Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Com estudiar per a un examen tipus test?

Com estudiar per a un examen tipus test?


A l’plantejar-nos com estudiar per a un examen tipus test, val la pena recalcar que aquesta tipologia d’examen sol ser extrema, resultant més aviat facilona, o extremadament complicada (el sistema de penalització d’errors, en qualsevol dels casos, és de vital importància) . L’estratègia a l’hora de respondre sol funcionar en dues direccions; la de recordar directament quina és la resposta correcta o optar pel descart de les afirmacions clarament incorrectes. Però Linkia FP volem aprofundir una mica més.

Com estudiar per a un examen tipus test

Com a experts en formació, en anteriors ocasions hem compartit amb tu els millors consells per estudiar i superar qualsevol examen . I avui volem respondre a una inquietud concreta: com estudiar per a un examen tipus test. Llegeix les nostres recomanacions a continuació i guanya tota la seguretat que necessites per superar la prova amb èxit.

1. Memorització de la informació clau

Comença rellegint i reescrivint les teves notes les vegades que siguin necessàries per a organitzar-les de la forma més clara possible i amb les teves paraules. Durant aquest procés, aniràs retenint els continguts pràcticament sense adonar-te’n. A més, pots anar llegint els teus apunts en veu alta per no només percebre’ls visualment, sinó també sonorament. En el moment de fer els esquemes o resums corresponents, pots recórrer a diferents metodologies que et facilitin la memorització (per exemple, creant sigles que t’ajuden a recordar noms i conceptes). Et deixem el nostre post dedicat a com fer resums per estudiar .

 

2. Definicions amb les teves paraules

Escriu una definició curta al costat de cada un dels conceptes importants expressada amb les teves paraules; així podràs comprendre millor el significat. De fet, aquest és un pas bàsic quan un es pregunta com organitzar-se per estudiar , ja que presenta un clar avantatge a l’hora d’assegurar la comprensió de l’contingut a estudiar.

 

3. Targetes per estudiar

Aquest és un mètode d’estudi que s’ajusta perfectament a la preparació de l’estudiant de cara a una prova tipus test. Consisteix a crear targetes didàctiques que t’ajuden a definir i vincular termes, noms i idees clau. Escriu una paraula o frase a la banda en blanc d’una targeta i escriu les definicions, fets importants o idees associades al revers. Per exemple, pots escriure “Guerra Freda” en un costat i “Stalin, 1947-1991, carrera armamentista, ensurt vermell” al revers. També pots fer un full que reculli els fets, fórmules i conceptes més importants de les teves notes. En el moment d’estudiar, presta especial atenció a les relacions entre els conceptes. Després, repassa les teves notes per descobrir com encaixen els detalls més específics en el panorama general. En qualsevol dels seus vessants, les targetes didàctiques són una excel·lent eina per practicar les teves habilitats memorístiques. 

 

4. Rimes senzilles i divertides

Pensa en rimes curtes per memoritzar informació important i conceptes clau (dates especials, fets, noms …). Les rimes han de ser breus i concises, de manera que puguis repetir fàcilment i amb la freqüència que vulguis. Si és un mètode que et funciona bé, pots fins i tot anar un pas més enllà i associar les diferents rimes a una cançó amb una melodia simple, reemplaçant la lletra original per la informació que hagis seleccionat. Com més enganxosa sigui, millor! No et preocupis per fer que les síl·labes coincideixin amb les melodies originals, només concentra’t en ajustar la informació clau en el jingle.

 

5. Exàmens propis

Un altre consell indispensable a l’hora d’abordar com estudiar per a un examen tipus test és la autoexaminación. Elabora un o diversos exàmens amb diferents preguntes, centrant-te en dates, noms, llocs i idees clau (si no t’inspires, pensa en què les preguntes responguin a informació sobre el qui, el què, el quan, l’on i el per què) . Passades unes hores, o fins i tot dies, després de la teva darrera sessió d’estudi, respóndelas i detecta quines han estat les teves errors. Així, abans de realitzar l’examen, podràs fer un repàs dels punts flacs, facilitant no repetir a l’hora de la veritat. Fins i tot, pots convertir aquest exercici en una activitat grupal reunint als teus companys, de manera que no siguis tu mateix qui prepari la prova. El teu examen tipus test el respondrà una altra persona, i tu hauràs de respondre a l’examen que hagi preparat un altre company. Una forma més realista d’avaluar els teus coneixements. Finalment, un petit últim consell: repeteix el procés d’estudi tantes vegades com puguis seguint els consells exposats. Comptar amb el temps suficient per preparar-te i repetir les mecàniques d’estudi, no només t’ajudarà a retenir millor la informació, sinó que també et aportarà més seguretat. Aquesta sensació de tranquil·litat derivada d’una bona preparació, encara que no siguis de el tot conscient o no resulti de el tot evident, afecta directament al teu rendiment durant l’examen i, per tant, també en el resultat d’aquest. Recorda descansar bé la nit anterior i acudir a la prova positiva i prestant atenció als petits detalls. Esperem que les nostres recomanacions sobre com estudiar per a un examen tipus test t’hagin resultat estimulants i, sobretot, que et resultin útils a l’hora de posar-les en pràctica. Molt ànim!

  • Home
  • Blog
  • Com estudiar per a un examen tipus test?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK