Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què cal estudiar per ser Mecànic?

Què cal estudiar per ser Mecànic?

Qué hay que estudiar para ser Mecánico

El món del motor està sempre present en les nostres vides, ja que els cotxes són necessaris per desplaçar-nos a qualsevol part i a mesura que va transcorrent el temps es fabriquen múltiples nous models. És per això que cada vegada més es necessiten més professionals dedicats al sector de la mecànica per resoldre els inconvenients que puguin sorgir en els automòbils de cadascuna de les persones. Si realment t’interessa aquest àmbit i vols arribar a ser un mecànic d’èxit, queda’t en aquest article, perquè en les pròximes línies que venen a continuació t’explicarem el camí que has de prendre per aconseguir una gran formació professional i treballar posteriorment d’això. A més, no només et mostrarem què és el que has d’estudiar per ser mecànic, sinó que també et direm quines són les raons per les quals has d’escollir aquesta professió i els avantatges que ella té. Som-hi!

Què  he d’estudiar? 

Si el que t’apassiona és el món del motor i tens clar que vols dedicar-te a això, et recomanem que optis principalment per un Grau Mitjà en Electromecànica de l’Automòbil. Un cicle formatiu en què aprendràs les qüestions bàsiques que s’han de tenir en compte per reparar de manera correcta els automòbils que es presentin amb algun problema. En aquest curs seràs capaç de dur a terme intervencions de manteniment, muntatge de peces, transformacions en diferents àrees com la de mecànica, hidràulica, pneumàtica, entre moltes altres funcions. 

A més, un cop finalitzis aquest grau mitjà, si vols seguir formant-te, podràs fer-ho gràcies a un Grau Superior d’Automoció a distància. En Linkia FP comptem amb aquest cicle formatiu en què els alumnes més especialitzats són capaços d’organitzar, programar i supervisar l’execució de les diferents operacions de manteniment i dur a terme la logística corresponent del sector. Així mateix, aconsegueixen diagnosticar avaries i, sobretot, garantir el compliment de les determinacions establertes pel fabricant. 

Quins  són els avantatges d’estudiar mecànica? 

En especialitzar-te en el món de la mecànica obtens una gran quantitat de coneixements sobre els múltiples models d’automòbils que existeixen i les peces que aquests comporten. És per això que si vols estudiar mecànica has de tenir en compte alguns dels avantatges que té endinsar-se en aquest sector. A continuació, te les expliquem. 

Múltiples subàrees 

Centrar-se en la mecànica ofereix als estudiants i treballadors, no únicament laborar en un àmbit específic, sinó que tenen l’oportunitat d’escollir entre diferents subàrees, com ara bé l’electricitat automotriu, els frens, la suspensió, la tecnologia, entre moltes altres. 

Ampli camp de treball 

A més, la mecànica és un sector que té un ampli camp de treball. Les persones que es dediquen a treballar en aquest àmbit, podran realitzar les seves funcions dirigides a concessionaris d’altes marques, i així dur a terme el manteniment i els equips dels diferents tallers. Però això no és tot, sinó que, optar per estudiar mecànica, implica que a més de dedicar-te al món dels cotxes, també puguis fer-ho amb un altre tipus de vehicles, com ho són les motos. 

Muntar el teu propi negoci 

Si al cap d’un temps, la cosa funciona bé i et sents preparat per fer un pas endavant en els teus projectes professionals, pots arribar a muntar el teu propi taller i ser l’amo del teu negoci. D’aquesta manera, significarà que has obtingut tots els coneixements necessaris sobre el món de la mecànica i que ja estàs preparat per estar al comandament davant d’altres treballadors que vinguin de nou i vulguin aprendre. 

  

Com veus, optar per la mecànica és una gran oportunitat d’ocupació. Ara mateix, té una gran demanda en el mercat laboral actual i les diferents empreses requereixen treballadors especialitzats que es dediquin a això per dur a terme les funcions principals dels diferents automòbils. És el teu moment perquè acabis de decidir-te sobre el teu futur professional i que no perdis temps en aprendre i treballar sobre allò que realment t’apassiona. Si vols donar una ullada al nostre cicle formatiu pots fer-ho i consultar qualsevol dubte que tinguis amb nosaltres. Te la resoldrem de la millor manera possible i t’acompanyarem sempre en tot el teu procés educatiu. A què esperes per començar la teva nova etapa? Fes-ho ja! 

  

  • Home
  • Blog
  • Què cal estudiar per ser Mecànic?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK