Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és la conciliació de la vida laboral i familiar i com aconseguir-la

Què és la conciliació de la vida laboral i familiar i com aconseguir-la

La conciliació de la vida personal i laboral és una assignatura pendent en la nostra societat. De fet, és un dels aspectes més valorats per dones i homes en acceptar un treball o involucrar-se en una nova etapa estudiantil. A l’fp online oferim una modalitat formativa que fomenta la conciliació de l’àmbit professional i laboral. Per això avui volem compartir amb tu no només què és la conciliació de la vida laboral i familiar, sinó també com aconseguir-la.

Què és la conciliació de la vida laboral i familiar?

La conciliació de la vida laboral i familiar fa referència a l’oportunitat que els empleats o estudiants puguin compatibilitzar la seva faceta professional i la seva vida personal, incloent-hi l’àmbit familiar. Facilitar aquesta possibilitat suposa enormes beneficis: des de disposar de temps necessari per satisfer totes les necessitats vitals fins a fomentar la responsabilitat i organització o generar una major motivació en el rendiment de l’ocupació o estudi.

 

Consells per a una bona conciliació laboral i familiar

Si bé és cert que l’oferta formativa i laboral cada vegada es mostra més propera a aquesta tendència, encara ens queda un enorme camí per recórrer. Què et sembla si comencem per abordar alguns consells que et poden ajudar a conciliar millor aquestes facetes de la teva vida? Presta atenció.

 

1. Optar pels estudis en línia

Si estàs pensant a estudiar i treballar a la vegada, o compaginar l’estudi amb altres responsabilitats, estàs d’enhorabona. Els diferents cursos en línia són cada vegada més reconeguts i populars, precisament per l’èxit del rendiment dels seus estudiants, que compten amb tots els avantatges i eines per organitzar-se segons les seves necessitats i preferències.

Gràcies a l’èxit obtingut, no només s’ha consolidat aquest tipus de formació, sinó que a més són cada vegada més les opcions d’estudi i les branques que aquestes abasten. Sent així, és pràcticament segur que trobaràs el que estàs buscant. T’animem a donar una ullada a les nostres àrees professionals!

 

2. Major flexibilitat horària

Una altra manera de propiciar una òptima conciliació laboral i familiar consisteix a disposar de major flexibilitat horària en el treball. L’auge del teletreball ha impulsat la modernització de les empreses, que en l’actualitat compaginen la presencialitat a l’oficina amb la feina des de casa.

De fet, aquesta modalitat de treball permet una millor flexibilitat dels empleats que poden adaptar millor les seves jornades de treball en funció de les seves necessitats. A part d’això, hi ha un Reial decret que permet als treballadors sol·licitar una adaptació de la jornada laboral per adequar-la a les seves necessitats familiars i així poder treballar des de casa a jornada completa o parcial, en funció de la seva situació personal.

 

3. Jornada continuada

Relacionada amb el punt de la flexibilitat horària es troba la jornada contínua. Un treball (per exemple, de 8 a 16 h) et permetrà dedicar durant la resta del dia a les teves altres obligacions familiars.

Avui segueix havent-hi un gran nombre de llocs de treball en què la jornada laboral és partida (cosa que afecta directament a la conciliació familiar i laboral). Així que, sempre que sigui possible, mantingues en ment que és preferible sol·licitar la jornada contínua, ja que pot resultar una clau essencial per a una millor conciliació.

 

 4. Plans d’igualtat

Les empreses de més de 10 treballadors ja estan obligades a disposar d’un pla d’igualtat en què justifiquin una igualtat real de sexes en la companyia i en el qual mostri les mesures que s’estan duent a terme a l’empresa per aconseguir-la.

Disposar d’un pla d’igualtat és un gran pas per millorar tant les condicions dels treballadors de tots dos sexes com per caminar en la mateixa direcció cap a una òptima conciliació de la vida laboral i familiar.

 

5. Permisos retribuïts

De la mateixa manera, una altra forma d’aconseguir la conciliació de la vida familiar i laboral consisteix que les empreses atorguin permisos retribuïts als seus treballadors. En aquest cas, l’exemple més senzill seria el cas en què el treballador hagués de faltar a l’oficina un dia perquè el seu fill està malalt i no tingui amb qui deixar-lo. En tractar-se d’una causa justificada, l’empresa podria descomptar el dia dels dies d’assumptes propis de l’empleat, però mantenint el mateix sou.

A més d’això, molts empleats consideren que les empreses haurien de comptar amb ajudes específiques per a aquelles famílies que hagin d’atendre a persones dependents o a menors.

6. Llar d’infants al treball

¿I què passaria en el cas que tinguessis a càrrec teu a un nadó a què encara no pots portar a l’escola? Disposar d’un lloc d’esbarjo al treball facilitaria molt les coses a famílies que, com tu, viuen en aquesta situació.

Són ja moltes les empreses que compten amb una escola bressol o llar d’infants per cuidar els fills dels empleats mentre aquests compleixen les seves obligacions laborals. Una altra opció és poder comptar amb una mica d’ajuda a casa, com algú que s’encarregui d’ells mentre el pare o la mare treballen.

 

Tot i que aquestes mesures de conciliació són efectives, sempre és important planificar-bé el temps de què es disposa i, si és possible, optar per recursos laborals que facilitin l’acompliment de les obligacions familiars. Esperem que la informació t’hagi resultat d’interès per a millorar la conciliació de la teva pròpia vida laboral i personal!

  • Home
  • Blog
  • Què és la conciliació de la vida laboral i familiar i com aconseguir-la

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK