Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Microsoft Office 365 TEAMS. Un nou entorn amb xat

Microsoft Office 365 TEAMS. Un nou entorn amb xat

MICROSOFT OFFICE 365 TEAMS. UN NOU ENTORN AMB XAT

Abans d’entrar en matèria i descobrir les novetats que aporta Microsoft Office 365 Teams, anem a recórrer l’evolució dels paquets ofimàtics durant els últims temps. No he de explicar-vos què és Office. Els que tenim alguns anys ja en el món de la informàtica recordareu el que va significar l’aparició d’aquest “Programari”. Abans de la seva aparició teníem una sèrie de programes que ens permetien realitzar aquest tipus de tasques com ara WordPerfect, Lotus 123, DBase III … però eren programes que realitzaven la seva funció en un entorn semigráfic, utilitzant només comandaments i / o combinacions de botons . En aquells temps, encara estàvem molt lluny d’imaginar com acabaria sent la col·laboració entre persones d’un mateix equip i fins i tot que es podrien comunicar a temps real mitjançant un xat. Recordo a principis dels 90 l’última versió de WordPerfect realitzada ja en entorn Windows i amb l’ús total del ratolí. Però hi havia una manca força important, la interconnexió entre els diferents programes que en anys posteriors si oferiria el paquet Office. No era senzill, sinó molt difícil, exportar / importar informació entre ells i impossible comunicar les dades entre els programes. Això és el que va aportar Microsoft Office, un conjunt d’eines ofimàtiques que cobreixen un ventall molt ampli de necessitats: fulls de càlcul, presentacions, documents, gestió de dades, comunicació via correu electrònic, etc. amb la capacitat real d’intercanviar informació entre ells en temps real.

COL·LABORACIÓ ENTRE PERSONES D’UN MATEIX EQUIP

I, per què aquesta introducció? Perquè la mateixa filosofia que representa Office l’està aplicant Microsoft al món del treball entre persones d’un mateix equip amb Teams. Fa uns dies, em va passar una cosa que és molt típica en Microsoft: canvia alguna cosa i no ens assabentem fins que ho patim. Arrenquem el nostre servidor, el nostre programa, el nostre navegador … i ens apareix un missatge informant-nos d’algun canvi o novetat. Doncs això m’ha passat a mi. Vaig dissenyar una formació de treball en equip i per realitzar la comunicació vaig seleccionar dos programes: per a la comunicació asíncrona Microsoft Outlook, i per a la comunicació síncrona Microsoft Skype Empresarial. Amb aquestes dues aplicacions, els membres de l’equip podrien enviar-se missatges de correu electrònic per poder compartir documents, opinions, textos, links … i d’altra banda, per organitzar reunions en què interactuar, les videoconferències de Skype Empresarial els permet també poder conèixer-se. El tema és que un cop començada la formació, ens trobem que Skype Empresarial ja no estava disponible i que aquest sistema de videoconferències s’havia incorporat dins l’entorn de Microsoft Teams. Aquest canvi requereix conèixer i analitzar de nou aquest producte.

QUÈ ÉS MICROSOFT OFFICE 365 TEAMS?

És un entorn de comunicació global entre els components d’un equip de treball. Quan un administrador crea un grup, aquests obtenen un espai en el qual es concentra tot un seguit d’eines de comunicació. Tenen l’atractiu xat office 365 per poder plantejar preguntes, opinions i, de forma asíncrona, obtenir resposta i poder debatre entre els membres de l’equip. Tenen un calendari on poder planificar reunions entre els membres de l’equip. Aquestes reunions inclouen les característiques que incorporava Microsoft Skype Empresarial, és a dir, la videoconferència grupal. Una connexió total amb Microsoft onedrive, de manera que es poden crear i compartir arxius del Office 365, l’última versió i la més potent del paquet ofimàtic. Un membre de l’equip pot crear un document de text i compartir-entre tots els membres de l’equip, així com permetre que tots el puguin modificar, millorar i / o enriquir. També, dins de l’entorn de l’equip es poden afegir una sèrie d’aplicacions externes que milloren les possibilitats. Programes com Trello, Excel, Forms, Planner, PDF, Survey Monkey, Evernote, Dinamics 365, FlipGrid, YouTube, Moodle, HotSuite, són algunes de les opcions que proporciona.

¿QUE OFEREIX TEAMS 365 A MÉS DEL XAT?

Un complement molt interessant per al món educatiu és Microsoft OneNote, en la qual el professor i l’estudiant tenen un entorn molt similar a una llibreta de classe però amb totes les capacitats multimèdia que permet l’entorn Office 365: incorporar vídeos, sons, arxius, taules, diferents tipus de lletra, formats … un programa que requeriria un article per a ell sol. En diferents notícies que podem veure publicades a Twitter i Linkedin, així com en altres xarxes socials com Youtube, Teams juntament la resta de productes de Microsoft, és una realitat i una aposta de present que es va a incorporar fortament dins de les empreses i institucions educatives, com a eines de creació de continguts i distribució dels mateixos dins de l’organització. Per tant, us recomano que li dediqueu un temps a conèixer aquest entorn ja que no serà estrany que el trobeu, no només per implantar com a responsables d’informàtica, sinó com a plataforma en què es desenvolupi el projecte amb el qual treballeu. Espero que us hagi interessat i agraeixo a la bestreta els vostres comentaris. Autor: Joaquín Erencia

  • Home
  • Blog
  • Microsoft Office 365 TEAMS. Un nou entorn amb xat

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK