Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Començant amb bon peu: Consells per afrontar l’inici de curs

Començant amb bon peu: Consells per afrontar l’inici de curs

La formació professional està en auge i les dades ho demostren. Els alumnes que han cursat Formació Professional de Grau Mitjà o Grau Superior, s’han incrementat de forma molt considerable des del curs 2007-2008 fins al curs 2017-2018, passant de 451.541 alumnes a 810.621 respectivament, segons dades de la plataforma Tot FP. En relació amb la Formació Professional a distància (formació en línia), en aquest mateix període ha passat de 10.951 alumnes a 89.871.

Imatge 1. Evolució de l’alumnat d’FP entre els cursos 2011/2012 i 2017/2018

Aquest augment d’alumnat que opta per la Formació Professional pot ser degut, entre altres motius, a la gran taxa d’inserció laboral que presenten els alumnes graduats en FP. Diversos estudis indiquen que els professionals que disposin d’aquestes titulacions estaran cada vegada més demandats en els propers anys. Des Linkia FP oferim més de 16 titulacions oficials de Formació Professional en línia amb classes en directe, professorat reconegut en el sector i que alhora imparteix cicles formatius de manera presencial i un campus intuïtiu que permet a l’alumnat planificar l’estudi i aprendre de manera pràctica . Per poder obtenir amb èxit el títol de Formació Professional a distància, a continuació us donarem alguns consells per afrontar l’inici de curs de forma òptima. Alguns consells per a l’estudiant en línia són:

#SoyConstante: Accedir diàriament a la plataforma d’aprenentatge virtual (Campus). Quan un alumne realitza un curs a distància és molt important que tingui constància i que accedeixi diàriament al Campus Virtual per revisar els Fòrums i altres espais d’interès.

#MePlanifico: Crear un adequat horari d’estudi, que ha de ser realista tenint en compte la rutina de l’estudiant (treball, família, etc.).

#TodoApuntado: Disposar d’una agenda en format físic o digital on ho tinguem tot apuntat. L’estudiant en línia ha de planificar correctament el seu estudi.

#MeOrganizo: Tenir els materials de les diferents assignatures ben organitzats i un espai correcte per a l’estudi. L’organització és vital per a l’estudiant en línia.

#Meloleotodo: Realitzar una lectura amb deteniment dels diferents documents rellevants institucionals, com la normativa o el sistema d’avaluació. L’estudiant en línia ha de tenir una gran capacitat d’autonomia i per a això ha de tenir tota la informació important per afrontar correctament el curs.

#SinmiedoalasTIC: Hem de tenir unes competències tecnològiques bàsiques, per afrontar amb èxit el estudiar des d’una plataforma en línia.

En resum, per ser un bon estudiant en línia, hem de tenir:

Bibliografia

La Formació Professional actual al sistema educatiu (2018). Recuperat de la URL: http://www.todofp.es/sobre-fp/informacion-general/sistema-educativo-fp/fp-actual.html

Inserció laboral de l’FP i previsions del mercat laboral a Espanya (2018). Recuperat de la URL: http://www.todofp.es/orientacion-profesional/busca-empleo-entrenate/mercado-laboral/la-fp-y-el-mercado-laboral/insercion-laboral.html

Autora: Olga Cachón

  • Home
  • Blog
  • Començant amb bon peu: Consells per afrontar l’inici de curs

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK