Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com fer resums per estudiar? 9 Consells eficaços

Com fer resums per estudiar? 9 Consells eficaços

Comptar amb un enfocament estratègic a l’hora d’estudiar et pot ajudar no només a millorar les teves qualificacions en els exàmens, sinó fins i tot a gaudir més del teu procés d’aprenentatge. Si portes temps preguntant-te com organitzar-te per estudiar millor, ja saps que en Linkia FP sempre estem disposats a compartir amb tu els millors consells per estudiar . Avui, et portem una informació que pot resultar molt útil. Et donarem les claus sobre com fer resums per estudiar.

Claus sobre com fer resums per estudiar

Si has arribat fins aquí perquè vols esbrinar com fer resums per estudiar i treure-li el màxim profit al teu temps d’estudi, llegeix amb atenció els punts que et enumerem a continuació.

1. Llegir abans de resumir

Abans de començar a fer un resum, has de considerar si és una bona idea resumir la matèria. No tots els temes i no tots els llibres són ideals per resumir. Per exemple, si el teu llibre conté molts detalls i saps que hi haurà moltes preguntes detallades en l’examen, és una idea més intel·ligent començar a estudiar en lloc de fer un resum complert de tota la matèria. Assegura’t també d’haver llegit el temari a l’mínim un cop abans de resumir. Si fas això, la teva capacitat de comprensió a l’fer el resum serà molt millor i t’asseguraràs de resumir tot molt més ràpid, perquè ja tindràs una idea del que és important i el que no ho és.

2. Codificació per colors

Si tens memòria visual i et portes un temps preguntant com aprendre més ràpid , t’aconsellem que utilitzis un sistema de codificació de colors que funcioni per a tu. Emprar un marcador de precisió per a títols i articles i un marcador de ressaltat per a totes les definicions és una idea excel·lent. Diferència els continguts a estudiar gràcies als diferents colors i crea el teu propi mètode.

3. Resums clars

Assegura’t que el teu resum sigui molt clar, perquè tinguis una bona descripció general. Una idea és fer servir vinyetes, de manera que a cada vinyeta hi hagi alguna cosa important, una idea principal que hagis de destacar. L’objectiu és que, amb només fer una ullada ràpida, puguis comprendre l’organització d’el temari.

4. Taules de contingut

Crear taules de contingut amb tots els temes importants que has d’estudiar és una altra idea que has de tenir present a l’hora de fer resums. Mentre estiguis resumint, mantingues oberta la taula de contingut. Si fas això, tindràs més present quins continguts són els més importants de el curs.

5. Els subrayadores, després

No facis servir subratllador fins que hagis fet el resum complet de la matèria o d’un tema. Només un cop ho hagis fet, et convé ressaltar tots els conceptes i idees més rellevants. D’aquesta manera, t’obligues a llegir el resum per recordar-molt millor.

6. Les idees principals, en cada paràgraf

Si tens problemes per trobar les coses més importants de la matèria, aquest consell podria ajudar-te bastant. A cada paràgraf, hi ha un punt principal o una idea principal. Moltes vegades, és la primera o última oració del paràgraf. Tracta de buscar la idea principal que hi ha a cada paràgraf i anota-a la banda. Això t’ajudarà a ordenar millor la teva matèria.

7. Fes una secció de vocabulari

Tant si hi ha una part concreta de vocabulari en l’examen com si no, és molt recomanable dedicar una part dels teus resums als termes i definicions clau. Així no només podràs comprendre en profunditat el que estàs estudiant, sinó que a l’hora de verbalitzar-o posar-ho per escrit podràs expressar-te amb major concreció. I això, a l’hora de ser avaluat, es tindrà molt en compte.

8. Fes el resum a mà, no a ordinador

La tecnologia segueix facilitant i simplificant l’aprenentatge. Tens curiositat per alguna cosa? Pots buscar-ho en Google a l’instant i trobar tot tipus d’informació. Això pot temptar a portar el teu ordinador portàtil a classe i fer-lo servir per prendre notes. Pot ser que no sembli gran cosa, però és fonamental que, a l’hora d’estudiar, escriguis a mà el resum en lloc de fer-ho a ordinador. Si bé sovint és més fàcil i ràpid teclejar, sobretot si passes moltes hores davant del teu ordinador, encara que escriure a mà requereix que disminueixi la velocitat a la qual vas, t’ajudarà perquè podràs reflexionar millor sobre la informació que transcribes. Això et donarà el benefici addicional d’absorbir realment la informació que necessites per estudiar mentre estàs en el procés de creació de l’resum. Per la seva banda, llegir qualsevol document a la pantalla de l’ordinador no t’ajudarà a retenir informació i farà que et distreguis més.

9. Fes un resum del més personal

Un dels majors beneficis de fer els teus propis resums és que pots adaptar al teu estil d’aprenentatge. Per exemple, crear resums més tradicionals en els quals reescriure repetidament el material o opcions més visuals basats en la codificació de colors i la creació de mapes conceptuals per crear connexions significatives entre conceptes clau. Finalment, no oblidis que, un cop tens el resum, has de llegir-lo amb regularitat. A l’igual que t’has llegit i estudiat la matèria amb el llibre de text, has de fer el mateix amb el resum. Estudiar per als exàmens pot semblar intimidatori, però amb l’enfocament correcte, i gràcies als nostres consells sobre com fer resums per estudiar, pots augmentar les teves possibilitats d’èxit. Fer resums t’ajudarà a revisar la informació de la manera que sigui més útil per a tu i, com a resultat, pot facilitar-te treure notes més altes en els exàmens.

  • Home
  • Blog
  • Com fer resums per estudiar? 9 Consells eficaços

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK