Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Especialitats en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Especialitats en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Especialidades en Anatomía Patológica y Citodiagnóstico

L’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic és una de les àrees professionals dins de l’fp a distància que ha esdevingut un dels descobriments del sector de la sanitat. Molts estudiants comencen a optar per aquest àmbit de treball, ja que és un dels departaments necessaris per a la salut i el benestar de tots aquells pacients que requereixin una atenció especialitzada. Per quin motiu? Perquè gràcies a l’existència d’aquesta zona d’ofici, es poden estudiar les alteracions fisiopatològiques i morfològiques d’una malaltia i, alhora, fer les mostres histològiques i citològiques necessàries per diagnosticar què és el que té el pacient en qüestió. És per això que, ja que a Linkia FP comptem amb un Grau Superior en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic, és important parlar de quines són les especialitats que hi ha en aquesta àrea professional. Tens interès per saber-ho? Queda’t en aquest article, perquè avui explicarem què és el que cal tenir en compte si et dediques en un futur a aquest sector i, a més, resoldrem algunes de les qüestions que molts estudiants es pregunten quan s’endinsen en aquest cicle formatiu. Estàs preparat? T’ho expliquem tot, a continuació. 

Què  és l’Anatomia Patològica i el Citodiagnòstic? 

L’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic és una de les branques que pertany a la medicina, encarregada d’estudiar les causes de les diferents malalties existents, i gràcies a la qual se’n pot saber quin és el desenvolupament i les conseqüències. 

Una persona que es dedica a aquest sector és la que s’ocupa d’obtenir mostres histològiques i citològiques dins de diferents àmbits. Algunes de les funcions d’aquest ofici a destacar són les que fan referència a la pediatria, la ginecologia, l’oncologia i fins i tot a la realització de necròpsies clíniques i forenses. 

Una de les preguntes que es fan molts dels estudiants que volen emprendre en aquest àmbit és sobre el sou. Doncs bé, el salari d’una persona que estigui en aquest sector i que s’hi dediqui professionalment pot variar depenent de l’antiguitat. Si acabes de començar i fa poc temps que estàs a la professió, el teu sou pot arribar als 10.000 euros anuals aproximadament. Tot i això, si tens una gran antiguitat, com, per exemple, de 10 anys, el teu sou podria arribar a ser de 25.000 euros anuals. 

Quines  són les especialitats en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic? 

Ara que ja teniu algunes dades bàsiques sobre l’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic, mostrarem quines són les diferents especialitats que formen part d’aquesta branca sanitària. Atents, que són unes quantes! 

Diagnòstic de malalties pediàtriques 

Aquesta primera especialitat d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic se centra a l’estudi complet de les especialitats pediàtriques. En aquest cas, es realitzen proves citològiques, biòpsies i mostres quirúrgiques per poder diagnosticar quina és la malaltia que pateix el pacient.  

Mostres d’obstetrícia i ginecologia  

En aquesta especialitat, els professionals del sector s’encarreguen de realitzar estudis sobre els embrions, citologies exfoliatives, aspirats endometrials, autòpsies fetals, perinatals i neonatals i altres tasques com puncions i tru-cuts de mama. 

Patologia oncològica pediàtrica 

L’oncologia pediàtrica és una de les especialitats que s´ocupa d´atendre nens amb càncer des de l’etapa perinatal fins que tenen 18 anys. S’encarrega d’analitzar els tumors cerebrals, limfomes i sarcomes ossis i teixits tous per veure com pot desenvolupar la malaltia i veure què és el que es pot fer. 

Patologia del desenvolupament 

Aquesta especialitat d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic s’encarrega d’estudiar malalties metabòliques, malformacions i altres malalties del sistema nerviós central i miopaties a través de biòpsies musculars pediàtriques. 

Malalties minoritàries 

Hi ha patologies que no són tan freqüents com altres però que no vol dir que no siguin importants de tractar. En aquesta especialitat es realitzen mostres de citologia, biòpsies i autòpsies de les patologies esmentades i habitualment són les que fan referència a les neuromusculars i metabòliques. 

Diagnòstic definitiu 

En aquest cas, les mostres que es fan són les referents a diagnòstics definitius, és a dir, diagnòstics postmortem. L’objectiu principal d’aquesta especialitat d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic és obtenir informació del pacient sobre la causa, la naturalesa, l’extensió i les complicacions possibles de la malaltia que hagin pogut afectar el pacient. 

 

Esperem que aquest article us hagi orientat sobre el vostre futur professional i que us hagi resultat veritablement interessant. Si decideixes fer el cicle formatiu sobre Atenció Patològica i Diagnòstic amb nosaltres, no dubtis a trucar-nos i t’explicarem tot el que has de saber. Fins al proper article! 

 

  • Home
  • Blog
  • Especialitats en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK