Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Descobreix els 10 millors tips sobre com estudiar

Descobreix els 10 millors tips sobre com estudiar

La introducció a un nou curs de formació professional et pot semblar al principi una mica desbordant, però si optimitzes els teus hàbits d’estudi pots arribar a augmentar la teva confiança i èxit tant dins com fora de l’aula. La transició de l’escola secundària al ritme d’un grau pot ser un procés difícil per a molts estudiants. Per això, trobar la millor manera de com estudiar per a un examen pot ser clau per a completar els teus estudis amb èxit. A continuació, et comptem els millors consells per a aprendre com estudiar i obtenir un triomf absolut en totes les teves assignatures.

1. Organitza’t

Com organitzar-se per a estudiar? En primer lloc, és essencial dissenyar un pla d’estudi amb uns objectius definits. Aquesta eina pot ajudar-te a preparar-te millor i servir-te com una guia a seguir. Cal que aquest pla tingui un horari fix d’estudi, el qual facis amb antelació i el segueixis al peu de la lletra.

D’altra banda, és fonamental que no caiguis en la procrastinació, ja que és un error que molts estudiants cometen sovint, especialment en el moment de la transició de secundària a una formació professional.

2. No empollis

Pot ser molt temptador deixar tot l’estudi per a aquest gran examen fins a l’últim minut, però està demostrat que empollar no afavoreix l’aprenentatge a llarg termini. Pot ser que obtinguis bons resultats en un examen en el qual covis, però no aprendràs realment el contingut de la teva formació professional. En lloc de empollar, és important aprendre a estudiar amb l’objectiu de retenir a llarg termini. Aprofita l’oportunitat d’instruir-te en una formació que t’agradi i et pugui servir per al teu futur laboral.

3. Demana ajuda

No et frustris amb les assignatures difícils. Pot ser que no estiguis acostumat a buscar ajuda, però demanar suport addicional és una cosa comuna i necessari quan estàs estudiant una FP. Sé proactiu a l’hora d’identificar en què àrees necessites més ajuda, per a buscar-la al més aviat possible i així poder estar sempre al dia del teu curs.

Existeixen nombrosos recursos que poden ajudar-te, com els teus professors, tutors i companys de classe. En els graus de Linkia FP, obtindràs assessorament de com estudiar millor i pots demanar tutories personalitzades als teus professors, els qui també t’ensenyessin trucs per a poder aprendre a estudiar. A més, en els nostres graus a distància queden gravades totes les classes en línia perquè puguis repassar-les tantes vegades com ho necessitis.

4. Consulta als teus companys

És molt probable que els teus companys tinguin les mateixes dificultats que tu. No dubtis a acostar-te a ells i formar un grup d’estudi per a repassar junts el temari i donar-vos suport els uns als altres en les adversitats. Així mateix, el fet de comptar amb altres persones amb qui estudiar i repassar, significa que podreu explicar-vos el material, fer-vos preguntes, i crear una relació en la qual confiar durant la resta del curs acadèmic.

5. Troba el teu estil d’aprenentatge

Com estudiar millor? Pot ser que et porti una mica de temps esbrinar quins mètodes d’estudi et funcionen millor. Hi ha una gran varietat de formes per a aprendre a estudiar més enllà de repassar les anotacions o les fitxes. Et recomanem provar diferents estratègies fins a esbrinar que mètode d’estudi és més eficient per a tu.

En Linkia FP, aconsellem practicar els següents passos en classe:

  • Abans de començar un tema nou en classe, repassa tot l’après en l’assignatura.
  • Mentre llegeixes o escoltes, pren anotacions complementàries que et puguin ajudar a entendre el temari.
  • Una vegada ha passat la classe, tracta de resumir el que has après i busca respostes a les teves preguntes restants.

6. Pren-te descansos

Alguns estudis demostren que el cervell només pot absorbir una certa quantitat d’informació alhora. Recerques de l’Institut Nacional de Salut, han demostrat que prendre descansos entre les sessions d’estudi ajuden a augmentar la retenció.

El descans despert exerceix un paper crucial, ja que permet que el nostre cervell comprimeixi i consolidi tots els coneixements que acabem d’aprendre. Per a aprendre a estudiar, és necessari assumir que disposes de suficient temps, descans i somni entre les sessions d’estudi.  D’aquesta manera, garantiràs que el teu cervell estigui fresc i receptiu per a absorbir i aprendre nova informació.

7. Premia’t

Estudiar pot resultar en algunes ocasions mental i emocionalment esgotador i fins i tot pot presentar-se com tot un repte. És primordial que no perdis els ànims, per això donar-te una recompensa durant el treball és molt positiu. Pots potenciar les teves ganes d’estudiar premiant-te cada vegada que aconsegueixis fer una tasca determinada o completis els teus objectius.  En altres paraules, la pròxima vegada que acabis una sessió d’estudi, no oblidis regalar-te un capritx, com un gelat o un episodi de la teva sèrie favorita.

8. Com estudiar?

El com i on estudiar és crucial. On treballes és igual d’important que aprendre a estudiar. Has de trobar una zona d’estudi sense distraccions que et permeti estudiar amb eficàcia. Aquest espai d’estudi ha de ser tranquil, ben il·luminat i en una zona poc transitada.

En el cas de no disposar de cap lloc sense detraccions per a estudiar a casa, pots anar a una biblioteca local. Gràcies a que aquests espais són naturalment tranquils i molts disposen de zones designades a l’estudi. No oblidis tenir a prop una ampolla d’aigua i estar ben alimentat per a dur a terme la teva sessió d’estudi!

9. Repassa i posa’t a prova

Practicar diàriament la informació apresa és la millor manera de retenir-la. El cervell és com un múscul, com més l’exercites, més enfortiràs la teva memòria. Una tècnica per a repassar que pot resultar-te útil consisteix a fer targetes de memòria cada vegada que aprenguis un tema nou. Aquestes poden contenir la informació més essencial del temari a través de la realització d’esquemes.

D’altra banda, pot ser molt beneficiós que algú et pregunti la matèria a partir de les teves fitxes. Aquesta tècnica d’aprenentatge t’ajudarà a memoritzar i retenir la informació a llarg termini.

10. Estableix objectius específics

Establir objectius específics al llarg del teu procés d’estudi pot mostrar-te el progrés que has fet. Des de Linkia FP et recomanem utilitzar el mètode SMART:

– Specific

Aquests objectius específics que estableixis han de ser factibles

– Measurable

Quantifica el nombre d’hores que dedicaràs cada dia a l’estudi, segons la dificultat de cada matèria.

– Achievable/Realistic

És molt important que els teus objectius siguin realistes i assolibles.

– Time

Els teus objectius han d’anar en concordança amb el teu calendari acadèmic i altres responsabilitats que puguis tenir.

Per a finalitzar, des de Linkia FP, et recomanem utilitzar un conjunt d’aquests consells de com estudiar millor i així segur que aprofitaràs al màxim tant les teves classes com el temps que dediques a l’estudi. Fes la teva fórmula perfecta amb aquests tips i aconsegueix un èxit absolut en el teu grau i en tot el que et proposis. Si vols obtenir informació sobre els nostres cicles formatius a distància o presencial, no dubtis a donar un cop d’ull a la nostra pàgina web o contactar directament amb nosaltres. Anima’t!

  • Home
  • Blog
  • Descobreix els 10 millors tips sobre com estudiar

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK