Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Quines són les sortides del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística?

Quines són les sortides del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística?

Quines són les sortides del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística?
Si t’encanta viatjar, t’apassiona el patrimoni i la cultura de les ciutats i no pots viure sense ajudar els turistes que visiten per primera vegada qualsevol ciutat, has de plantejar seriosament l’opció d’estudiar turisme. Les sortides de l’FP Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística a distància s’ajustaran als teus interessos. Te les descobrim a continuació!

Descobreix les sortides professionals del Grau Superior Guia, Informació i Assistència turística

A l’hora d’escollir qualsevol professió, una de les primeres qüestions que qualsevol es planteja és a quines sortides professionals es pot optar. Doncs bé, si fa temps que et preguntes com ser guia turístic professional i quins llocs laborals pot ocupar un professional d’aquestes característiques, molt atent: et detallem totes les seves sortides professionals.

1. Guia local

Els guies locals se centren, com el seu propi nom indica, en ensenyar als turistes zones locals, tipus ciutats o pobles. D’alguna manera, els guies locals afavoreixen l’increment de l’economia local possibilitant que moltes persones puguin viure del seu treball. I és que entre les seves tasques hi ha la de difondre els costums i tradicions ancestrals. De l’altra, contribueixen a la conservació del patrimoni natural i cultural.

2. Guia acompanyant

Un guia turístic acompanyant se centra fonamentalment a dedicar-se a l’atenció personalitzada dels viatgers o grups de viatgers i al seu acompanyament. Aquest tipus de guies ofereixen un tracte més personalitzat, ja que van a qualsevol part a la qual es dirigeixi el grup, ja sigui visita amb autobús del patrimoni, els acompanya a restaurants o bars per reposar forces durant el viatge, etc.

3. Guia en emplaçaments de béns d’interès cultural

En aquest cas, el guia turístic està més especialitzat en el patrimoni. El guia turístic pot estar emplaçat en un museu o en un centre d’interpretació turística i la seva funció és, com no pot ser d’altra manera, informar els turistes sobre el jaciment que estan visitant i sobre el patrimoni.

4. informador turístic

Els informadors turístics, per la seva banda, participen promoció de les destinacions turístiques quan es rep al turista. Desenvolupen tasques d’informació i orientació als visitants a les oficines d’Informació Turística i punts mòbils que aquestes tinguin. Assisteixen i informen els participants en tota mena d’esdeveniments, en terminals de viatges i en molts mitjans de transport.

5. Cap d’oficines d’informació

Les oficines d’informació turística requereixen una persona que s’encarregui de centralitzar tota la informació que es va a donar al turista. La funció del cap d’oficines d’informació consisteix a desenvolupar, implementar, monitorar i revisar plans turístics de cara a oferir el millor servei possible als al turista.

6. Promotor turístic

Una altra de les sortides professionals és la de ser promotor turístic. Aquí, el professional s’ocupa d’informar i assessorar els clients sobre destinacions, serveis, productes i tarifes, de manera que se satisfacin els seus requeriments i expectatives i es desperti l’interès de compra.

7. Tècnic d’empresa de consultoria turística

Un consultor turístic s’ocupa de planificar, desenvolupar i de gestionar les destinacions i productes turístics. El seu objectiu és el d’oferir assessoria estratègica i tècnica que permeti resoldre situacions de persones i organitzacions que vagin a viatjar.

8. Agent de desenvolupament turístic local

Una altra sortida professional en estudiar un Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística és la de ser agent de desenvolupament turístic local, que s’encarrega de promocionar i comercialitzar destinacions turístiques locals, gestionant serveis d’informació turística i participant en la creació, comercialització i gestió de productes i serveis turístics de l’entorn local.

9. Assistent en mitjans de transport terrestre o marítim

També es pot ser assistent en mitjans de transport terrestre o marítim. En aquest cas, com a professional t’encarregaràs d’assistir als turistes que arriben en creuer o per un altre mitjà de transport, com trens o autobusos. L’assistent proporcionarà informació rellevant sobre la destinació als turistes.

10. Assistent en terminals (estacions, ports i aeroports)

D’altra banda, els assistents en terminals com ports o aeroports proporcionen la informació rellevant als turistes sobre el destí que van a visitar de manera que disposin de tota la informació necessària de cara a visitar el lloc on es trobin.

11. Encarregat de facturació en terminals de transport

Ajudar a la facturació a les terminals de transport és una altra de les funcions de les persones que estudiïn per ser assistents turístics.

12. Assistent en fires, congressos i convencions

El coneixement d’idiomes és un plus en aquests professionals, ja que així poden dedicar-se a assistir als assistents a fires, congressos i convencions. Amb l’idioma aquests professionals aconseguiran comunicar-se a la perfecció amb els assistents. A part de les sortides esmentades anteriorment també pots cursar una FP de Grau Superior Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments a distància per complementar la teva formació en cas que t’interessi especialitzar-te en la gestió d’agències de viatges i en la realització i gestió d’esdeveniments de tota mena. Vivim en un món cada vegada més globalitzat, el que incentiva la demanda de professionals del sector turístic en gran part d’empreses. I és que en l’actualitat les destinacions i les empreses turístiques han de competir en un mercat enormement dinàmic a escala nacional i internacional i s’han d’enfrontar a això amb productes i estratègies que millorin la qualitat de l’experiència turística en tots els seus aspectes, tant tangibles com intangibles . Per això, adquirir una formació en la qual s’aborden les destreses essencials per oferir un servei de qualitat en qualsevol àmbit dels circuits turístics o en la creació de productes locals de turisme cultural o natural pot distingir-se al mercat laboral.

  • Home
  • Blog
  • Quines són les sortides del Grau Superior de Guia, Informació i Assistència turística?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

OK