Què és la farmàcia hospitalària i la seva importància
- Temps de lectura: 4 minuts
El sector de la sanitat s’ha convertit en un dels àmbits més demandats per la societat actual. Cada vegada són més els pacients que requereixen atenció mèdica i que necessiten al seu costat persones que siguin capaces d’atendre’ls en un moment determinat. És per això que aquella persona que es dediqui especialment a aquest sector, ha de sentir certa vocació per l’ofici, ja que l’objectiu principal de treballar en el món de la sanitat és brindar tota l’ajuda possible per intentar que els pacients es trobin en el millor estat de salut. No obstant això, dins d’aquest sector, hi ha múltiples àrees diferents, en les quals, en cadascuna d’elles, es duen a terme funcions diferents. Avui, en aquestes properes línies, ens centrarem en una d’aquestes àrees, concretament, a la farmàcia hospitalària. Què t’explicarem? Doncs t’explicarem primerament què és i en què consisteix la farmàcia hospitalària; et mostrarem quina és la importància d’aquest terreny i, a més, t’oferirem una llista detallada amb les diferents funcions que exerceix un farmacèutic hospitalari en el seu treball. Per a això, també volem destacar que, si realment t’interessa aprendre tots els conceptes bàsics sobre la farmàcia hospitalària d’una manera més extensa, pots fer-ho a través del nostre Grau Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia a distància. I dit això … T’ho expliquem tot a continuació.
Què és la farmàcia hospitalària?
La farmàcia hospitalària és un camp de treball especialitzat que, a diferència de l’habitual, s’encarrega d’escollir, preparar, combinar, emmagatzemar i dispensar els medicaments i productes sanitaris als diferents hospitals perquè els pacients puguin ser atesos amb els fàrmacs necessaris.
La direcció mèdica d’un hospital és qui requereix aquesta farmàcia hospitalària perquè subministrin als centres aquests medicaments, sempre en funció dels casos de cada un dels pacients. És per això que la farmàcia hospitalària s’ocupa de gestionar tot aquest procés perquè cada persona que habiti en un hospital rebi la medicació o el tractament que necessiti en aquell moment.
Per què és tan important la farmàcia hospitalària?
Aquest servei d’atenció mèdica el que fa és afegir un enorme valor a la vida i la salut dels pacients. La raó per la qual aquesta àrea de la sanitat és molt important és perquè, gràcies a ella, els diferents pacients que es troben en els hospitals poden rebre la medicació que els cal, en funció de les seves necessitats principals.
Al cap i a la fi, hem de pensar que hi ha moltes persones que es troben ingressades en un hospital i que cadascuna d’elles està allà per un motiu diferent. És per això que el paper de la persona encarregada de treballar en una farmàcia hospitalària és essencial perquè adeqüi els fàrmacs o els tractaments que requereixen amb les administracions i les dosis adequades.
Quines són les funcions que exerceix un farmacèutic hospitalari?
Ara que ja saps què és la farmàcia hospitalària i quina és la seva importància, et mostrarem un llistat amb les funcions principals que exerceix un farmacèutic hospitalari en el seu treball. Així, podràs veure de primera mà què és el que hauries de fer la teva un cop n’obtens el títol de Tècnic i comencessis a treballar en una empresa. Atent!
- Elaborar i personalitzar tractaments que no estan disponibles a la indústria.
- Comprar, emmagatzemar i distribuir els medicaments en forma de dosi unitària.
- Ajudar i aconsellar als metges sobre les dosis adequades per als pacients.
- Participar en assaigs clínics.
- Participar en el procés de reenvasament.
- Garantir que es compleixin i es respectin les normes i les condicions sobre Administració de Medicaments.
Esperem que aquest article t’hagi servit de gran ajuda per a orientar-te sobre la farmàcia hospitalària i que així puguis decidir si vols realment dedicar-te a això. Si has donat una ullada al nostre cicle formatiu que t’hem comentat en el primer paràgraf, pots consultar amb nosaltres qualsevol dubte i t’informarem sobre tot el que necessitis. És la teva oportunitat per començar una nova etapa i créixer professionalment en el teu futur. Ànim!