Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Tot sobre l’estrès laboral

Tot sobre l’estrès laboral

estres laboral

 

Alguna vegada has tingut la sensació de que se t’accelera el cor i et falta l’aire? La sensació que sembla que estiguis sol, envoltat de persones. Que per molt que la gent et doni consells perquè et relaxis no és suficient. Que et fa plantejar: Seré l’únic al qual li passa això? Per què no hi ha ningú més alterat al meu voltant?

Et fas una idea de què em refereixo? Sí, parlo de l’estrès. I en particular, de l’estrès laboral. Aquest tipus de sensació que ens genera un nus al coll, semblant al de quan portes una corbata molt ajustada que a poc a poc va llevant l’aire.

Jo també he passat per episodis d’estrès i, com hauràs pogut comprovar en les meves paraules, no és una sensació de la qual parli amb massa afecte, sinó més aviat, amb un punt de ressentiment. Però, per això, em sembla important fer ressò del qual és l’estrès a la feina perquè parlant d’aquest tipus de coses i donant-los veu és com millor aconseguim fer-los front.

Al blog d’avui vinc a explicar alguns dels símptomes i causes de l’estrès laboral, i a donar-te algun consell perquè comencis a poder prendre el control quan creguis que tot se’n va en orris.

 

Símptomes de l’estrès laboral

Alguns dels símptomes de l’estrès laboral que indiquen que necessites posar mesures per frenar l’aparició de l’estrès són els següents:

 • Cansament: Sents que per molt que dormis necessites més? Això és que l’estrès es pot haver apoderat de tu i, en estar constantment alterat el teu cos s’esgota. STOP, necessites descansar.
 • Somni alterat: L’alteració de la son també és un símptoma molt freqüent de l’aparició de l’estrès. Si dorms a deshores i dorms malament … Alerta! L’estrès et pot estar passant factura.
 • Augment de la irritabilitat: Quan et comença a molestar qualsevol comentari i sents que el món està en contra teva pot ser que l’estrès estigui començant a dominar-te.
 • Estat d’ànim baix: Molts d’aquests símptomes acaben donant com a resultat que te’n vinguis avall. Però recorda sempre que, encara que et sentis soterrat, de tu depèn ser llavor. Mai deixis que l’estrès pugui amb tu.

 

Causes de l’estrès laboral

Ara que sabem alguns dels símptomes que ens poden permetre la detecció de l’estrès laboral, anem a veure quines poden ser les seves causants:

 • Autoexigència: Moltes vegades l’estrès prové del nostre propi caràcter i de la nostra voluntat de fer sempre més i més. Hem d’aprendre a no aclaparar-nos de treball i a estar més satisfets amb els nostres resultats. Si no, entrem en un bucle del qual és molt difícil sortir.
 • Falta de motivació: A vegades necessitem marcar-nos alguns reptes o enfocar el nostre treball d’una altra manera. Moltes vegades et pots trobar en una feina que no t’agrada, però sempre cal que ho enfoquem amb perspectiva. Passar per treballs que, potser, no són el que t’apassionen, poden ser un desviament en el camí fins a arribar al que realment t’agrada. No sucumbeixis a l’estrès en el treball, busca motivacions i objectius que et facin seguir endavant.
 • Conflictes interns: Tenir un mal ambient en l’equip de treball és una de les causes de l’estrès laboral més comú. Per aquest motiu, cal que et comuniquis amb els companys i siguis una persona assertiva. Parlant no només s’arreglen les coses, també es redueix l’estrès a la feina.
 • Excés de treball: Hi ha ratxes en què hi ha un excés de treball a l’oficina o que et sents sobrepassat. Pren-t’ho com un repte, segur que podràs. Encara que, si creus que el teu cap t’està explotant i donant una quantitat de treball excessiva parla-ho amb ell, no et pots permetre posar la teva salut mental en risc.

 

Consells per fer front a l’estrès laboral

 • Descansar: És important prendre consciència de la importància que té el descans. Si consideres que el temps que inverteixes a descansar és un temps perdut… Ho sento, però estàs equivocat. Mitjançant el descans aconseguim relaxar-nos i poder tornar a la feina amb una major claredat i eficiència.
 • Temps amb la tecnologia: Allunya’t del teu telèfon mòbil, en els episodis d’estrès pot ser el teu pitjor enemic. Estar constantment connectats fa que sempre estiguem alerta o pendents d’una resposta o notificació. Desconnecta de les xarxes per connectar amb tu mateix.
 • Esport: El fet de fer esport contribueix al fet que es redueixin les hormones que generen l’estrès i, a més, contribueix a generar altres que ajuden a millorar el teu estat d’ànim. Molts testimonis afirmen que la pràctica de ioga ha ajudat molt a reduir els seus nivells d’estrès. Si t’animes amb el ioga, aquí et deixem una app: Ioga per a principiants. Perfecta per a aquells que es volen iniciar en aquest món.
 • Psicòleg: En cas que provis tots aquests consells o no aconsegueixis de cap manera reduir aquests incessants nervis causats per l’estrès a la feina. El millor és que et posis en mans d’un expert, ells segurs que et donaran les tècniques necessàries per fer-hi front si res del que t’hem dit et resulta efectiu.

 

A Linkia FP fem un planning d’estudis especialitzat i adequat a prevenir l’estrès dels nostres estudiants, perquè així puguin combinar els seus estudis amb qualsevol altra activitat. No dubtis en donar una ullada als nostres cicles formatius a distància. T’encantaran!

 

Gràcies per llegir el nostre blog d’avui: Tot sobre l’estrès laboral. T’esperem en el proper!

 • Home
 • Blog
 • Tot sobre l’estrès laboral

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK