Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com ser més productiu a la feina? 10 Consells molt efectius

Com ser més productiu a la feina? 10 Consells molt efectius


En l’àmbit laboral, tots coneixem a l’almenys a una persona que aprofita el temps a el màxim, que és efectiva, eficient i molt productiva. Aquesta persona que, no sabem com, se les enginya per acabar ràpidament tasques que a altres els porten hores. I a sobre, ho fa bé. Però, com aconseguir aquest alt rendiment? En Linkia FP volem ajudar-te a millorar i assolir aquest grau de productivitat. Per això, vam compartir amb tu les claus sobre com ser més productiu a la feina.

 

Com ser més productiu a la feina?

Si tu també has somiat amb acabar el dia sentint-te satisfet per tota la feina feta, per haver titllat tot el que estava en llista de tasques pendents, presta atenció als consells que et donem a continuació. Convertir aquest somni en realitat és més fàcil del que creus (encara que, això sí, requereix compromís per part teva).

 

1. Estableix un rànquing d’objectius i prioritats

Dedicar una bona estona a establir un rànquing amb objectius i prioritats (tant en el teu dia a dia com a llarg termini) t’ajudarà a descobrir què és el veritablement important i, sobretot, a diferenciar-lo de l’urgent. Aquest és el primer pas per a administrar bé el teu temps i fer-lo servir d’una manera productiva. A més, quan els ànims decaiguin, podràs donar-li un cop d’ull a aquest llistat, segur que recuperes les forces ràpidament!

2. Comença el dia amb les tasques més difícils

Nombrosos estudis demostren els beneficis d’afrontar les tasques més pesades, difícils o que simplement ens resulten més avorrides a primera hora. En primer lloc, perquè en iniciar el nou dia la nostra energia està reforçada (en l’àmbit físic i mental) i, per tant, no ens suposarà tant esforç com fer-ho, per exemple, a la tarda, quan el nostre cansament ja comença a fer efecte.

En segon lloc, haver completat una tasca que ens suposava una preocupació, alliberarà la nostra ment, pel que el nostre estat anímic millorarà a l’hora d’afrontar la resta de tasques que ens queden per abordar. I que, a més, per comparació, ens resultaran bastant més senzilles.

3. Controla el temps que dediques a les teves tasques

Cada minut compte. I si es tracta de ser productiu, encara més. Per aquesta raó, t’aconsellem començar per controlar quant temps dediques als teus quefers diaris. Avui dia hi ha aplicacions que t’ajuden a saber el temps que dediques a xarxes socials, a respondre el correu electrònic, o a qualsevol altra tasca que vulguis mesurar, així que trobaràs nombroses solucions.

Això és especialment útil en estudiar i treballar a la vegada (o, a nivells més generals, si tens diferents responsabilitats que atendre i sovint resulta difícil compaginar-). Així mateix, detectar el temps que empres en tasques improductives t’ajudarà a centrar-te en el que és realment important.

4. Utilitza la regla dels ‘2 minuts’

Coneixes la regla dels 2 minuts? És molt útil de cara a maximitzar el rendiment a la feina. Es tracta d’una norma no escrita que ens ajuda a aprofitar al màxim els petits períodes de temps. La idea és aquesta: si saps d’una tasca o acció que es pot realitzar en dos minuts o menys, fes-immediatament.

Els experts indiquen que completar la tasca immediatament porta menys temps que haver de tornar-hi més tard. I és que, d’aquesta manera, pots completar seguida les petites tasques i tràmits menors per centrar la teva plena atenció, posteriorment, a aquelles que requereixen més temps.

 

5. Pregunta’t si és necessària aquesta reunió

És necessària la reunió que has convocat? Diversos estudis mostren que les reunions, si no estan ben planificades, poden suposar una pèrdua de temps a la feina. I quina és la conseqüència directa (a més de la pèrdua de pressupost de l’empresa)? Influir negativament en la productivitat del treballador.

Així que, abans de convocar una nova reunió o de planificar la següent, pregunta’t si és realment important i necessària. I, en el cas de ser-ho, planifica molt bé la reunió per evitar pèrdues de temps innecessàries.

 

6. Evita el tot el que puguis el multitasking

Un altre aspecte clau en respondre davant la pregunta de com ser més productiu a la feina és evitar al màxim possible la multitasca. Tendim a pensar en la capacitat d’acomplir múltiples tasques com una habilitat important per augmentar l’eficiència, tot i que a la fi és tot el contrari.

Els psicòlegs han descobert que intentar fer diverses tasques alhora pot resultar una pèrdua de temps, de productivitat i de qualitat del nostre treball, ja que perdem focus de concentració. Per això, t’aconsellem centrar-te en una única tasca i anar completant una a una, pas a pas.

7. Aprofita els viatges (si no condueixes tu)

Una de les habilitats professionals més valorades en els CV té a veure amb la productivitat, però això no només se centra en l’eficiència, sinó en la capacitat del treballador d’aprofitar qualsevol minut de temps mort per acomplir les seves tasques.

Així que, per què no aprofites els viatges en transport públic o al cotxe, sempre que no condueixis tu, per completar aquestes petites tasques que pots fer perfectament des del telèfon mòbil? Utilitza aquest temps per escriure alguns correus electrònics, crear una llista diària de tasques pendents o anotar idees per als teus projectes.

 

 8. Res és perfecte

A tots ens agrada la feina ben feta i voler fregar la perfecció no és res dolent en si, però sí que pot ser un enemic de la productivitat, sobretot si t’embusses en una tasca concreta perquè penses que encara podria ser més perfecta.

Així que en lloc de perdre el temps perseguint aquesta il·lusió, acompleix la teva tasca el millor que puguis i segueix endavant. És millor completar la tasca i tirar-la endavant i, si cal, sempre pots tornar i ajustar-la o millorar-la més tard. Però has d’evitar que el teu perfeccionisme es converteixi en una pèrdua de temps, sobretot si és amb una tasca no massa important.

9. Descansa i exercita’t

Els petits descansos són un aliat de la productivitat, i l’exercici diari també ho és. Si és possible, estableix horaris fixos durant la setmana per fer una passejada o anar al gimnàs. Fer que la sang bombi podria ser just el que es necessita per aclarir el cap i recuperar la concentració i, per tant, tornar a la feina amb més força i energia.

Així mateix, també et recomanem mantenir certa activitat física durant la teva jornada laboral: aixeca’t de tant en tant per moure’t una mica i fins i tot realitzar algun estirament (sobretot si tens un treball sedentari). No només et brindarà beneficis físics, sinó també mentals.

 

 10. Desactiva les notificacions 

El telèfon mòbil és un enemic de la productivitat, si no se sap utilitzar adequadament. Permetre que les trucades telefòniques entrants i els correus electrònics dictin com es distribueix el teu dia implica que només podràs treballar apagant focs: et centraràs a l’urgent i deixaràs de banda el realment important.

Si de veritat vols ser productiu en el treball, intenta revisar el menys possible el mòbil. Durant les hores de treball, apaga les notificacions i, en el seu lloc, dedica un temps específic per revisar el correu electrònic i els missatges, però no els estiguis consultant cada poc temps.

Finalment, la productivitat s’aconsegueix treballant molt i amb una bona visió pràctica. En Linkia FP et preparem per a la vida real i t’ajudem a assolir les teves metes en el dia a dia optimitzant al màxim el teu temps gràcies a l’fp a distància.

  • Home
  • Blog
  • Com ser més productiu a la feina? 10 Consells molt efectius

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK