Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quines són les tasques d’un desenvolupador web?

Quines són les tasques d’un desenvolupador web?

Els desenvolupadors web s’han fet imprescindibles en qualsevol àmbit de la societat. Des empreses dedicades a la indústria, passant per empreses de comunicació fins a petits comerços requereixen d’aquesta figura en les seves plantilles per poder abordar els reptes a què s’enfronten en la societat actual que no són més que el de poder vendre més i millor i arribar a qualsevol tipus de clients a través d’una eina com és Internet. Quan un decideix estudiar un cicle formatiu a distància de desenvolupament web ho fa principalment perquè li apassionen els llenguatges de programació i gestionar l’arquitectura interna de qualsevol pàgina web.

Construir pàgines web

Desenvolupador web és una de les ocupacions tecnològiques que majors sortides laborals té en l’actualitat. I és que si un negoci vol avançar, necessita una pàgina web i molts d’ells ja estan donant passos de gegant en la seva consecució promovent també que els seus desenvolupadors web els dissenyin aplicacions mòbils. Entre les principals tasques d’un desenvolupador web destaquen construir l’estructura necessària perquè tant llocs web, aplicacions mòbils o comerç electrònic, puguin funcionar. Segur que sovint has sentit a la gent parlar dels programadors web. Els desenvolupadors web i els programadors es dediquen al mateix. I és que les seves tasques no només es basen en utilitzar el llenguatge de programació que coneixen per a ‘armar’ una pàgina web molt útil per a l’usuari, sinó que també s’encarreguen de dissenyar-la.

Dissenyar el ‘site’

Perquè una pàgina web arribi a la seva versió final, els desenvolupadors s’encarreguen de dissenyar, codificar, i mantenir tant llocs com aplicacions web innovadores i reutilitzables. Tant si el professional treballa de manera autònoma com si ho fa dins d’un equip de persones, el programador web realitza recomanacions al seu equip sobre noves tecnologies disponibles al mercat per enriquir el seu treball i s’encarrega d’administrar la base de dades.

Programador web vs dissenyador web

Però, compte, no et confonguis. A l’hora de desenvolupar una pàgina web pot ser que l’equip de desenvolupament estigui integrat per diversos professionals i cadascun s’encarregarà d’una tasca diferent. Si penses que el programador web fa la mateixa funció que un dissenyador web, t’equivoques. El desenvolupador no només s’encarrega del disseny, sinó que requereix coneixements en programació per crear codis de solució o elaboració de productes i serveis en línia. <H2> Defineix la interfície gràfica <H2> El desenvolupador web és com el ‘mestre’ que tria tot sobre la futura pàgina web. D’aquesta manera, un programador el que fa és responsabilitzar-se de definir aspectes del ‘site’ com és la interfície gràfica perquè resulti atractiva a l’usuari, generant la possibilitat de conversió o simplement d’utilització per aconseguir trànsit subjecte a rendibilitat. Com s’aconsegueix això el professional de la web? El desenvolupament web implica treballar sobre proves i suports d’aplicacions en diferents idiomes, mantenint les funcionalitats d’aquelles que resulten productives, així com corregint els errors que identifiqui.

Estàndards de qualitat

No obstant això, les pàgines web no són una cosa estàtica que poden durar anys sense canvis. La tecnologia avança tan ràpid que el desenvolupador web ha d’estar al dia tant de les últimes tendències com dels nous llenguatges de programació que van sorgint per posar al dia la seva feina. D’aquesta manera, una de les tasques del desenvolupador web és definir les normes i estàndards de qualitat en què s’elaboren els productes o llocs, actualitzant constantment sobre les noves tecnologies disponibles. De manera periòdica, els professionals en aquest àmbit també efectuen posades a punt i actualitzacions dels ‘site’ que desenvolupen perquè la seva tasca també consisteix a saber respondre les inquietuds o els problemes de tecnologia que sorgeixin.

¿Què estudiar per ser desenvolupador web?

Si t’has adonat que el teu és el món de la tecnologia, hauries de plantejar l’opció de cursar una formació professional a distància en aquesta matèria que tant t’atrau. A l’cursar-lo online tens la possibilitat de compaginar-ho amb un altre treball o altres obligacions, alhora que rebràs una atenció personalitzada i integral mentre et formes en el que t’agrada. Recorda que per a dedicar-se de ple a això has de ser un apassionat per la tecnologia web, per la usabilitat i interactivitat d’una pàgina, heu de tenir coneixements de bases de dades i apassionar el món del disseny, ja que amb els teus coneixements podràs plasmar les teves idees en pàgines web. A més, perquè siguis un professional de deu has posseir habilitats d’autogestió, creativitat, resolució de problemes, saber treballar en equip, tenir habilitats de comunicació i d’atenció al client. I l’últim, però no menys important, per ser un desenvolupador web perfecte cal tenir moltes ganes. Així que si ja ho tens clar, a per totes!

  • Home
  • Blog
  • Quines són les tasques d’un desenvolupador web?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK