SOLICITA + INFORMACIÓN whatsapp

Quant cobra un Tècnic de Farmàcia?

cuánto cobra un técnico de farmacia

T’agradaria dedicar-te professionalment al sector farmacèutic, però tens certs dubtes sobre algunes qüestions concretes de l’ofici? No et preocupis. Avui, en aquestes properes línies que venen a continuació, parlarem d’un dels aspectes dels quals dubten actualment una multitud de persones, que és quant cobra un tècnic de farmàcia. Moltes vegades ens preguntem quina és la diferència entre farmàcia i parafarmàcia o, per contra, què tenen a veure tots dos conceptes dins del mateix sector. A més, un dels dubtes més freqüents entre les persones interessades en la professió és si entre farmàcia i parafarmàcia hi ha alguna dissimilitud pel que fa al salari dels especialistes. Doncs bé, això és una cosa que mostrarem en els propers minuts i que explicarem amb el màxim detall, per així poder resoldre els dubtes que tinguin tots aquells que s’hi vulguin dedicar en el seu futur com a professionals del sector. Abans de començar, aprofitem per dir-te que a Linkia FP comptem amb un Grau Mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia a distància. Un cicle formatiu en què ensenyem a tots els nostres alumnes les qüestions bàsiques del sector, com ara com és l’assistència en la dispensació de productes, com fer-ne la venda en un lloc de treball, i no només això, sinó aspectes essencials com a accions de primers auxilis, anatomofisiologia i patologies bàsiques, i molt més. 

Diferència  entre Farmàcia i Parafarmàcia 

Per parlar de Farmàcia i Parafarmàcia ens fixarem en dades que hem extret. Com bé ens mostra la RAE, la Farmàcia és la ciència que ensenya a preparar i a combinar productes naturals o artificials, que tenen com a objectiu principal posar remei a les malalties dels pacients o, per tant, per conservar-ne la salut. 

Tanmateix, quan ens referim al concepte de Parafarmàcia, estem parlant d’una secció que forma part d’un establiment, habitualment a l’interior de les farmàcies, on es venen certs productes la finalitat dels quals és millorar la qualitat de vida de les persones, encara que no siguin concretament medicaments. 

Pel que fa al salari dels dos conceptes, és similar i amb prou feines varia, per la qual cosa, a l’apartat següent, explicarem quant cobra un Tècnic de Farmàcia segons les últimes dades obtingudes pel BOE al mes de novembre de 2021. 

Quant guanya un farmacèutic a Espanya? 

D’acord amb dades contrastades per El Periódico, hem pogut comprovar que, segons la resolució del mes de novembre del 2021, un farmacèutic cobra de manera mensual un total aproximat de 1.908,99 euros bruts. 

Aquest sou està repartit en 14 pagues anuals, i en el qual cal tenir en compte alguns factors com les pagues extres que es realitzen a causa del tipus de lloc que ocupen. Què vol dir això? Que les persones que es dediquen al sector farmacèutic, opten a un plus salarial, ja que moltes vegades fan hores extres, sigui en torns de nit, o com per exemple en dies festius. 

I et preguntaràs… quin és el plus que cobren de més? Doncs bé, aquí et deixem els exemples següents: 

  • Hora extra diürna per un dia feiner: 26,47 euros. 
  • Hora extra nocturna per un dia feiner: 32,96 euros. 
  • Hora extra diürna per un dia festiu: 32,96 euros. 
  • Hora extra nocturna per dia festiu: 36,21 euros. 

Quant  cobren la resta de professionals del sector de la farmàcia?  

El BOE, a més d’explicar quant cobra un farmacèutic a Espanya actualment, també ha mostrat quin és el sou dels altres professionals que treballen al sector, com per exemple quant cobra un tècnic de farmàcia. 

  • Auxiliar major diplomat: 1.412,71 euros bruts mensuals. 
  • Cap administratiu: 1.402,41 euros bruts mensuals. 
  • Auxiliar diplomat, cap de secció i tècnic de farmàcia: 1.294,15 euros bruts mensuals. 
  • Comptable i administratiu: 1.236,13 euros bruts mensuals. 
  • Auxiliar de Farmàcia: 1.176,84 euros bruts mensuals. 

   

Com veus, Farmàcia i Parafarmàcia és una professió que compta amb un gran ventall de sortides professionals i on pots aspirar a pujar de càrrec a través de les teves habilitats i experiències dins del sector. Si creus que és l’ofici ideal per al teu futur i vols obtenir-ne més detalls, no dubtis en contactar amb nosaltres perquè t’informem de tot el que necessites saber. A Linkia FP volem acompanyar-te en tota la teva experiència i que gaudeixis de la teva etapa acadèmica el màxim possible. T’esperem!