Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

La importància de la Vitamina D en el nostre organisme

La importància de la Vitamina D en el nostre organisme

En un dels nostres articles anteriors vam estar parlant sobre quina era l’aportació de les vitamines en l’alimentació i la importància que tenien les mateixes per a la nostra salut. Avui, en aquestes properes línies, comentarem en profunditat d’elles: la vitamina D. Què és? Quines són les seves funcions principals? Quines conseqüències podem tenir si no la prenem en compte? Quins grups la necessiten més? En l’article d’avui resoldrem totes aquestes qüestions i a més us donarem alguns consells a tenir en compte per poder mantenir una bona salut. 

Què  és la vitamina D? 

La vitamina D és una vitamina liposoluble essencial per a la formació dels nostres ossos i dents i perquè, d’aquesta manera, el nostre organisme pugui absorbir el calci pel que fa al nivell intestinal. 

Per contra, un baix nivell d’aquesta vitamina, el que pot provocar en el nostre cos és que es produeixin malalties com l’osteoporosi o el raquitisme i que aquestes ens portin a unes conseqüències negatives per a la salut. 

Funcions  de la vitamina D 

És obvi que la vitamina D és molt important perquè es formin els ossos amb una total normalitat. No obstant això, aquesta vitamina no únicament és essencial per a l’absorció de calci, sinó que a més hem de tenir en compte que és important i molt necessària per a les següents funcions:  

 1. El moviment dels músculs. 
 2. El reforç del nostre sistema immunitari. 
 3. La defensa dels bacteris i els virus que puguin atacar al nostre organisme. 
 4. La transmissió dels impulsos que van principalment des del nostre cervell fins a arribar al cos. 

 Grups  que necessiten més vitamina D 

La vitamina D és essencial per a tots, encara que és important recalcar que hi ha algunes etapes de la nostra vida en què algunes persones la necessiten més que potser altres. Quines són? A continuació, us ho expliquem. 

Els nadons  

Les persones nounades necessiten la llet materna com a principal font de nutrients. Per aquesta raó, la vitamina D és essencial per a ells i no únicament mitjançant l’exposició al sol, sinó amb un altre tipus d’additius perquè es produeixi una bona salut per al nadó. 

Persones  majors de 50 anys 

Quan arribem a certa edat, és més complicat que es produeixi en el nostre cos els nivells adequats de vitamina D, de manera que no n’hi ha prou amb exposar-los al sol o mitjançant una bona alimentació. En aquest cas, hem de tenir en compte suplements addicionals perquè no es debiliti la densitat òssia i la fractura dels nostres ossos no es produeixi en gran manera. 

Persones  amb malalties hepàtiques 

Es recomana que les persones que pateixen malalties com ara l’hepatitis, que afecten el fetge, prenguin el sol almenys durant 15 minuts al dia per reduir la inflamació de fetge. A més, és important que mantinguin una dieta equilibrada, basada en ous, làctics i peix. 

Persones  amb obesitat 

Per si no ho sabies, el fet de prendre aquesta vitamina evita també l’augment de pes. Per aquesta raó, és aconsellable i fonamental que aquestes persones tinguin en compte la vitamina D per així activar el metabolisme i el desenvolupament dels músculs, i al mateix temps evitar la diabetis, l’augment de greix i la seva acumulació. 

Consells  per obtenir un nivell adequat de vitamina D 

Ha quedat clar que per obtenir els nivells adequats d’aquesta vitamina és imprescindible l’exposició al sol durant, almenys, una estona al dia. No obstant això, no és únicament el que hem de tenir en compte. Per completar el procés i mantenir així mateix una bona salut, hi ha certs aliments que podem consumir per aconseguir-ho. Quins són? Us ho mostrem. 

 1. Begudes vegetals. 
 2. Llet i cereals.
 3. Salmó, tonyina, o sardines. 
 4. Rovell d’ou i formatge. 
 5. Bolets. 

Ja veus que la salut és molt important per a tots i és una cosa que hem de controlar amb regularitat, a través dels diferents aliments i les vitamines essencials. Esperem que aquest article sobre la vitamina D i la seva importància t’hagi servit de gran ajuda i la tinguis en compte. Si vols saber més sobre això, en Linkia FP tenim un curs de Grau Superior de Dietètica a distància. No dubtis a consultar tota la informació amb nosaltres i et resoldrem qualsevol mena de dubte. Estem a la teva disposició! 

 • Home
 • Blog
 • La importància de la Vitamina D en el nostre organisme

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK