Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

10 Tips per preparar els exàmens de Linkia FP

10 Tips per preparar els exàmens de Linkia FP

Al llarg de la vida haurem d’aprendre a fer front a situacions que ens provoquen estrès. Una d’aquestes moltes situacions són els exàmens. La clau està en trobar l’equilibri i saber gestionar els efectes dels nervis una bona preparació per superar-los amb èxit. Qualsevol alumne preocupat pels seus exàmens pateix algun tipus d’estrès, però tu tries si vols que et afecti negativament o que t’ajudi a millorar la teva estudi. En uns dies els alumnes de Linkia s’examinaran per superar els seus mòduls formatius i volem ajudar-te amb algunes recomanacions:

 

1.Medita i relaxa’t

No cal que et passis el dia practicant ioga, però sí podeu dedicar uns minuts al dia a imaginar una cosa que us resulti tranquil·litzador i acompanyar el pensament amb una respiració llarga i profunda, segur que us sentireu millor. Pots visualitzar-te davant l’examen i recuperar aquesta sensació quan arribi el moment. És important que la ment es relaxi.

2. Marca’t uns horaris d’estudi

Pot ser que això no et sembli tan important però és molt beneficiós crear-se un horari d’estudi personalitzat, segur que el teu estudi pot millorar en productivitat i et motivaràs en saber al que t’enfrontes diàriament.

3. Menja saludable

Menjar saludablement ajuda a que el teu cervell estigui en les millors condicions per rendir en l’examen, una bona dosi de proteïnes et va a ajudar a enfocar-se millor.

4.Escoge el moment del dia que et sentis més productiu

Tu decideixes quan tens la ment més receptiva per estudiar, no hi ha un moment del dia específic per a l’estudi.

5. Si et sents cansat, respira, expira … descansa uns segons … i torno a començar

T’ajudarà a això escoltar la teva música preferida, fer una passejada, veure alguna sèrie que et faci desconnectar una estona, llegir el diari o una revista que et faci pensar en coses diferents durant un breu espai de temps.

6.Céntrate a l’important

Per aprofitar millor l’estudi cal aprendre a prioritzar. Com segurament combines els estudis amb moltes altres coses més (família, treball, esports, etc.), intenta que tot el que no sigui imprescindible pas a la setmana després dels exàmens. Sí, cal fer-se valer i moltes coses poden esperar! (Encara que de vegades no ens ho sembli.

7. Repassa els continguts, classes, activitats …

La tècnica més infal·lible i antiga per preparar davant d’una prova segueix sent la síntesi, fer bons resums, gràfics, llistes que et permetin memoritzar conceptes que després expressaràs en els exàmens. Busca lògiques entre els conceptes per memoritzar; és molt important entendre el perquè de les coses. Si estàs estudiant temes procedimentals, repassa primer la tècnica i després repeteix diverses vegades el procediment.

8. Tingues els detalls per la mà (ubicació, horaris, …)

Res no pot posar-nos més nerviosos abans de preparar un examen que l’adonar-nos a última hora que ens falta alguna cosa. Aquests dies previs cal treure una estona per organitzar-se: repassa el temari i contrasta-ho amb els teus apunts. Necessitaràs marcadors, tipex, Post-it, folis? ¿Ho tens tot? Indicacions de les seus d’exàmens, horaris, com arribar, barretes energètiques per estar al màxim, etc. Perfecte! una mica menys del que preocupar-se.

9.Duerme les hores necessàries, no vagis amb presses

Per a alguns alumnes, les hores de son són les primeres perjudicades quan arriben els exàmens. Des del punt de vista acadèmic, el somni ajuda a que el teu cervell assimili la informació i la introdueixi en la teva memòria a llarg termini perquè així la puguis recordar quan arribi el dia de l’examen.

10. Mantingues la calma, i tomàquet tu temps per pensar abans de respondre

No deixis que els nervis s’apoderin de tu, és el moment de posar en pràctica tot el que ha après durant el semestre. I recorda abans d’entregar l’examen, revisa que no et deixis cap pregunta en blanc i sobretot recordeu-vos de posar el teu etiqueta d’identificació.  

 

MOLTA SORT de part de tot l’Equip de Linkia FP!

Visita’ns a https://linkiafp.es/ o truca’ns al 900 67 02 02 i t’informarem de tot el que necessitis sense cap compromís.  Autora: Carmen Uroz

  • Home
  • Blog
  • 10 Tips per preparar els exàmens de Linkia FP

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK