Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és Auxiliar d’Infermeria i com formar-se

Què és Auxiliar d’Infermeria i com formar-se

Qué es Auxiliar de Enfermería y cómo formarse

Fa uns dies explicàvem en un article què era la Sanitat i en què consistia la formació sanitària. Tanmateix, avui, en aquestes línies que venen a continuació, anirem una mica més enllà i ens centrarem concretament en un dels cicles formatius que formen part d’aquesta família professional i que, a més, actualment, té la més demanda entre els diferents estudiants: Auxiliar d’Infermeria. Una branca especialitzada en l’atenció bàsica de la salut dels pacients i en què es requereix una gran responsabilitat per fer les tasques que li corresponen. Si tu ets una persona que té com a vocació el suport i l’ajuda cap a les persones que ho necessiten, i consideres que tens una gran empatia, sens dubte, Auxiliar d’Infermeria és la teva professió. Però per això, no n’hi ha prou d’obtenir únicament la titulació corresponent, sinó que és una especialitat que requereix molt més. A continuació, explicarem detalladament què és Auxiliar d’Infermeria; en què consisteix aquesta formació i a qui va dirigit el Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria a distància que impartim a Linkia FP. Un cicle formatiu en què els nostres alumnes aconsegueixen tots els coneixements bàsics sobre aquest sector i adquireixen una formació professional preparada per a la sortida al món laboral actual. Vols saber-ne més informació? No et preocupis, perquè et mostrarem tot el que necessites saber ja mateix. Atenció! 

Definició  d’auxiliar d’infermeria 

Auxiliar d’Infermeria és una branca professional dins del sector de la Sanitat que té com a objectiu principal atendre la salut i el benestar de les persones que ho necessiten. És un ofici on els empleats s’ocupen d’executar tasques referents a l’alimentació dels pacients, la realització dels llits i l’ordre de la roba, així com ajudar-los a vestir-se i anar al bany. Així mateix, són els encarregats de fer un altre tipus d’activitats com la mesura de la temperatura, el pes i el pols dels pacients, sempre que sigui sota la supervisió d’un infermer/a. 

Actualment, segons hem pogut observar a l’empresa de recursos humans d’Espanya i el món, Randstad, el Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria és el més demandat de tot el sector sanitari. A més, es recull a l’Observatori de les Ocupacions del SEPE que el 2020 passat es van formalitzar un total de 105.474 contractes a través de la realització d’aquest cicle formatiu. Un dels avantatges que té aquest grau és que els alumnes que es matriculin i obtinguin la titulació corresponent a aquest sector tenen un ampli ventall de sortides professionals, entre les quals podran escollir on treballar, segons les seves preferències. Principalment, es distingeix entre l’atenció primària i comunitària i l’atenció especialitzada. Una persona que aconsegueixi ser Auxiliar d’Infermeria podrà treballar, d’una banda, en atenció domiciliària, salut bucodental o residencial, i dins d’aquests departaments podrà romandre a consultes, hospitalització, pediatria, geriatria o unitats especials. Totes amb una mateixa finalitat: ajudar els pacients a satisfer les necessitats bàsiques.  

A qui  s’adreça el Cicle Formatiu d’Auxiliar d’Infermeria?

Ara bé. Penses que tothom es pot dedicar a aquesta professió? A Linkia FP considerem que la Sanitat és un dels sectors més importants de tots, ja que implica la salut dels pacients i el benestar d’aquests. És per això que el nostre Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria va dirigit a totes aquelles persones que tinguin com a vocació ajudar els qui ho necessiten, tenint una gran empatia i prestant-los l’atenció que mereixen. Però no només n’hi ha prou amb això o obtenir la titulació del Grau, sinó que és molt important tenir en compte unes aptituds personals concretes si el teu objectiu és dedicar-t’hi professionalment. A continuació, te les mostrem. 

  • Has de tenir una actitud amable i responsable 
  • Tenir una gran sensibilitat, simpatia i, sobretot, respectar la dignitat de cadascun dels pacients 
  • Tenir paciència i tacte amb ells 
  • Posseir habilitats comunicatives per transmetre confiança 
  • Tenir habilitats pràctiques per realitzar les tasques corresponents 
  • Força emocional 
  • Resistència i aptitud física 
  • Ser observador per identificar els canvis que pugui tenir el pacient 
  • Capacitat per treballar en equip 
  • Tenir iniciativa 

   

Com veus, encara que sembli una professió fàcil a primera vista, no ho és. Aquests conceptes són molt importants a tenir en compte, ja que hi ha en joc la salut d’altres persones. És per això que si realment vols treballar sobre això i dedicar-te professionalment a aquest sector, has de ser conscient de què és el que es requereix i el que implica aquest ofici. Esperem que aquest article us hagi servit de gran ajuda. Si tens clar que vols estudiar Auxiliar d’Infermeria i t’interessa fer aquest grau amb nosaltres, pots fer una ullada a la nostra oferta formativa i contactar amb nosaltres per ultimar detalls. Estem a la teva disposició per resoldre tota mena de dubtes que tinguis i per acompanyar-te durant la teva etapa acadèmica. Què esperes? Truca’ns! 

  • Home
  • Blog
  • Què és Auxiliar d’Infermeria i com formar-se

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK