Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Consells per tornar a estudiar a qualsevol edat

Consells per tornar a estudiar a qualsevol edat

Tornar a estudiar és una possibilitat que sempre hi és. I més encara en aquests temps en què l’educació a distància ha revolucionat el mètode formatiu per a fer-lo més flexible i adaptable a la rutina de qualsevol persona. Per això, en aquestes línies t’expliquem per què és possible estudiar a qualsevol edat, quins beneficis té i quins consells has de seguir perquè sigui tot un èxit.

Estudiar a qualsevol edat, sí o no? 

Rotundament … sí! Molts són els arguments que es poden donar per donar suport a aquesta resposta. Però pensem en les nombroses persones que, arribat el moment de la seva jubilació, decideixen matricular-se en cursos de tota mena i fins i tot en carreres universitàries. Ho fan per pura realització personal, ja que formen part d’una generació en què no era tan fàcil accedir a l’educació mitjana i superior. I encara que van perdre aquest tren, el reprenen ara perquè durant la seva vida s’han adonat de l’important que és tenir una bona formació.

Però, és clar, no cal esperar tant per estudiar a qualsevol edat: mentre estàs en actiu, és possible fer-ho en qualsevol moment. Fes comptes: quants anys queden per a la teva jubilació? ¿10, 20, més? ¿No et sembla massa anys per seguir treballant en alguna cosa que no t’omple? O dit d’una altra manera: ¿no et semblen suficients per gaudir treballant en alguna cosa que t’agrada o que et reportarà un major salari?

Beneficis d’estudiar a qualsevol edat

No sabem quins records guardes de la teva època de jove estudiant. Però estem segurs que ara enfrontaràs als teus estudis d’una altra manera perquè, senzillament, has canviat com a persona. De fet, ara trobaràs alguns avantatges que abans no tenies:

Millor coneixement del mercat laboral

Ara tens un millor coneixement del mercat laboral, ja tens experiència en ell. I saps de primera mà què ocupacions poden encaixar millor amb tu i en quines tindràs més possibilitats d’èxit. Per això, et serà fàcil encertar a l’hora de triar els nous estudis.

Més experiència en la vida

Ara no només tens més experiència laboral, sinó també en la vida en general. Per això, molts conceptes que abans et resultaven complicats, ara seran més senzills perquè segurament has assimilat importants ensenyaments sobre ells, en camps molt diferents: informàtica, salut, cura de menors, etc. Potser t’atrau estudiar una fp d’informàtica? O t’atreu més alguna cosa relacionada amb administració i gestió d’empreses?

Major sentit de la responsabilitat 

És lògic que, en la primera joventut, el sentit de la responsabilitat estigui menys desenvolupat: no tenim persones a càrrec nostre i ens sentim protegits per l’entorn en què hem crescut. En ell, la família sempre està disposada a donar un cop per tirar endavant, però en molts casos també és el principal motor per seguir estudiant. Ara pot ser que les coses hagin canviat i l’única persona que va estar a sobre de tu en la teva tornada als estudis siguis tu. I aquest sentit de la responsabilitat t’impulsarà a no decaure en el teu repte de tornar a estudiar. La maduresa és una gran aliada!

Consells per estudiar tinguis l’edat que tinguis

Si ja has pres la decisió de tornar a estudiar, llavors és el moment d’anar prenent nota d’alguns consells que et seran molt útils en els mesos vinents o anys. Uns són més generals i altres més específics, però tots són igualment vàlids.

No estels els mateixos errors del passat 

Si tornes a estudiar, probablement és perquè alguna cosa no vas fer bé en el passat. No passa res, però és important saber quins van ser aquests errors per no tornar a repetir-los. Et va faltar disciplina per estudiar cada dia? Vas sobrevalorar les teves capacitats en alguna matèria? No vas cuidar bé la teva ambient d’estudi? Identifica’ls i aborda la situació de manera diferent.

Positivitat i autoconfiança

Fa anys potser conciliares els estudis com un avorriment imposat per la teva família. Però ja t’hauràs adonat que és el camí més curt i segur per assolir la qualitat de vida que desitja. Per tant, ara que no tens a ningú sobre de tu per recordar-, hauràs de ser tu qui s’encarregui de donar-te ànims i enfocar la situació de manera positiva.

Paciència, la mare de la ciència

Com dèiem en la introducció d’aquest apartat, els teus estudis poden durar uns “mesos” o uns “anys”, segons el curs que hagis triat o segons la teva disponibilitat horària. Per tant, tingues paciència i mentalitza’t que la teva recompensa no serà immediata … però sí valdrà la pena. I molt.

Planifiqueu de manera ordenada i realista

En l’actualitat, la teva rutina diària estarà més completa que en la teva primera joventut. Potser treballis o que tinguis persones a càrrec teu, i això t’obligarà a planificar tot de manera més ordenada i clara. Hauràs de centrar-te en el llarg, en el medi i en el curt termini. D’una banda, valora quantes assignatures pots assumir cada any i quant de temps es perllongarien els teus estudis. De l’altra, traça des del principi de curs un full de ruta de cara als exàmens per poder fer tot el dia (que …). I a més, reparteix el temps de les teves jornades de tal manera que et permeti dedicar temps de qualitat a cada matèria.

Combina mètodes nous i antics 

Una de les coses que més et sorprendrà és el molt que han canviat els mètodes educatius en l’actualitat. Especialment si recorres a la formació a distància de Linkia FP, on aprofitem totes les possibilitats de les eines digitals. No et sentis aclaparat amb això i familiaritza’t amb el teu nou entorn d’estudi per treure-li el màxim partit. Però al mateix temps, no dubtis a emprar mètodes que et donaven bon resultat en el passat, ja siguin esquemes, mapes mentals, subratllat o qualsevol altra tècnica ‘analògica’. Pots prendre nota de les diferents tècniques d’estudi que vam posar en relleu en aquest article.

Aquests són només alguns consells per als quals s’animen a estudiar a qualsevol edat. Però si necessites orientació més profunda i detallada, pots posar-te en contacte amb nosaltres, ja que en Linkia FP comptem amb diferents àrees professionals, i molts professionals especialitzats en l’orientació i l’atenció a l’alumne que sabran guiar-te en funció de la teva situació i expectatives.

  • Home
  • Blog
  • Consells per tornar a estudiar a qualsevol edat

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK