Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Entrevista a Mónica García: Professora del Cicle Formatiu en Administració i Finances A DISTÀNCIA

Entrevista a Mónica García: Professora del Cicle Formatiu en Administració i Finances A DISTÀNCIA

El meu nom és Mònica, tinc 46 anys i sóc diplomada en Ciències Empresarials i Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa.

Des de quan et dediques a la docència?

Porto en el món de l’ensenyament des que tinc 21 anys. Vaig tenir l’oportunitat de començar molt jove en Formació Ocupacional i, a partir d’aquí, mai he deixat de donar formació, tant reglada com no reglada. M’encanta la meva feina i em sento afortunada d’haver treballat sempre en el que realment m’apassiona, l’educació.

Quina és la teva activitat professional actual?

Actualment sóc professora de FP al Centre d’Estudis Sant Francesc, ho compagino amb la formació a distància en Linkia, així com amb la impartició de cursos per a treballadors en actiu.

Per què vas decidir començar com a docent en Linkia FP? Com has acabat amb nosaltres?

El Centre en el qual treball col·labora amb Linkia FP , i un dia el meu director em va proposar contribuir com a professora en aquest projecte i vaig considerar que era una alternativa molt interessant. Li estic molt agraïda per confiar en mi i donar-me l’oportunitat.

A nivell educatiu, què és el que més vas valorar d’un projecte com Linkia FP?

La incorporació de les TIC com a recurs per a l’aprenentatge suposa un repte actual per a la renovació de metodologies i estratègies didàctiques, el que ha provocat molts canvis significatius en els processos d’ensenyament-aprenentatge, i jo volia ser-hi i aprendre!

Quin diries que és el paper del “professor 3.0”?

Des del meu punt de vista, el paper del professor en línia és el de fer un seguiment continu a l’alumne i als seus progressos. Hem de promoure l’aprenentatge actiu per part dels alumnes, tutoritzar-los, ajudar-los, motivar-los i estar a prop de l’aprenentatge de l’alumne. Com podries explicar la relació amb els estudiants de Linkia FP? Acostumada a la formació presencial, sents que s’aconsegueix escurçar la distància amb ells malgrat no tenir contacte físic?

La modalitat en línia ha transformat el procés d’aprenentatge, per tant els rols professor-alumne també han canviat. Durant tot aquest procés vas coneixent a l’alumne; d’alguna manera saps si està treballant o no, el seu grau d’interès sobre l’assignatura, la seva implicació i motivació pel que està fent … És cert també, que en començar a fer la classe en línia, et sents estrany, en no veure les cares “que són el mirall de l’ànima”; però dia a dia interactuant i comunicant-, vam aconseguir un ‘SI !!! Sí s’aconsegueix escurçar la distància tot i no tenir contacte físic.

I quan arriben els exàmens, com viviu els professors aquest moment en què us trobeu amb els vostres alumnes i els coneixeu personalment?

En aquest moment perceps l’agraïment, els seus nervis, i la seva motivació. Després d’un semestre de classe, ja ens coneixem sense haver-nos vist físicament; parlem de la matèria, de l’examen, dels dubtes sobre l’assignatura, de tot el que els queda per acabar, de com ho porten … en fi, com si sempre ens haguéssim vist! És una gran satisfacció … m’encanta 🙂

A totes aquelles persones que tenen dubtes sobre si matricular-se en Linkia FP per por de sentir-se sols o no rebre el suficient suport, què els diries?

Que no tinguin cap por! No estaran sols, perquè el professor hi serà per ajudar-los en el seu procés d’aprenentatge, per animar-quan ho necessitin i guiar-los sempre que calgui. Que estudiar en línia els ajudarà a ser més autònoms i independents en l’aprenentatge, i els ajudarà a desenvolupar competències que ells mateixos desconeixen. Que a més, entre companys fan per conèixer-se, que creen grups de WhatsApp, que s’ajuden entre ells, i que també s’estableixen bones relacions de la mateixa manera que en la formació presencial. Estudiar a distància té la seva part dura, però no perquè estigues sol, que no ho estàs, sinó perquè requereix ser constant i perseverant. L’alumne és el propi autor del seu aprenentatge.

Moltes gràcies per explicar-nos la teva experiència Mònica!

Vols més informació sobre l’FP a Distància amb Linkia FP? Visita linkia.interficie.com o truca al 900 67 02 02

Autor: Cristina García

  • Home
  • Blog
  • Entrevista a Mónica García: Professora del Cicle Formatiu en Administració i Finances A DISTÀNCIA

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK