Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Què és l’anatomia patològica?

Què és l’anatomia patològica?

Alguna vegada t’has preguntat de què es tracta l’anatomia patològica? Aquesta és una disciplina científica fonamental que és necessària per a comprendre el funcionament del cos humà. En aquest article, et comptem tot el que necessites saber sobre l’anatomia patològica i les seves aplicacions en el camp de la medicina. Comencem!

Concepte: Què es la anatomía patològica?

L’anatomia patològica és la branca de la medicina que s’encarrega de l’estudi de les malalties a nivell macroscòpic. Es realitzen autòpsies per a diagnosticar malalties i determinar la seva causa, a més d’utilitzar-se per a investigar malalties a nivell microscòpic.

En altres paraules, és l’especialitat mèdica que s’encarrega de l’estudi de la morfologia de les malalties a partir de l’observació de mostres de teixit. Es pot realitzar mitjançant microscopi òptic o electrònic, i l’anàlisi de les mostres pot fer-se tant en fresc com en tinció. La informació obtinguda pel patòleg el que fa és permetre establir el diagnòstic i pronòstic de moltes malalties.

 

Com es realitza una biòpsia?

Primer, per a saber com es fa una biòpsia és necessari saber què és: Una biòpsia és un procediment mèdic en el qual s’extreu una petita mostra de teixit per a la seva posterior anàlisi, un procediment que es realitza amb la finalitat de diagnosticar o descartar una malaltia.

Existeixen diversos tipus de biòpsies, però la més comuna és la biòpsia per punció, en la qual s’introdueix una agulla en el cos per a extreure una petita mostra de teixit. També existeixen biòpsies obertes, en les quals s’extirpa tot el teixit afectat, i biòpsies laparoscòpiques, en les quals s’utilitza una cambra per a guiar l’agulla fins a la zona afectada.

En molts casos, la biòpsia és un procediment senzill i segur que no requereix hospitalització. No obstant això, sempre existeix el risc de complicacions, com sagnat o infecció. Per això, és important consultar amb el metge abans de sotmetre’s a aquesta mena de procediment.

 

Què es pot diagnosticar amb una biòpsia?

Les biòpsies consisteixen a prendre una petita mostra de teixit per a la seva posterior anàlisi microscòpica. A través d’aquest estudi, els patòlegs poden diagnosticar una varietat de condicions mèdiques, des de malalties infeccioses fins a tumors malignes.

 

Com es realitza un estudi d’anatomia patològica?

Per a realitzar estudis d’anatomia patològica es necessita utilitzar un microscopi per a així poder examinar mostres de teixit. Les mostres de teixit poden provenir tant de biòpsies com d’autòpsies. En alguns casos, també es prenen imatges per a l’estudi mitjançant una tomografia axial automatitzada (TAC) o amb una ressonància magnètica (MRI).

 

¿Cuáles son los principales métodos de investigación?

La anatomía patológica es la ciencia que se encarga del estudio de las enfermedades a nivel macroscópico. Se realiza mediante el examen de tejidos y órganos para detectar anomalías en su estructura o función. A menudo, se realiza una biopsia, que es un procedimiento en el que se toma una pequeña muestra de tejido para su posterior análisis.

Per a finalitzar

Per a acabar, volem destacar la importància de l’anatomia patològica, ja que és una disciplina molt important. Aquesta ajuda a comprendre els mecanismes que porten a desenvolupar patologies per a així poder establir diagnòstics precisos i tractaments adequats.

Esperem que aquesta explicació de l’anatomia patològica t’hagi resultat interessant i t’hagi ajudat a comprendre millor aquesta disciplina. No obstant això, si el teu desig de coneixement sobre aquest àmbit no acaba aquí, et recomanem realitzar el nostre grau superior d’Anatomia Patològica i Citodiagnóstic a Madrid. Completant aquest curs aprendràs tot el necessari sobre el funcionament del material de laboratori, així com dur a terme diagnòstics o mostres citològiques, entre moltes coses més.

T’esperem en el següent article!

  • Home
  • Blog
  • Què és l’anatomia patològica?

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK