Què fer després d’un grau mitjà? Totes les alternatives
- Temps de lectura: 5 minuts
Si has estudiat una FP de Grau Mitjà a distància és probable que t’hagis quedat amb ganes de més. Amb ganes de seguir formant-te en allò que t’agrada per obtenir un bon lloc de treball d’acord amb la teva qualificació. Però aquí és on segurament t’entren els dubtes, què fer després d’un grau mitjà? En la fp a distància ens hem proposat resoldre tots les teves inquietuds. Segueix llegint a continuació per descobrir les teves opcions.
Les teves opcions després de fer un grau mitjà
Si vols seguir estudiant després de fer una FP de Grau Mitjà, disposes de diverses opcions per fer-ho.
1. Cicles Formatius de Grau Superior
Molts dels estudiants que cursen una Formació Professional de Grau Mitjà continuen després amb cicles formatius de Grau Superior. Es tracta d’una de les opcions més completes de formació i es tracta d’una opció molt pràctica, ja que els alumnes surten preparats per al que necessita el mercat laboral. Estudiar un Grau Superior és molt similar a un Grau Mitjà, de manera que els alumnes que han cursat prèviament un Grau Mitjà ja estan familiaritzats amb aquest tipus de formació. A més, podràs cursar una FP de Grau Superior a distància, de manera que serà molt més còmode per a tu en el cas que estiguis treballant o hagis de compaginar els estudis amb un altre tipus d’obligacions. Els cicles formatius de Grau Superior són estudis que et permeten aconseguir totes aquelles aptituds necessàries per adaptar-te a les situacions laborals presents i futures, i assumir responsabilitats de coordinació i de programació en una professió determinada, així com planificar el treball de les persones i fer les corresponents verificacions i valoracions. La seva durada, igual que els de Grau Mitjà, és de dos anys i gràcies a ells s’aconsegueix la titulació de tècnic en l’especialitat que hagis triat.
2. Estudiar Batxillerat
Una de les opcions és continuar amb el Batxillerat. I és que hi ha qui després d’un Grau Mitjà té pensament d’accedir a la universitat i opta pel batxillerat com a via d’accés als estudis superiors, encara que no és l’única via disponible. El Batxillerat és l’última etapa de l’educació secundària. El seu caràcter és voluntari i dura dos cursos, que generalment solen fer-se entre els 16 i els 18 anys, encara que també hi ha modalitat per a adults. Així mateix, hi ha diferents tipus de Batxillerat: els principals són el de Ciències, Humanitats i Ciències Socials i Art. La modalitat de Ciències està pensada per a aquells estudiants que volen prosseguir els seus estudis cap a l’àmbit de les Ciències, les ciències de la salut o l’Enginyeria, com els Graus en Biologia, Química, Medicina, Infermeria, Enginyeria Industrial o Enginyeria Telemàtica. Per la seva banda, aquells que desitgin estudiar el Batxillerat d’Humanitats i Ciències Socials han de saber que aquesta modalitat està dirigida a l’alumnat que vol cursar estudis humanístics, com els graus de lletres o humanitats, o les Ciències Socials, com ara ADE o Dret, per exemple. Finalment, aquells amb vena més artística poden optar pel Batxillerat d’Arts, que està pensat per a aquells que volen cursar estudis relacionats amb l’art.
3. Altres opcions que també pots valorar
- Per descomptat, també pots seguir amb un altre Grau Mitjà que et resulti interessant. Per exemple, si ets un esportista en potència, pots escollir especialitzar-te per a exercir les funcions d’un perfil corresponent a una activitat esportiva concreta (atletisme, bàsquet, handbol, busseig esportiu, escalada …). O, si destaques per la teva vena artística, també pots especialitzar-te en arts plàstiques d’una modalitat concreta.
- Els ensenyaments no reglats o no oficials són una altra opció. Tot i que no estan regulades ni contemplades pel Ministeri d’Educació, el seu títol sí que té validesa a efectes laborals. Les característiques d’aquests cursos són variables, ja que depenen de centre de formació, però compten amb una gran diversitat i són essencialment pràctiques.
Després d’un Grau Mitjà: ¿fer Batxillerat o Grau Superior?
A l’hora de valorar què fer després d’un grau mitjà, són molts els que es troben amb el següent dubte: “ FP o Batxillerat: què escollir? “La decisió és només teva, tot i que nosaltres et podem recordar que una formació professional et servirà per diversificar els teus coneixements o canviar la teva carrera professional. Com hem esmentat anteriorment, un dels grans avantatges de la Formació Professional és que respon directament a les necessitats del món laboral, de manera que ofereixen un alt grau d’especialització. És més, hauràs de fer pràctiques obligatòries en empreses de sector, de manera que agafaràs experiència en l’àmbit laboral. Per contra, un Batxillerat et donarà accés a uns estudis superiors, però serà una formació més teòrica, ja que la pràctica l’adquiriràs durant la carrera universitària, si decideixes continuar després amb els teus estudis universitaris. A més, si fas un Batxillerat, també podràs cursar amb posterioritat un cicle de formació professional de grau superior. Sens dubte, hi ha una infinitat de possibilitats en valorar què fer després d’un Grau Mitjà de Formació Professional. I és molt important ser conscient d’aquest ventall de possibilitats per a procurar-nos la millor elecció. Quina serà la teva? Esperem haver-te ajudat a descobrir-ho!