Demana informació

Demana més informació

Alguna pregunta? Consulta'ns i et truquem

Gràcies per contactar amb Linkia FP

Aviat un assessor es posarà en contacte amb tu per resoldre totes les teves consultes

Tècniques d’aprenentatge per estudiar millor

Tècniques d’aprenentatge per estudiar millor

El hauràs escoltat mil vegades: no ho deixis tot per al dia d’abans de l’examen, així no asentarás coneixements i et quedaràs en blanc. I ben cert que és. A més de l’estrès que comporta deixar l’estudi per a l’últim dia, generalment, el que s’aprèn en aquest moment, s’oblida l’endemà. Si el que a tu et aclapara és la sensació de pèrdua de temps perquè tens la impressió que no estàs aprenent, t’expliquem quines són les tècniques d’aprenentatge per estudiar millor.

Raons per triar bé les tècniques d’aprenentatge

Triar bé les tècniques d’aprenentatge és essencial per a l’alumne que desitgi disposar d’un mètode clar i eficaç a l’hora d’estudiar. Les tècniques d’aprenentatge són una metodologia que ajuden a estudiar millor. Ni cada alumne aprèn de la mateixa manera ni les mateixes tècniques d’aprenentatge funcionen igual per a cada estudiant. Per això és important conèixer bé totes les tècniques que existeixen de cara a triar quin és el mètode que millor et va i amb el qual asientas i afermes millor els coneixements que necessites.

Tipus de tècniques d’aprenentatge

Segur que al llarg de la teva vida estudiantil has posat en pràctica infinitat de mètodes d’aprenentatge. Algun t’ha estat útil? Perquè ho sigui, cal ser constant, una cosa que segur que tu ja ets. No obstant això, aprofitem per explicar-te quines són les millors tècniques d’aprenentatge i com posar-les en pràctica perquè tinguin efecte.

Resum

El resum és una de les tècniques d’estudi més habituals. I és que un no pot aprendre res si no s’ha llegit completament els continguts que ha d’estudiar, no? El resum seria un dels passos posteriors a la lectura del temari. Un cop has llegit, per exemple, el temari dels cicles formatius a distància que estàs cursant, hauries de destacar les idees principals. Això no vol dir que hagis de copiar de manera literal frases exactes del tema, no, sinó que has d’explicar de manera resumida i amb les teves paraules el temari. Un resum és sempre un escrit fiable del contingut que s’ha d’estudiar, de manera que sempre puguis repassar el tema a través d’ell.

Llegir i subratllar

Si no vols fer un resum perquè creus que et farà perdre una mica el temps (estem en contra d’aquesta creença, però cada un té les seves tècniques per estudiar), també pots recórrer a la lectura completa del temari i posterior subratllat. Abstente de seguir aquesta tècnica d’estudi si penses subratllar tot el que has d’estudiar. Amb això ens referim al fet que la tècnica del subratllat és útil per localitzar paraules clau o idees importants, que és el que s’ha de subratllar. Aquesta tècnica d’estudi és molt útil quan s’acosta l’examen i es vol repassar d’una ullada el temari. Estudiants de la formació professional a distància utilitzen molt aquesta tècnica.

Fes esquemes

La tècnica d’aprenentatge de fer esquemes funciona molt bé per a aquelles persones que tenen bona memòria fotogràfica. Fer esquemes consisteix a fer una bona representació fotogràfica del que s’ha d’estudiar. Els esquemes s’utilitzen, sobretot, per ajudar-te a comprendre molt millor el temari. La idea no és memoritzar tot el que apareix en el tema, sinó comprendre millor el que en ell es representa de manera que ajuda també a que es puguin relacionar conceptes entre si. Una bona manera de crear mapes conceptuals de gran èxit és que es puguin fer servir formes geomètriques i colors, d’aquesta manera el cervell es quedarà amb les idees i les anirà associant i, per tant, se’t quedaran molt millor.

Fes molts tests

¿I què passa amb aquelles assignatures que no són tant de memoritzar, sinó de fer exercicis ?, et preguntaràs. Doncs aquí, òbviament, no vas a poder fer resums de l’exercici, ja que seria una pèrdua de temps. Els exàmens pràctics només se superen amb èxit fent moltes pràctiques. Així que per aprovar amb nota aquests exàmens, el millor és que recorris a exercicis resolts i els vagis fent comprovant posteriorment si la teva solució és la correcta o no. Realitzar aquests tests t’ajudarà a avaluar els teus coneixements i si et apareix en l’examen un exercici similar, segur que sabràs fer-ho adequadament.

Consells per estudiar millor

Finalment, quan estiguis posant en pràctica les tècniques d’aprenentatge, t’ajudarà a concentrar-te millor el fer descansos de 10 minuts per cada dues hores d’estudi. A més, si has d’estudiar més d’una assignatura, no et centris només en una matèria, sinó en diverses, això també t’ajudarà a memoritzar millor. I no fugis als reptes, com més aviat et posis amb l’assignatura que més et costa, abans arribaràs a l’èxit. És millor començar per aquí perquè l’ànim no decaigui.

  • Home
  • Blog
  • Tècniques d’aprenentatge per estudiar millor

Demana més informació

Contacta amb nosaltres per telèfon o usant el formulari de contacte.

Gràcies!

El teu missatge ha estat enviat correctament

OK