• Home
 • >>
 • Consells
 • >>
 • Començant amb bon peu: Consells per afrontar l'inici de curs
 • Començant amb bon peu: Consells per afrontar l'inici de curs

  Consells

  La formació professional està en auge i les dades ho demostren. Els alumnes que han cursat Formació Professional de Grau Mitjà o Grau Superior, s’han incrementat de forma molt considerable des del curs 2007-2008 fins al curs 2017-2018, passant de 451.541 alumnes a 810.621 respectivament, segons dades de la plataforma Tot FP. En relació amb la Formació Professional a distància (formació en línia), en aquest mateix període ha passat de 10.951 alumnes a 89.871.

  Imatge 1. Evolució de l’alumnat d’FP entre els cursos 2011/2012 i 2017/2018

  Aquest augment d’alumnat que opta per la Formació Professional pot ser degut, entre altres motius, a la gran taxa d’inserció laboral que presenten els alumnes graduats en FP. Diversos estudis indiquen que els professionals que disposin d’aquestes titulacions estaran cada vegada més demandats en els propers anys. Des Linkia FP oferim més de 16 titulacions oficials de Formació Professional en línia amb classes en directe, professorat reconegut en el sector i que alhora imparteix cicles formatius de manera presencial i un campus intuïtiu que permet a l’alumnat planificar l’estudi i aprendre de manera pràctica . Per poder obtenir amb èxit el títol de Formació Professional a distància, a continuació us donarem alguns consells per afrontar l’inici de curs de forma òptima. Alguns consells per a l’estudiant en línia són:

  #SoyConstante: Accedir diàriament a la plataforma d’aprenentatge virtual (Campus). Quan un alumne realitza un curs a distància és molt important que tingui constància i que accedeixi diàriament al Campus Virtual per revisar els Fòrums i altres espais d’interès.

  #MePlanifico: Crear un adequat horari d’estudi, que ha de ser realista tenint en compte la rutina de l’estudiant (treball, família, etc.).

  #TodoApuntado: Disposar d’una agenda en format físic o digital on ho tinguem tot apuntat. L’estudiant en línia ha de planificar correctament el seu estudi.

  #MeOrganizo: Tenir els materials de les diferents assignatures ben organitzats i un espai correcte per a l’estudi. L’organització és vital per a l’estudiant en línia.

  #Meloleotodo: Realitzar una lectura amb deteniment dels diferents documents rellevants institucionals, com la normativa o el sistema d’avaluació. L’estudiant en línia ha de tenir una gran capacitat d’autonomia i per a això ha de tenir tota la informació important per afrontar correctament el curs.

  #SinmiedoalasTIC: Hem de tenir unes competències tecnològiques bàsiques, per afrontar amb èxit el estudiar des d’una plataforma en línia.

  En resum, per ser un bon estudiant en línia, hem de tenir:

  Bibliografia

  La Formació Professional actual al sistema educatiu (2018). Recuperat de la URL: http://www.todofp.es/sobre-fp/informacion-general/sistema-educativo-fp/fp-actual.html

  Inserció laboral de l’FP i previsions del mercat laboral a Espanya (2018). Recuperat de la URL: http://www.todofp.es/orientacion-profesional/busca-empleo-entrenate/mercado-laboral/la-fp-y-el-mercado-laboral/insercion-laboral.html

  Autora: Olga Cachón

  Introduce tu comentario

  Qui som

  Linkia FP és una agrupació de Centres Oficials d'Ensenyament de Formació Professional que s'uneixen per a oferir els seus Títols Oficials en modalitat online.

  Actualment s'imparteixen cicles de les branques d'Informàtica i comunicacions, Serveis socioculturals i a la comunitat, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Hostaleria i turisme, Sanitat.

  Els nostres cursos
  Descobreix tots els nostres cicles formatius a distància
  Veure cursos