La guia definitiva de com estudiar
- Temps de lectura: 5 minuts
Fart d’estudiar? Portes milers d’hores invertides en l’escola i sents que encara no saps ni com preparar un examen? Potser això es degui al fet que després de tot aquest temps, ningú t’ha ensenyat com estudiar. Però, tranquil, com hauràs vist en el títol, això s’ha acabat. Molts de nosaltres quan arriba el moment d’estudiar entrem en pànic: SOS No sé ni per on començar, no sé si això ho he de memoritzar, si fer-me un esquema, un resum o què. Doncs això, es va acabar. Com hauràs pogut veure en el títol tenim la guia definitiva de com estudiar, i, al bloc d’avui anem a tractar tot tipus de sistemes que t’ajudaran a, per fi, poder saber com estudiar cada matèria sense morir en l’intent.
- Escolta: Per favor, no em matis per aquest consell. Sé que ho has escoltat milers de vegades, però la meva obligació és recordar-. Abans de saber com estudiar, com en qualsevol exercici, cal un bon entrenament. I, com més hagis escoltat a l’aula més fàcil et serà estudiar.
- Pregunta: Un imprescindible de com estudiar millor és que preguntis als teus professors tots els dubtes que et sorgeixin, això és una part important de l’entrenament previ a l’estudi. Posa a prova els teus professors i pregunta tots aquells dubtes que et sorgeixin. Tota la feina que facis a classe és feina que no hauràs de fer a casa.
Però un cop fet aquest entrenament arriba el moment on hauràs de començar a posar en pràctica tots els nostres consells per aprendre a com estudiar millor:
- Youtube: Aquesta xarxa social compta amb nombrosos canals que ensenyen de manera amena i aclaridora alguns dels assumptes que es poden haver tractat a l’aula i no has acabat d’entendre. Els nostres canals favorits són: Sila anglès , per a l’aprenentatge de l’anglès, Unicoos especialment per a matemàtiques i químiques i com no? El canal de la RAE Informa on tindreu milers de vídeos que faran que, per fi, desapareguin les faltes d’ortografia dels teus textos.
- Esquemes: La realització de petits esquemes per a assignatures amb temaris llargs i pesats és fonamental, poden arribar a esclarecerte molt tot el temari i podràs condensar tota la informació més important en una única pàgina. Nosaltres a l’hora de com estudiar millor recomanem fer-ho a mà, però per als més fanàtics dels apunts a internet. Us deixem unes aplicacions que us seran molt útils en la realització dels vostres esquemes: MindNode i XMind , són les nostres favorites.
- Pràctiques: En totes aquelles assignatures que abastin números el millor consell que pots prendre és el d’intentar repetir els exercicis diverses vegades. Fins que no entenguis els procediments no et serà útil memoritzar, així que a través de la pràctica podràs arribar a dominar com estudiar les disciplines més numèriques.
- Ones alfa: Un dels millors consells per trobar el mètode de com estudiar són les ones alfa. Aquest tipus d’ones serveixen per estimular la concentració del teu cervell. Tranquil, no cal anar molt lluny per trobar-les, a Youtube pot trobar nombrosos vídeos d’ones alfa que t’ajudaran a centrar-te en el contingut que hagis estudiar. Hi ha gent que nega el seu funcionament i gent que les venera. Prova-les i ens dius si et funcionen en els comentaris.
Un cop ja saps els passos importants de com estudiar. Passem a una altra part important del que NO has de fer a l’hora d’estudiar.
- No mòbil: Allunya’t de les teves dispositius mòbils. Likes, missatges i comentaris estaran a l’aguait perquè perdis la preuada concentració que tant t’ha costa aconseguir. Pel que, a l’hora d’estudiar, mantingues al teu mòbil allunyat dels teus apunts.
- No et tombis: Estudiar no és l’activitat més excitant que hi ha al món, això està clar. Però, si a això a sobre li sumes el fet d’estar estirat mentre realitzes l’activitat ja que els més probable és que els ulls se’t vagin tancant a poc a poc. Seu en una cadira i, com diria una antiga profe meva, que des d’aquí li enviem un petó. Posa’t a fer colzes!
- No estudiïs a deshores: Segur que has sentit la típica frase que no és bo picar a deshores. El mateix passa amb l’estudi. Si crees una rutina i ja estableixes unes hores del dia per estudiar el teu cos s’acostumarà a fer aquesta activitat. En canvi, si un dia estudies a la una de la matinada i a el següent a les tres de la tarda ho més probable és que acabis desconcentrándote i sucumbint a qualsevol distracció que es presenti en el teu camí.
Esperem que prenguis nota de tots els nostres consells per saber com estudiar millor i que puguis aplicar-los a algun dels nostres cursos de FP a distància , segur que et seran molt útils. Tens algun més? Et llegim en els comentaris!
Gràcies per llegir el nostre bloc d’avui: La guia definitiva de com estudiar. T’esperem en el proper!