Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com estudiar a la nit sense quedar-se adormit?

Com estudiar a la nit sense quedar-se adormit?

Com estudiar a la nit sense quedar-se adormit?

El somni es converteix en el major obstacle quan hem d’estudiar durant llargues hores a la nit per preparar-nos davant qualsevol prova o examen important, ja sigui d’uns estudis presencials o d’un cicle formatiu a distància. Quan estudiem amb la ment fresca, es torna realment fàcil interioritzar els coneixements, però en certs períodes, com a la tarda i altes hores de la nit, el somni es torna inevitable.

Davant d’aquesta situació, només ens queden dues opcions. La primera és mantenir els llibres a un costat, optant per anar a dormir i descansar. La segona és lluitar contra el nostre enemic i mantenir-nos desperts. Si vols ser dels que es creixen davant el somni i s’esforcen per obtenir els millors resultats, no deixis de llegir els consells que segueixen a continuació.


La il·luminació de la sala, el més important

L’error més gran que cometen la majoria dels estudiants és estudiar amb només un llum de taula encesa a tota l’habitació. I és que, si una part significativa de l’habitació roman fosca, es promourà un ambient acollidor que eventualment et faria sentir la temptació d’anar a aquest llit tan còmoda que està esperant-te a l’habitació. Per tant, per evitar caure en la temptació i quedar-se dormit a la nit, cal mantenir l’habitació ben il·luminada.

Seure a la cadira, no al llit

La posició d’estudi també és molt important, sobretot quan s’estudia durant molt de temps. És per això pel que hauràs d’intentar seure en una cadira amb respatller i una taula a l’front. Això t’ajudarà a mantenir-te actiu i alerta mentre estudies. D’altra banda, si et fiques al llit al llit mentre estudies, pots entrar en mode mandrós, el que eventualment et farà sentir son. Mentre estiguis assegut a la cadira, procura anar movent les parts del teu cos a intervals regulars per no quedar-inactiu.

Beure molta aigua

L’aigua és recomanable no només per mantenir-se hidratat sinó també per mantenir-se alerta. En realitat, és el millor truc que la majoria dels estudiants apliquen mentre estudien. Quan beus una quantitat considerable d’aigua, hauràs de fer viatges de tant en tant a l’bany per orinar, mantenint-te en moviment i alerta. A més, beure una quantitat adequada d’aigua ajuda a mantenir el cervell ben hidratat i capaç de prestar atenció.

Dorm la migdiada

Si has estat estudiant contínuament des del matí, llavors ha prendre un petit descans. Una bona migdiada, per exemple, t’ajudarà a evitar que el teu cervell s’esgoti. També et ajudaria a evitar dormir durant l’estudi a altes hores de la nit. Una migdiada curta és suficient per mantenir-te alerta i evitar la somnolència.

Llegir en veu alta

Aquest truc funciona molt bé per mantenir-se allunyat la letargia, reduint a l’mínim les possibilitats de quedar-se adormit mentre s’estudia. Això té alguna cosa a veure amb escoltar la teva pròpia veu. Intenta parlar-te a tu mateix com ho fa el professor a l’aula; un exercici que no només t’ajudarà a desfer-te de la somnolència, sinó que a més millorarà el teu poder d’aprenentatge.

 Escriure també ajuda

Si et limites a visualitzar els textos que has aprendre’t entraràs una monotonia que fàcilment podria conduir-te a l’avorriment i la somnolència. Si no vols caure en aquest error, et recomanem no exercir únicament d’espectador: escriu tot el que has de aprendre’t perquè el teu cervell estigui actiu escrivint i recordant.

Evita estudiar temes difícils a la nit

Durant la nit, és probable que mostris més lentitud a l’hora de resoldre problemes consells o d’aprendre temes difícils. Intenta abordar només aquells temes més lleugers i fàcils d’estudiar. Deixa aquelles parcel·les que siguin més àrdues per estudiar-les durant el dia, quan el cos i el cervell estiguin frescos i actius. Per a l’estudi nocturn, tria només aquells temes que siguin fàcils, interessants i que siguin els teus favorits.

Evita els menjars pesats 

Tots hem sentit aquesta sensació de son que s’apodera de nosaltres després d’un àpat. I, si has d’estudiar, la sensació és pitjor del que imagines. En realitat, després d’un àpat pesada, estàs ple i relaxat, lluitant per mantenir els ulls oberts. La letargia que ve després de consumir una dieta pesada disminueix el poder de retenció d’informació. A més, quan et sents mandrós, és més probable que acabis al llit dormint, així que si has d’estudiar després, el millor és que optis per una dieta més lleugera.

Així que ja saps, quan un estudia una formació professional s’ha d’esforçar a l’màxim per tirar endavant els estudis i aconseguir un millor treball. I, si el teu és estudiar a la nit, perquè de dia tens altres obligacions, no t’oblidis d’aquests consells per rendir més i millor.

 

  • Home
  • Blog
  • Com estudiar a la nit sense quedar-se adormit?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK