Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Els 5 graus mitjans més demandats en 2021

Els 5 graus mitjans més demandats en 2021


Fa poc vam publicar un post en aquest bloc sobre els graus superiors més demandats, i que, amb tota probabilitat, més matriculacions presentaran en el nou any. Però no volem oblidar-nos dels seus ‘germans petits’, ja que les seves titulacions són també molt populars en el mercat laboral actual. Per això, en les següents línies analitzem els 5 graus mitjans més demandats en 2021, basant-se estudis i estimacions.

En què ens basem per parlar dels graus mitjans més demandats?

 

Com solem comentar quan vam elaborar un rànquing, la nostra elecció es basa en dades, en previsions i en la nostra pròpia experiència. En aquest cas, recuperem de nou el darrer Informe Infoempleo d’Adecco, publicat el 2020 amb dades de 2019.

I aquestes dades les ‘creuem’ amb les matriculacions que tramitem a Linkia FP i amb la situació actual que, com pots imaginar, està molt condicionada per la Covid-19, la qual cosa influeix en les ofertes d’ocupació que es publiquen en el mercat laboral . El resultat, com podràs comprovar més avall, és una llista molt realista amb els 5 graus mitjans més demandats en 2021, que només podrà ser confirmada en 2022 quan s’elabori l’informe retroactiu corresponent.

Així va ser el rànquing publicat en 2020

 

Segons les dades de l’informe esmentat, aquestes van ser les 10 famílies professionals que van acumular més ofertes d’ocupació, sumant tots els graus mitjans que engloben:

  1. Administració i Gestió (13,91% de les ofertes de treball per a titulats en FP): Gestió Administrativa.
  2. Electricitat i Electrònica (9,83% de les ofertes): Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, Instal·lacions de Telecomunicacions.
  3. Instal·lació i Manteniment (7,34% de les ofertes): Instal·lacions Frigorífiques i de Climatització, Instal·lacions de Producció de Calor, Manteniment Electromecànic.
  4. Fabricació Mecànica (7,31% de les ofertes): Conformat per Modele de Metalls i Polímers, Mecanitzat, Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics, Soldadura i Caldereria.
  5. Sanitat (el 2,98% de les ofertes): Cures Auxiliars d’Infermeria, Farmàcia i Parafarmàcia, Emergències Sanitàries.
  6. Comerç i Màrqueting (2,89% de les ofertes): Activitats Comercials, Comercialització de Productes Alimentaris.
  7. Informàtica i Comunicacions (2,86%): Sistemes Microinformàtics i Xarxes.
  8. Hostaleria i Turisme (2,47%): Cuina i Gastronomia, Comercialització de Productes Alimentaris, Serveis en Restauració.
  9. Transport i Manteniment de Vehicles (2,26%): Carrosseria, Conducció de Vehicles de Transport per Carretera, Electromecànica de Maquinària, Electromecànica de Vehicles Automòbils, Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo, Manteniment d’Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo, Manteniment de Material Rodant Ferroviari, Muntatge d’Estructures i Instal·lació de Sistemes Aeronàutics.
  10. Imatge Personal (1,01%): Estètica i Bellesa, Perruqueria i Cosmètica Capil·lar.
    Más información sobre este texto de origen

Com serà el rànquing de graus mitjans més demandats en 2021?

 

Com és natural, el 2021 hi haurà variacions en alguns llocs, encara que està per veure el veritable impacte de la pandèmia de la Covid-19 en el mercat laboral. En qualsevol cas, és de preveure que els cicles formatius que a continuació et mostrem estiguin entre els 5 graus mitjans més demandats per les empreses.

Així que, si has arribat fins aquest post perquè estàs buscant informació per triar el teu Cicle Formatiu, la bona notícia és que en Linkia FP pots matricular-te en alguns cicles formatius a distància.

 

1. Cuidados Auxiliares de Enfermería 

Com venim comentant en posts recents, aquesta titulació pot ser una de les grans estrelles al mercat laboral ‘post pandèmic’. La demanda d’infermers i auxiliars d’infermeria (TCAI) ha crescut exponencialment en l’últim any … I malgrat tot, no s’ha aconseguit cobrir tota la demanda, que arriba no només de el sistema públic de salut sinó també de diferents àmbits privats, com residències, hospitals o fins i tot atenció domiciliària particular. Pots informar-te aquí: Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria a distància.

2. Farmàcia i Parafarmàcia

Aquesta és una altra titulació de la família professional de Sanitat, i les seves perspectives també són molt favorables per a 2021. Les farmàcies compleixen una missió fonamental en la nostra societat, que s’ha vist reforçada en 2020 per les noves necessitats imposades per la Covid-19: mascaretes i gels hidroalcohòlics, que se sumen a tots els medicaments que es despatxen cada dia. A més, està per veure si a les farmàcies es realitzaran tasques de suport derivades de la pandèmia, com tests diagnòstics o fins i tot vacunacions, com ja passa en altres països. El que és segur és que els medicaments i els productes farmacèutics i parafarmacèutics estaran molt presents en 2021, el que fa preveure un important augment de les plantilles en aquests establiments. I el nostre Grau Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia a distància et garanteix la millor de les formacions.

3. Gestió Administrativa

És el líder de el rànquing, tant en els graus mitjans més demandats com en els graus superiors. Això passa perquè els seus tècnics titulats són molt necessaris en les empreses espanyoles. I res fa indicar que deixaran de ser-ho aquest any. Per tant, el seu lloc en aquest Top 5 està més que assegurat. Si creus que pots encaixar en aquesta modalitat d’estudi, t’animem a consultar tota la informació relativa: Grau Mitjà de Gestió Administrativa a distància.

4. Sistemes Microinformàtics i Xarxes

El procés de digitalització de l’economia i de la vida quotidiana empeny a l’alça els tècnics en Sistemes Microinformàtics i Xarxes, que tenen un paper clau en tasques de suport a empreses, organitzacions i fins i tot en usuaris domèstics per mitjà de la instal·lació d’equips i la teleassistència. És aquest el teu camp d’interès? Llavors t’esperem al nostre Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a distància.

5. Instal·lacions de Telecomunicacions

Amb l’auge imparable dels serveis en línia i a distància, l’univers de les telecomunicacions adquireix una importància més gran si és possible. I més encara en l’any en què està previst el desplegament definitiu de les xarxes 5G. Per això, llocs tècnics com a instal·ladors d’antenes o de xarxes locals i telemàtiques estaran molt cotitzats en 2021.

Aquestes són cinc propostes que coincideixen amb els graus mitjans més demandats i que has de tenir en compte a l’hora d’escollir el teu destí professional. Aquesta decisió final haurà de ser el perfecte equilibri entre vocació i pragmatisme: treballar en alguna cosa que t’agrada i que ofereixi perspectives realistes d’inserció en el mercat laboral. I triïs el que triïs, Linkia FP serà el centre educatiu que farà possible la teva formació.

  • Home
  • Blog
  • Els 5 graus mitjans més demandats en 2021

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK