Què s’estudia en turisme i quines són les seves sortides professionals?
- Temps de lectura: 4 minuts
T’agrada viatjar? ¿I conèixer noves cultures? Et apassionen els idiomes? Llavors hem donat amb els estudis perfectes per a tu: Turisme!
El turisme és actualment un dels principals motors no només de l’economia espanyola, sinó de la resta de països. Per exemple, el nombre de turistes que visiten anualment Espanya s’ha incrementat de manera considerable en els últims anys. Això ha fet que es generi una ingent quantitat de llocs de treball en establiments hotelers i punts d’informació turística, entre d’altres.
El tipus de turista és, a més, heterogeni. Espanya ofereix molts tipus diferents de destinacions per a totes les butxaques, i els visitants no se centren només en les grans ciutats. Gestionar aquesta massa de viatgers i els serveis relacionats amb ells precisa d’una sèrie de professionals que necessiten estar ben preparats.
Per què estudiar Turisme?
Els FP mitjà turisme formen a professionals que estiguin capacitats per a la gestió i direcció d’institucions i empreses turístiques. Però no només això, ja que si es cursa una formació professional a distància en aquest sector també s’adquiriran competències per a la comercialització i promoció de serveis turístics tant en l’àmbit públic com en el privat.
I és que els professionals del sector turístic han de tenir àmplies competències tant en comunicació, idiomes, gestió de reserves, així com en matèria social, cultural i jurídica. De la formació que reben els estudiants de Turisme destaquen els estudis sobre diferents aspectes econòmics del mercat turístic. Però a més d’això, són uns professionals versats en el món del màrqueting i de la comunicació, una cosa que els servirà per saber com promocionar millor una destinació turística o aconseguir clients per a les empreses per a les quals treballen.
Així mateix, a través d’un cicle de Turisme s’adquireixen coneixements de direcció d’empreses turístiques, d’hostaleria i restauració, i s’aprèn a analitzar els diferents productes turístics.
En aquesta cursa la comunicació juga un paper molt important, de manera que s’aprèn a expressar-se en diferents idiomes ia utilitzar les diverses eines de les que disposaràs en la teva vida professional.
Quines sortides professionals hi ha en Turisme?
Com hauràs vist, un estudiant de Turisme mai s’avorrirà, ja que les assignatures són molt variades. En aquest sentit, moltes d’elles van enfocades a l’especialització que es pot aconseguir.
I és que hi ha diferents itineraris en funció del lloc a què es pretengui optar posteriorment. Per exemple, si el que vols és treballar en un hotel, alberg turístic, casa rural o qualsevol altre tipus d’allotjament turístic, podries especialitzar-te en Gestió d’Allotjaments Turístics. I què s’aprèn aquí ?, et preguntaràs. Doncs l’estructura del mercat turístic, protocol i relacions públiques, adreça d’allotjaments, recepció i reserves, comercialització d’esdeveniments, idiomes …
En ser gestor d’allotjaments turístics es pot treballar com a encarregat de la gestió de reserves o de la recepció d’un establiment turístic , coordinador de qualitat o cap de vendes en establiments turístics.
Encara que pensis que les agències de viatges han desaparegut, t’equivoques. Moltes han hagut de reinventar el seu model i s’han modernitzat de cara a oferir al turista una millor atenció. Si vols treballar en una agència de viatges o com a gestor d’esdeveniments, especialitza’t en aquest àmbit. Aquí aprendràs tot sobre l’estructura del mercat turístic, protocol i relacions públiques, administració de reserves i venda de serveis turístics, intermediació turística i idiomes per poder comunicar-te amb clients d’altres països. Després es pot treballar en agències de viatges i empreses de serveis associades, així com en l’organització d’esdeveniments turístics.
Finalment, perfils que siguin més de relacions públiques poden optar per un altre itinerari diferent com és el de Guia, Informació i Assistències Turístiques. Aquí hauràs de saber-ho tot sobre recursos i destinacions turístiques, sobretot si després tens la intenció de presentar-te al examen de guia oficial per poder operar a la teva ciutat com a guia. A més d’això, aquesta especialització et faculta per treballar en la gestió d’esdeveniments, coordinació de terminals de viatgers, en empreses de transport i en destinacions turístiques fent de guia o d’informador.
És la teva passió treballar en el sector turístic? Llavors no t’ho pensis més! A més, si estàs treballant o necessites compaginar els estudis amb un altre tipus de qüestions, pots optar a formar-te en aquest sector a distància. No et caldrà anar a les classes, sinó que còmodament des de casa podràs estudiar-lo. I un cop tinguis la formació necessària, segur que trobaràs ocupació en el sector, ja sigui en empreses de restauració com restaurants, empreses de càtering i gastronomia. Els estudis de turisme poden arribar a ser d’allò més variat, així com les seves sortides professionals, i hi ha una gran varietat de cursos per seguir formant-te al llarg de la teva vida professional.