Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què fer després de l’ESO? Coneix les teves opcions

Què fer després de l’ESO? Coneix les teves opcions


Acabes l’Educació Secundària Obligatòria, també coneguda com a ESO i comencen a acumular-se les preguntes: I ara què? ¿Faig Batxillerat? ¿Opto millor per un cicle formatiu? Complicat, oi? Som conscients que triar un futur acadèmic no sempre és senzill, per això és molt important que no prenguis una decisió precipitada, sinó que t’informis molt bé de totes les opcions existents de fer després de l’ESO, tant en l’àmbit formatiu com en l’àmbit professional. Tot dependrà d’on vulguis arribar en el futur. Saps ja on et veus d’aquí a uns anys? En quin sector t’agradaria treballar? O … Potser et decantis per crear la teva pròpia empresa. Sigui el que sigui, en Linkia FP et portem les diferents opcions i possibilitats que tens per saber què pots fer després de l’ESO. Llegeix amb atenció!

Descobreix què pots fer després de l’ESO

L’ESO és una educació secundària que et proporciona un nivell de formació de tipus mitjà. Un cop acabada l’ESO, pots escollir entre dos camins, la formació professional i el batxillerat, en ambdós casos, amb l’ESO aprovada tens accés directe. T’expliquem en què es basen els dos camins.

1. Estudiar Batxillerat

Fins fa uns anys, estudiar Batxillerat era una de les opcions més habituals entre els joves que aprovaven l’Educació Secundària Obligatòria. Tot i que ara també molts es decanten per altres opcions, el Batxillerat segueix sent una opció considerada per molts alumnes que volen accedir ràpidament a la universitat. El Batxillerat implica dos anys més d’institut, i es tracta d’un tipus d’estudis teòrics, de manera que no et formen en una professió en concret, sinó que et preparen per accedir a estudis superiors. ¿Què estudiar després de Batxillerat? Doncs podràs accedir a la universitat o, per exemple, continuar la teva formació en un cicle superior. Així, el batxillerat està dividit en tres especialitats generals, que són la d’humanitats o ciències socials, ciències més pures i arts. La teva elecció de tipus de batxillerat ha d’estar influenciada pels estudis que vulguis realitzar després d’aquesta etapa educativa. Per exemple, aquells que vulguin estudiar una enginyeria a la universitat, hauran d’optar per un batxillerat de ciències pures, mentre que si optes per una filologia, pots cursar sense problemes un batxillerat d’humanitats o de ciències socials.

2. Estudiar un cicle formatiu

¿Anar a la universitat o formar-te per exercir una professió durant dos anys més? Una altra opció que has de plantejar és la d’estudiar un cicle formatiu de grau mitjà a distància. Si no ho saps, els cicles formatius són estudis molt pràctics i específics en què s’ensenya a l’alumne una professió concreta, per exemple, pots aprendre a ser informàtic, mecànic, cuiner, tècnic de xarxes, tècnic de màrqueting, majorista de viatges, etc. Hi ha infinitat de possibilitats. La formació en un cicle es diferencia de la de batxillerat en el fet que la formació és més pràctica. Un cop finalitzats aquests estudis s’obté el títol de tècnic, que permet començar a treballar de manera immediata. El cicle formatiu també són només dos anys de durada i al tractar-se d’uns estudis més pràctics, els alumnes han de completar un període de pràctiques a les empreses. I, si després d’això et planteges què fer després d’un grau mitjà, una opció perfecta és continuar dos anys més estudiant un cicle superior d’FP.

Què fer després de l’ESO si no està aprovada?

I si no has aconseguit acabar l’ESO? Quines opcions d’estudis tens? Tranquil, perquè, encara que no ho creguis, segueixes tenint opcions per aconseguir un futur professional.

1. Estudiar una FP Bàsica

Quan decideixes estudiar una Formació Professional Bàsica, heu de tenir en compte que es tracta d’estudis que estan també molt connectats amb la realitat del mercat laboral. Intenten donar resposta a la necessitat de personal qualificat especialitzat en els diferents sectors d’activitat. De fet, conté cicles de formació professional agrupats en famílies professionals i en diferents nivells dirigits a alumnes amb diferents perfils d’ingrés. Un dels principals requisits per accedir a aquests estudis és tenir com a mínim els 15 anys complerts, el que significa que hauràs d’haver cursat fins a 3r de l’ESO.

2. Estudiar Formació Professional per a l’Ocupació

Una altra opció és completar una formació professional específica per a l’ocupació. Es tracta d’itineraris d’ocupació i de formació dels treballadors que consisteix a millorar l’ocupabilitat d’aquests.

3. Preparar-te pel Grau Mitjà

Busques un major nivell de competències professionals? Llavors pots optar per preparar-te per accedir a un Grau Mitjà. Sí, com ho llegeixes, no tot està perdut encara. Hauràs de preparar-te per l’accés i fer un examen que acrediti que podeu accedir a aquest tipus de cicles. I és que al cursar un grau mitjà obtindràs el títol de tècnic professional i podràs accedir al mercat laboral, a altres cicles o fins i tot a Batxillerat. Si et formes ben, segur que tindràs un gran futur. Esperem que aquesta informació t’hagi resultat d’utilitat a l’hora de valorar què fer després de l’ESO. 🙂 T’animem al fet que reflexions sobre quin camí professional vols prendre per decantar per l’opció més adequada. No dubtis en donar un cop d’ull en els nostres cicles formatius a distància per si t’animes a apuntar-te a algun d’ells.  

  • Home
  • Blog
  • Què fer després de l’ESO? Coneix les teves opcions

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK