d’aquestes professions altament remunerades s’engloben en la família d’Electricitat i Electrònica, mentre que la restant s’enquadra en la de Comerç i Màrqueting. Per a aquesta última, el nostre Grau Superior en Màrqueting i Publicitat a distància també pot suposar una via d’entrada.

Esperem que t’hagi resultat interessant conèixer quines són les professions més ben pagades i que aquesta informació t’ajudi a decantar-te per un dels nostres graus de Formació Professional. T’esperem!

 

  • Home
  • Blog
  • Les 10 professions millor pagades en 2020

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK