Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Tècnic sistemes microinformàtics. Quina funció té?

Tècnic sistemes microinformàtics. Quina funció té?

Tècnic sistemes microinformàtics. Quina funció té?

La importància de la informàtica a la nostra societat està fora de tot dubte. Per això, és un sector on hi ha una enorme demanda de professionals qualificats. I en aquest post en parlem d’un: t’explicarem què fa un tècnic informàtic, quines són les seves funcions i què es pot estudiar per convertir-se en un.

Què és la microinformàtica

Abans d’explicar què fa un tècnic microinformàtic, és important aclarir què significa microinformàtica. Aquest terme pren el nom del component fonamental en qualsevol equip: el microprocessador o CPU (Unitat Central de Processament). Per tant, la microinformàtica és aquella relacionada amb els equips informàtics, el funcionament dels quals depèn d’aquest component.

Pel que fa al tècnic microinformàtic, les seves funcions poden emmarcar-se en les dues grans àrees implicades en el funcionament d’un microprocessador: a nivell de maquinari (la seva estructura física i connexions amb altres components) i a nivell de programari (els programes amb què es realitzen les tasques informàtiques pròpiament dites).

I atès que la CPU participa en tots els processos, el tècnic microinformàtic també es pot ocupar, al cap ia la fi, de perifèrics i accessoris que siguin importants en aquest equip.

Què fa un tècnic microinformàtic: funcions

Ara que ja sabem què és la microinformàtica, us enumerem algunes de les principals funcions d’un tècnic en microinformàtica. Les pot desenvolupar, per cert, dins del departament tècnic de l’empresa que posseeix els equips o bé com a professional extern. Per exemple, com a empleat d’una empresa especialitzada en suport informàtic a altres companyies o bé com a treballador autònom.

Instal·lar i configurar maquinari i programari bàsic als equips

Un tècnic microinformàtic ha d’establir les bases perquè els equips de la companyia funcionin adequadament. Per això, no només els ha d’instal·lar sinó, a més, configurar-los de manera correcta.

Mantenir i resoldre problemes bàsics als equips

Un cop instal·lats i en funcionament, els equips de la companyia poden experimentar problemes tècnics. Aquest professional els ha de prevenir en la mesura que sigui possible per mitjà d’un manteniment adequat, però també procedir a la resolució dels problemes, si són de petita envergadura.

Realitzar tasques bàsiques de ciberseguretat i recuperar dades

Cada dia som més conscients de la importància de la ciberseguretat i, encara que aquest camp és complex i requereix una formació específica en profunditat, un tècnic microinformàtic ha de saber fer tasques bàsiques per prevenir aquest tipus de problemes, ja siguin intencionats o fortuïts. I en cas que això ja hagi tingut lloc, aquest professional ha de ser capaç, almenys, de tenir en lloc segur les dades (còpies de seguretat) i restablir-les un cop s’hagi superat el problema.

Instal·lar, configurar i mantenir xarxes

A més de tot això, convé recordar que la formació específica que fa un tècnic microinformàtic (i que veurem a l’apartat següent) també inclou ensenyaments relacionats amb les xarxes informàtiques. Per tant, les funcions a dalt enumerades en relació amb els equips individuals també es poden aplicar a les estructures d’interconnexió d’equips, ja siguin locals (cablejades o sense fil) o públiques.

Què estudiar per ser un tècnic microinformàtic

Tot i ser una feina molt demandada i important per a les empreses actuals, accedir-hi és a l’abast de qualsevol persona amb un mínim interès i habilitat per a la informàtica.

De fet, la formació requerida per a aquest lloc és el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Sistemes Microinformàtics i Xarxes. Per accedir-hi només es requereix el títol d’ESO o equivalent, i la seva durada és de 2.000 hores. Generalment suposa dos cursos acadèmics, però Linkia FP permet una organització més personalitzada i flexible.

Si et matricules amb nosaltres, et formaràs en línia ia distància, sense renunciar a les pràctiques en empresa i obtenint al final del procés el títol oficial de Tècnic/a en aquesta matèria.

  • Home
  • Blog
  • Tècnic sistemes microinformàtics. Quina funció té?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

OK