Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Entrevista a Mònica Romero: Professora del Cicle Formatiu en Educació Infantil A DISTÀNCIA

Entrevista a Mònica Romero: Professora del Cicle Formatiu en Educació Infantil A DISTÀNCIA

Sóc llicenciada en pedagogia, i he treballat en l’àmbit de la formació a distància i presencial.

A què et dediques actualment, a més de ser professora en Linkia FP?

Actualment sóc professora en el CFGS d’Educació Infantil presencial des de fa 10 anys a l’Acadèmia Igualada, una escola concertada prop de Barcelona.

Sempre t’has dedicat a la formació presencial?

Des de sempre m’han agradat les noves tecnologies, i precisament vaig començar treballant en la formació on-line, en la implementació de cursos i l’organització d’ells. Després vaig passar a la formació presencial i ara estic en Cicles Formatius, però també imparteixo algunes classes a Secundària i Batxillerat. Encara que sembla que es va tornar a creuar la formació a distància en el meu camí;)

Sembla que sí! Com et va sorgir la possibilitat de començar com a docent en Linkia FP?

El centre en el qual em trobo ara em va presentar el projecte i el vaig veure un repte interessant. Ara ja fa quatre anys que sóc a Linkia FP impartint classes de dues assignatures en el Grau Superior d’Educació Infantil a distància : Expressió i Comunicació i Intervenció en famílies. Dues assignatures molt diferents però amb les que gaudeixo molt, sobretot quan els alumnes hi participen!

Com podries explicar la relació amb els estudiants de Linkia FP? Sents que s’aconsegueix escurçar la distància amb ells malgrat no tenir contacte físic?

Comparat amb la formació presencial, és una forma totalment diferent de mantenir relació amb ells. Tot se centra a través de la plataforma, per diferents vies que tenim per mantenir el contacte: les classes virtuals, els fòrums, les activitats … Per exemple, durant les classes on-line al xat ens dóna molt dinamisme, i permet que els alumnes intervinguin preguntat, opinant, etc …

El Grau Superior d’Educació Infantil ha de ser un Cicle pràctic en aquest sentit, no?

Sí, en algunes activitats que proposem, aprofitem les eines de vídeo perquè els alumnes es gravin, i encara que al principi els alumnes passen una mica de vergonya, ¡després es van familiaritzant amb aquestes eines i ens mostren les seves habilitats gaudint-molt! Per exemple en el mòdul d’Expressió i Comunicació aprenem a cantar, a explicar contes, es fan manualitats …

Com us ho passeu llavors, quina divertit! I quan arriben els exàmens, com viviu els professors aquest moment en què us trobeu amb els vostres alumnes i els coneixeu personalment?

És un moment alguna cosa “còmic”; acostumats a veure’t per la pantalla de l’ordinador, quan et veuen aparèixer el dia dels exàmens et van reconeixent i tu els reconeixes a ells. I et vas dient: “- És ella, sí, no, … no ho és …” M’agrada quan alguns s’acosten i pots establir aquest moment de comunicació, parlar sobre les classes, l’assignatura, el curs … i la veritat és que es fa una mica estrany trobar-te en persona, però alhora resulta molt divertit!

A totes aquelles persones que tenen dubtes sobre si matricular-se en Linkia FP per por de sentir-se sols o no rebre el suficient suport, què els diries?

Una cosa molt important és tenir en compte que, com en qualsevol estudi de Grau Superior, és bàsica la constància, però sí que és cert que des Linkia FP es procura mantenir el contacte amb l’alumne en tot moment perquè pugui conservar-la. A més, entre els mateixos alumnes hi ha molta comunicació, de seguida es responen entre ells als dubtes del fòrum, es demanen els emails, i fins i tot creen grups de WhatsApp per estar en contacte i recolzar-!

És clar, a més al final entre companys segur que troben moltes coses que els uneixen.

– Així és. Per exemple, en “el nostre Cicle” tots els alumnes vénen amb un mateix objectiu: treballar amb nens. Per un motiu o altre han descobert que l’educació és la seva vocació i que volen aportar el seu granet de sorra. Tots ells han triat convertir-se en educadors / es infantils, una figura imprescindible i tan important en la societat; han decidit adoptar el paper d’aquells que tenen l’oportunitat de modelar als infants des de petits i ajudar-los a créixer, establint les bases del seu desenvolupament. “L’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per a canviar el món”, és una frase de Nelson Mandela que crec que resumeix perfectament aquesta idea.

Moltes gràcies per explicar-nos la teva experiència Mònica!

Vols més informació sobre l’FP a Distància amb Linkia FP? Visita linkia.interficie.com o truca al 900 67 02 02

Autor: Cristina García

  • Home
  • Blog
  • Entrevista a Mònica Romero: Professora del Cicle Formatiu en Educació Infantil A DISTÀNCIA

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK